Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Σε τροποποιήσεις για το backstop ελπίζει η Μέι και συνιστά αυτοσυγκράτηση (video)

7 έτη ago
Share
4 Min Read
SHARE



Να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο θα προσπαθήσει σήμερα η Τερέζα Μει, κατά την εμφάνιση της στο Βρετανικό κοινοβούλιο και  θα ζητήσει από τους  βουλευτές  «να ελέγξουν τα νεύρα τους. Την ίδια ώρα που  υποβάλει αιτήματα στις Βρυξέλλες για νέες υποχωρήσεις ως προς την συμφωνία για το Brexit. 
«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμη φάση», θα δηλώσει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρέπει όλοι να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές που αυτό το σώμα έχει ζητήσει και να υλοποιήσουμε την προγραμματισμένη ημερομηνία το Brexit».
Η Τερέζα Μέι ελπίζει να επιτύχει υποχωρήσεις των Βρυξελλών ως προς το ιρλανδικό backstop, επί του οποίου επικεντρώνονται οι αντιρρήσεις των Βρετανών βουλευτών, τόσο των υποστηρικτών του Brexit όσο και των υποστηρικτών της παραμονής στην Ενωση.
Προσπαθώντας να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης πληθαίνουν τις συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ βρίσκεται στο Παρίσι για να μιλήσει για το θέμα με τον γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Ταυτόχρονα, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο δεύτερος στην κυβερνητική ιεραρχία μετά την Μέι, πηγαίνουν στο Στρασβούργο για να συζητήσουν με ευρωβουλευτές.
Ο Στίβεν Μπάρκλεϊ είχε χθες στις Βρυξέλλες δείπνο εργασίας με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ.
«Είναι σαφές από την πλευρά μας ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξουμε την συμφωνία αποχώρησης, αλλά θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο Μπανριέ μετά την συνάντηση αυτή χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες.
Είναι πλέον κάτι παραπάνω απ καθαρό πως το κοινοβούλιο δεν θα υποστηρίξει την συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες για το Brexit αν το backstop, η πολιτική ασφαλείας για να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας, δεν περιορίζεται χρονικά.
Η επικεφαλής της ομάδας των Τόρις στην Βουλή των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ, σχολίασε στο BBC ότι «το θέμα είναι να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα κρατηθεί σε ένα backstop για πάντα, το πως θα επιτευχθεί αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε σχολαστικοί»  για να προσθέσει αμέσως μετά πως ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την συμφωνία της Μέι με την ΕΕ, , θα γίνει το ταχύτερο «που μπορεί να γίνει» και θα έχει επιλυθεί το θέμα γύρω από το backstop.
Ανταπόκριση : Ευδοξία Λυμπέρη
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
 
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ελπίζει
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Κατάρρευση κτιρίου στην Πνύκα
Next Article Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
4 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
6 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
6 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?