TisimΒένη

Μέσα στο πυκνό δάσος της Κηπουρίστρας στη Χαλκιδική ένας διπλός, πανέμορφος καταρράκτης ξεπροβάλλει με τρόπο θεαματικό μέσα από την υπέροχη βλάστηση, δημιουργώντας ένα τοπίο παραμυθένιο. Ένα ξέφωτο δροσιάς και γαλήνης που μοιάζει για βγαλμένο από κάποιο παραμύθι για νεράιδες και μικρά ξωτικά.

Γνωστοί και με την ονομασία «Καταρράκτες του Αγγελούση», οι δυο υδάτινοι όγκοι που κυλούν με φόρα πάνω σε καταπράσινα βράχια καταλήγουν στον Μαυρόλακα, ένα όχι τόσο γνωστό ποτάμι το οποίο αποτελεί ένα φυσικό σύνορο ανάμεσα στο χωριά της Ολυμπιάδας και της Βαρβάρας.

Θα χρειαστεί να αφήσετε το αυτοκίνητό σας λίγα μέτρα πριν την αρχή ενός όμορφου, βατού μονοπατιού ώστε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση ενός αληθινά ειδυλλιακού σημείου της Μακεδονίας. Βάλτε «σημάδι» ένα ξύλινο κιόσκι που θα συναντήσετε και στη συνέχεια περάστε από μία μικρή ξύλινη γέφυρα. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνετε μπροστά σας το δρομάκι που οδηγεί στους καταρράκτες. Η διαδρομή είναι υπέροχη με την άγρια, ανέγγιχτη βλάστηση να απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα. Ανάλογα με τον ποιον από τους καταρράκτες επιθυμείτε να προσεγγίσετε θα χρειαστεί να αλλάξετε πορεία, αλλά πραγματικά αξίζει να φτάσετε και στους δύο για να απολαύσετε ένα αναζωογονητικό τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς.