Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»
Ολυμπιακός: Πρόθυμος να αποχωρήσει προς γαλλική ομάδα φέρεται ο Ελ Κααμπί
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών
Βαρουφάκης για Πιερρακάκη: Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες, δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους
Υπ. Παιδείας: 13 σχολεία μετατρέπονται σε Πειραματικά τα επόμενα δύο χρόνια
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Q: Ο πρώτος έξυπνος προσωπικός ψηφιακός βοηθός με άφυλη φωνή

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Μετά τη Siri και την Alexa, έρχεται ο «Q«, ο πρώτος άφυλος προσωπικός ψηφιακός βοηθός για τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών, που ανέπτυξε η κολεκτίβα Equal AI μαζί με το δημιουργικό στούντιο Virtue που βρίσκεται στη Δανία. Οι Δανοί ερευνητές, μέλη της κολεκτίβας παρουσίασαν πριν από λίγες ημέρες τη δημιουργία τους στο πολιτιστικό και τεχνολογικό φεστιβάλ South By Southwest στο Ώστιν του Τέξας.
Η Equal AI είναι μια πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στη διόρθωση και αποτροπή της ασυνείδητης μεροληψίας στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Μαζί με εκπροσώπους από τον επιχειρηματικό, τεχνολογικό και ακαδημαϊκό χώρο, αναπτύσσει κατευθυντήριες γραμμές, πρότυπα και εργαλεία για να διασφαλίσει ίση εκπροσώπηση στη δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης.

Η κολεκτίβα έχει συνεργαστεί με γλωσσολόγους, μηχανικούς και τεχνικούς για τη δημιουργία του «Q» ενώ παράλληλα κάλεσε εθελοντές, των οποίων οι φωνές δεν ήταν ιδιαίτερα αρσενικές ούτε θηλυκές. Αφού άκουσαν τις ηχογραφήσεις χιλιάδων εθελοντών, οι ερευνητές επέλεξαν μία φωνή την οποία στη συνέχεια επεξεργάστηκαν και αφαίρεσαν κάποιους χαρακτηριστικούς τόνους έτσι ώστε να επιτύχουν την επιθυμητή ουδετερότητα.
«Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσεις μια άφυλη φωνή», δήλωσε ο Νις Νόργκάαρντ, σχεδιαστής ήχου που εργάστηκε στη δημιουργία του Q. Οι ερευνητές προσπάθησαν να προσδιορίσουν μια πιθανή ουδέτερη περιοχή όπου η αντρική και η γυναικεία φωνή έχουν την ίδια περίπου συχνότητα. Δεν είναι μόνο ο τόνος μιας φωνής που αποκαλύπτει το φύλο ενός ανθρώπου, καθώς οι άνδρες τείνουν να έχουν ένα «πιο επίπεδο» στυλ λόγου και επίσης προφέρουν τα γράμματα «s» και «t» πιο κοφτά, δήλωσε ο Nόργκααρντ.
Η ομάδα που εργάστηκε στη δημιουργία του Q κατέγραψε τις φωνές 22 τρανσέξουαλ και μη δυαδικών ατόμων ως βάση για τη φωνή, έτσι ώστε να αντιπροσωπεύσει ένα ευρύτερο φάσμα φύλου αλλά και επειδή θεώρησε ότι θα είναι λιγότερο αντρικές ή γυναικείες. Την τελική φωνή άκουσαν περισσότεροι από 4.000 εθελοντές. Περίπου οι μισοί δεν μπόρεσαν να μαντέψουν το φύλο της, ενώ οι άλλοι μισοί είπαν ότι είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα.
Ο Εμίλ Ασμούσσεν, διευθυντής του στούντιο Virtue ελπίζει ότι ο «Q» θα ωθήσει τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να εξετάσουν το ενδεχόμενο να διευρύνουν τις επιλογές τους ψηφιακού AI έτσι ώστε να συμπεριλάβουν και άφυλες φωνές.
ΠΗΓΗ: Francetvinfo
 
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Αλ.Τσίπρας: Μάχη στις ευρωεκλογές ενάντια σε λιτότητα-νεοφιλελευθερισμό και ακροδεξιά (video)
Επόμενο άρθρο Έρευνες για το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία-Μια επίθεση «σχεδιασμένη» για τα social media (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
5 ώρες πριν
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
6 ώρες πριν
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
6 ώρες πριν
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
7 ώρες πριν
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
7 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνταξιούχοι: Πριν τα Χριστούγεννα καταβάλλονται στα ταμεία οι συντάξεις Ιανουαρίου

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5 περιμένω τους αγρότες στο γραφείο μου

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: 15 συλλήψεις για κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?