Πέμπτη, 23 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Φωτιές: Αποζημιώσεις ύψους 8,85 εκατ. ευρώ λόγω των δασικών πυρκαγιών το 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχουν ελεγχθεί τα μισά ΚΥΔ της χώρας» ενημέρωσε ο Πιτσιλής
Πιερρακάκης: Να ενσωματώσουμε την AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους
Ο πληθωρισμός στην Τουρκία ωθεί τους πολίτες στην Ελλάδα για φθηνότερα ψώνια
Αστάθεια στον καιρό με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας
Θεσσαλονίκη: Νέα γραμμή εξπρές Πανόραμα – Τερματικός Σταθμός Μετρό Ν. Ελβετίας
Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Δεν μας αρέσει η εικόνα που βλέπαμε μέχρι σήμερα – Επικοινώνησα προσωπικά με τον Δένδια
Αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2026 η δίκη της έκπτωτης δημάρχου Κασσάνδρας και άλλων επτά προσώπων
ΟΠΕΚΕΠΕ: 37 συλλήψεις για παράνομες επιδοτήσεις σε Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Αττική, Κρήτη και Γιάννενα
Άγαλμα της Θεσσαλονίκης: Το Όραμα, η Πρόταση και η Αλήθεια
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Tanak μπροστά και πίσω μάχες!

7 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο Ott Tanak έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε για να περάσει στην κορυφή από την 1η κιόλας ειδικής της 2ης μέρας (9η συνολικά) στο Ράλλυ Σουηδίας. Ήταν ταχύτερος του Suninen χωρίς να κερδίσει την ειδική. Ταχύτερος ήταν ο Latvala, ο Tanak 2ος ο Ogier 3ος και ο Suninen 4ος. Πρέπει να σημειώσουμε πως Latvala και Ogier εγκατέλειψαν την πρώτη μέρα και συνεχίζουν με το σύστημα superally, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να πιέζουν για ταχύτερους χρόνους χωρίς να έχουν στο μυαλό τους την κατάταξη αφού βρίσκονται πολύ πίσω. Στη 10η ειδική ο Ogier ήταν ταχύτερος με 2ο τον Tanak και τον Neuville 3ο. Όμως ο Suninen περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την ολοκλήρωση της ειδικής, έχασε περίπου 1,5 λεπτό αφού κόλλησε στο χιόνι μετά από έξοδο. Έτσι ο Tanak αύξησε τη διαφορά του στην κατάταξη αφού πλέον ο 2ος Andreas Mikkelsen ήταν στα 34,2 δευτερόλεπτα.
Ο Ogier κέρδισε την 11η και τη 12η ειδική με τους Neuville, Lappi και Suninen να τον πλαισιώνουν στην τριάδα. Ο Tanak κέρδισε τη 13η ειδική με δεύτερο τον Neuville, 3ο τον Lappi και 4ο τον Loeb. Στο πρώτο πέρασμα των ειδικών οι συνθήκες ήταν ιδανικές με τον πάγο που υπήρχε στο δρόμο να δίνει πολύ καλό κράτημα. Μάλιστα ο Loeb είπε πως ήταν τόσο καλή η πρόσφυση που οι σημειώσεις του αποδείχτηκαν αργές. Στο δεύτερο πέρασμα όμως, οι συνθήκες δυσκόλεψαν. Ο πάγος έλιωσε, το χώμα που βγήκε στην επιφάνεια δυσκόλεψε την κατάσταση, υπήρχε χιόνι σε σημεία που δεν υπολόγιζαν οι οδηγοί και τα snowbanks που συνήθως χρησιμοποιούν οι οδηγοί για να μείνουν μέσα στο δρόμο και να κερδίσουν και χρόνο, πλέον δημιουργούσαν πρόβλημα αφού το χιόνι υποχωρούσε οδηγώντας σε εξόδους. Έτσι, ο Neuville, στη 14η ειδική, ακουμπώντας σε ένα τέτοιο σημείο έχασε τον έλεγχο και κάνοντας μια ολόκληρη περιστροφή συνέχισε το δρόμο του. Κατάφερε να κάνει τον 2ο ταχύτερο χρόνο πίσω από τον Ogier που ήταν ο ταχύτερος. Είχε και ο Ogier τη στιγμή του αφού χάνοντας το φρενάρισμά του σε μια δεξιά στροφή, κλείστηκε περισσότερο από όσο ήθελε, ανέβηκε στο χιόνι, παρέσυρε μια πινακίδα αλλά συνέχισε κανονικά. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε την ειδική ο Evans.
Ο Suninen έχοντας έξοδο, χτύπησε σε ένα δέντρο με το πίσω δεξί μέρος του Focus. Οι θεατές τον επανέφεραν στο δρόμο και τερμάτισε στην24η θέση σχεδόν 42 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier. Όμως η ζημιά που προκλήθηκε στο roll cage του Focus ήταν τέτοια που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Ο Tanak κέρδισε και τη 15η ειδική με τον Neuville να κερδίζει την τελευταία μπροστά από τους Lappi, Mikkelsen, Huttunen (WRC2), Ogier και Loeb.
Στο τέλος της μεγαλύτερης και πιο δύσκολης μέρας του αγώνα, ο Tanak είναι επικεφαλής με διαφορά 54,5 δευτερόλεπτα από τον Mikkelsen αλλά και τον Lappi που έχει ακριβώς τον ίδιο συνολικό χρόνο με τον Mikkelsen. Ο Tanak μπορεί να είναι άνετος στην πρώτη θέση αλλά πίσω αναμένονται μάχες. Εκτός από τους Mikkelsen και Lappi που θέλουν τη 2η θέση, έρχεται και ο Neuville με διαφορά μόλις 2,3 δευτερόλεπτα! Πρέπει να υπολογίζουν και τον Evans αφού τα 11,9 δευτερόλεπτα που τον χωρίζουν από τον Neuville είναι διαφορά που καλύπτεται και χωρίς λάθη και ατυχίες. Σε λάθη και ατυχίες των μπροστινών του ελπίζει ο Meeke που ακολουθεί στα 27,8 δευτερόλεπτα αλλά μάλλον θα κοιτάζει περισσότερο πίσω του αφού τον ακολουθεί ο Loeb με 1,6 δευτερόλεπτα διαφορά. Η 3η και τελευταία μέρα περιλαμβάνει δύο φορές το πέρασμα της ειδικής Likenas με μήκος 21,19 χιλιόμετρα (42,38 χλμ συνολικά) και την power stage με την οποία ολοκληρώνεται ο αγώνας και δίνει επιπλέον βαθμούς στους 5 πρώτους οδηγούς, την Torsby 2 με μήκος 8,93 χιλιόμετρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως με αυτήν την ειδική ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του αγώνα και νικητής ήταν ο Huttunen με ένα Skoda της κατηγορίας WRC2. Τον ακολούθησαν οι Lappi, Tanaka, Mikkelsen και Ostberg επίσης με αυτοκίνητο της WRC2. Οι συνθήκες βέβαια ήταν διαφορετικές ενώ τότε, δεν υπήρχε το επιπλέον κίνητρο των βαθμών ενώ απέμενα και δύο μέρες αγώνας.
Η κατάταξη στο τέλος της 2ης μέρας

