Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα ζητούν οι ΗΠΑ

7 έτη ago
Share
7 Min Read
SHARE



Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τρίτη ζήτησαν οι ΗΠΑ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Βενεζουέλας, μετά από ένα Σαββατοκύριακο βίας που ακολούθησε την αποτυχημένη προσπάθεια της αντιπολίτευσης να εισαγάγει ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα, δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Ταυτόχρονα, η Ομάδα της Λίμας ενημέρωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που διαπράττει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν η σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας να γίνει στις 20:00 GMT (22:00 ώρα Ελλάδος).
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε ταραχές που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία, ενώ εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια στα σύνορα με την Κολομβία και τη Βραζιλία.
Το αίτημα για σύγκληση του ΣΑ ήρθε καθώς ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς ταξίδεψε στην Κολομβία για να συναντήσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, σε μια ένδειξη υποστήριξης στην απόπειρά του να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.
Ο Μάικ Πενς διαβεβαίωσε τον Χουάν Γκουαϊδό, ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.
«Προς εσάς πρόεδρε Γκουαϊδό, ένα πολύ απλό μήνυμα του προέδρου Τραμπ: είμαστε 100% στο πλευρό σας» δήλωσε ο Πενς στον Γκουαϊδό, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στη Μπογοτά, όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Ομάδας της Λίμας, με επίκεντρο νέα μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τον Νικολάς Μαδούρο.
«Ελπίζουμε σε μια ειρηνική μετάβαση προς τη Δημοκρατία. Όμως ο πρόεδρος Τραμπ ήταν σαφής: όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» τόνισε ο Πενς.
Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας προσπάθειας, η οποία υποστηρίζεται από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Κολομβίας, να αναγνωριστεί ο Γκουαϊδό ως πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από την ίδια συνάντηση στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας και απόστρατος στρατηγός Χάμιλτον Μουράο, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψει η χώρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες να επέμβουν στρατιωτικά στη Βενεζουέλα, χρησιμοποιώντας το έδαφός της.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο καλωδιακό κανάλι Globo News, ο Μουράο τόνισε ότι η Βραζιλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια σύγκρουση με τη γειτονική Βενεζουέλα.
Ομάδα της Λίμας: Ο Μαδούρο διαπράττει «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»
Εν τω μεταξύ, η Ομάδα της Λίμας, αποφάσισε να ενημερώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη «σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση» στην οποία έχει βυθίσει τη Βενεζουέλα ο πρόεδρός της, Νικολάς Μαδούρο.
Οι 14 χώρες-μέλη της Ομάδας αυτής καλούν το ΔΠΔ «να λάβει υπόψη του» τη σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα, «την εγκληματική βία του Μαδούρο ενάντια στον πληθυσμό και την άρνηση του να δεχτεί την ανθρωπιστική βοήθεια», γεγονότα που, όπως υποστηρίζεται, «συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Ταυτόχρονα ωστόσο, η Ομάδα της Λίμας τονίζει ότι στηρίζει μια δημοκρατική μετάβαση στη Βενεζουέλα, «χωρίς τη χρήση βίας», σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που διάβασε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, Κάρλος Όλμες Τρουχίγιο.
Οι 14 χώρες ζήτησαν να αποχωρήσει άμεσα από την προεδρία ο Μαδούρο, ώστε να ξεκινήσει η δημοκρατική μετάβαση, με τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών. Παράλληλα, τον κατέστησαν υπεύθυνο για την ασφάλεια του Χουάν Γκουαϊδό, σημειώνοντας ότι θεωρούν αξιόπιστες τις απειλές που έχει δεχτεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.
Στο μεταξύ, αυξάνεται ο αριθμός των στρατιωτικών που έχουν λιποτακτήσει από τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας και έχουν περάσει τα σύνορα για να φτάσουν στην Κολομβία τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με την υπηρεσία μετανάστευσης της Κολομβίας, ανέρχονται σε 167. Τουλάχιστον πέντε, μεταξύ των οποίων και ένας ντυμένος με πολιτικά, διέσχισαν σήμερα τη γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ που συνδέει τις δύο χώρες. Οι δύο συνοδεύονταν από σκύλους, ειδικά εκπαιδευμένους για να εντοπίζουν ναρκωτικές ουσίες.
«Πολλοί φτάνουν με τις οικογένειές τους, γιατί φοβούνται αντίποινα» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία.
Ο Χουάν Γκουαϊδό, προσέφερε αμνηστεία στους στρατιωτικούς που δεν θα υπακούσουν στην κυβέρνηση του Μαδούρο.
Βενεζουέλα: Μια συνάντηση του Μαδούρο με τον Τραμπ, θα επιλύσει την κρίση
Μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα συνέβαλε στο να διευθετηθεί η πολιτική κρίση στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία.
Αυτήν την άποψη εξέφρασε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρέασα σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Democracy Now!, που μεταδίδεται διαδικτυακά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στην Βόρεια Αμερική.
« Η συνάντηση του Τραμπ με τον Μαδούρο θα έδινε λύση στην κρίση της Βενεζουέλας, επειδή ο Μαδούρο είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και ο Τραμπ ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Αρεάσα.
Παράλληλα ο Αρεάσα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι επίσης έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες με την αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. Ταυτόχρονα είπε ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι «ελάχιστα πιθανός», επειδή ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή «στην αντιπολίτευση) να μη συνδιαλέγεται με εκπροσώπους του Μαδούρο».
Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ΒενεζουέλαΗΠΑΟΗΕ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές στην Κρήτη
Next Article Τα σχέδια μείωσης των κόκκινων δανείων στη συνάντηση Τσακαλώτου – Στουρνάρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
4 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
5 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
6 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
7 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?