Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Σάββας Χαλιαμπάλιας: Στις καλένδες του δήμου Θεσσαλονίκης και το αποτεφρωτήριο νεκρών

6 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπέρ της κατασκευής αποτεφρωτηρίου νεκρών τάσσεται ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Αυτό επισήμανε σε τηλεοπτική εκπομπή, στο Βεργίνα TV, σχολιάζοντας το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει αναπλάσεις, μελέτες, κατασκευές αθλητικών και άλλων εγκαταστάσεων ενώ εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο πριν λίγες μέρες.  

 «Ο δήμαρχος μας είχε αφήσει με την εντύπωση ότι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ένα αποτεφρωτήριο για τους ανθρώπους. Ακούσαμε όμως ότι το αποτεφρωτήριο θα είναι για τα ζώα αλλά και για τα οστά που προέρχονται από τα κοιμητήρια, χωρίς να υπάρχει στα σχέδια η κατασκευή ενός χώρου που προορίζεται για την καύση ανθρώπινων σορών. Αντί αυτού σχεδιάζουν να χτίσουν μια εκκλησία αξίας 800.000 ευρώ στα νέα κοιμητήρια. Δεν είμαι αντίθετος με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου αλλά ρωτάω ως  φορολογούμενος πολίτης, τι δουλειά έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης να δώσει τόσα χρήματα για μία εκκλησία στα νέα κοιμητήρια; Δεν έχουμε εκκλησίες;» ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αποτεφρωτήριο για τους ανθρώπους. Η επένδυση αυτή δεν μπόρεσε να γίνει επί δημαρχίας Μπουτάρη. Και ενώ ήταν στα προεκλογικά σχέδια και του σημερινού δημάρχου δεν βλέπουμε να γίνεται το αποτεφρωτήριο που περιμέναμε όπως αυτό που δημιούργησε ένας ιδιώτης  στην περιοχή της Ριτσώνας, κοντά στην Αθήνα. Έτσι θα είναι αναγκασμένοι κάποιοι συμπολίτες μας να ακολουθούν το δρόμο είτε για τη  Βουλγαρία είτε για τη Ριτσώνα» συμπλήρωσε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι «το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι φιλόδοξο αλλά δεν εισέρχεται στην ουσία των πραγμάτων».

 Ακόμη ο γνωστός επιχειρηματίας σημείωσε ότι: «Αυτόν τον αέρα νεωτερισμού ο οποίος υποτίθεται ότι έπρεπε να πνεύσει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν τον βλέπω. Δεν είμαι αντίθετος στο αποτεφρωτήριο ζώων και οστών, σαφώς και υπάρχει μία ανάγκη να γίνουν και το ένα και το άλλο. Να γίνει όμως και για τους ανθρώπους. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν θέλουν να ακολουθήσουν τη χριστιανική παράδοση ταφής των νεκρών. Πρέπει να υπερασπιστούμε και όσους έχουν αυτήν την επιλογή. Γιατί τους στερείς αυτό το δικαίωμα ενώ προεκλογικά ήσουν υπέρ; Είμαστε στο 2019, δεν μπορεί να έχει όλος ο πλανήτης αποτεφρωτήρια και εμείς όχι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Χαλιαμπάλιας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Επανατοποθετήθηκαν οι προτομές των Μακεδονομάχων
Επόμενο άρθρο Ανεβάζει ρυθμούς ο ΠΑΟΚ ενόψει της αναμέτρησης με την Ξάνθη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
2 ώρες πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
6 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
13 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
14 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
14 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?