- Advertisement -
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Για την προσφορά τους στην ειρήνη βραβεύονται οι Α. Τσίπρας και Ζ. Ζάεφ (video)
Επόμενο άρθρο Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατολίσθησης στη Στενή Ευβοίας (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτιές: Αποζημιώσεις ύψους 8,85 εκατ. ευρώ λόγω των δασικών πυρκαγιών το 2025
8 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Έχουν ελεγχθεί τα μισά ΚΥΔ της χώρας» ενημέρωσε ο Πιτσιλής
10 ώρες ago
Πιερρακάκης: Να ενσωματώσουμε την AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους
15 ώρες ago
Ο πληθωρισμός στην Τουρκία ωθεί τους πολίτες στην Ελλάδα για φθηνότερα ψώνια
16 ώρες ago
Αστάθεια στον καιρό με βροχές και καταιγίδες – Πότε έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα – Μαρία Ευτυχίου στην…

Αλεξία Χαρακίδα

Η Γερακίνα Μπισμπινά “σπάει τη σιωπή της” για τη φράση Δημητριάδη «Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό, ας τον απολαύσουμε» – Αποκλειστικά στη Βεργίνα TV

Αποκλειστικά στη Βεργίνα Τηλεόραση και την Ευδοξία Βροχίδου μιλησε  η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, αναφερόμενη…

Αλεξία Χαρακίδα

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα - Μαρία…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Χωρίς Μέλβιν κόντρα στην Ανβίλ

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρία Σάκκαρη: Ηττήθηκε 2-0 από την Λέιλα Φερνάντεζ στο Τόκιο με ανατροπή

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η βαθμολογία στη Super League: Ο ΠΑΟΚ γκρέμισε την ΑΕΚ και είναι μόνος πρώτος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη ο υπερτυχερός που κέρδισε 5,7 εκατ. ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?