Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποίηση της Ε.Ε. στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να μην συλληφθεί ο Γκουαϊδό

7 έτη ago
Share
5 Min Read
SHARE



Με τον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, να δηλώνει ότι θα επιστρέψει στη χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να μην τον συλλάβει.
«Οποιοδήποτε μέτρο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία, την ασφάλεια ή την σωματική ακεραιότητα του Χουάν Γκουαϊδό θα αποτελούσε μείζονα κλιμάκωση της έντασης και θα συναντούσε τη σθεναρή καταδίκη της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης απολαύουν συνταγματικά κατοχυρωμένη ασυλία η οποία πρέπει να τύχει απόλυτου σεβασμού», συνέχισε η Μογκερίνι σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξ ονόματος των χωρών-μελών χθες Σάββατο.
Στην Εθνοσυνέλευση, στην οποία κυριαρχεί η αντιπολίτευση, προεδρεύει ο Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας την 23η Ιανουαρίου.
Οι κοινοβουλευτικοί «πρέπει να μπορούν να ασκούν την εντολή τους ελεύθεροι από εκφοβισμούς εναντίον των ιδίων ή των μελών των οικογενειών τους», συνεχίζει η ανακοίνωση που υπογράφει η Μογκερίνι.
Το σχόλιο αυτό αναφέρεται στη δήλωση του Μαδούρο κατά την οποία ο Γκουαϊδό, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική για να εξασφαλίσει υποστήριξη, ενδέχεται να συλληφθεί όταν επιστρέψει στη Βενεζουέλα, διότι παραβίασε εντολή του Ανώτατου Δικαστηρίου που του απαγόρευε να εγκαταλείψει την επικράτεια.
Ο νεαρός ηγέτης της αντιπολίτευσης έχει την υποστήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, αρκετών κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης. Ο Μαδούρο, από την άλλη, υποστηρίζεται από την Κίνα, τη Ρωσία και κράτη-συμμάχους του Καράκας στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, ιδίως την Κούβα, τη Βολιβία και τη Νικαράγουα.
Η ΕΕ τάσσεται το τελευταίο διάστημα υπέρ του να δοθεί πολιτική λύση στην κρίση, με την προκήρυξη νέων εκλογών.
Ο Χουάν Γκουαϊδό, που επιδιώκει την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε το Σάββατο (τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην πατρίδα του από τον Ισημερινό, όπου είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Λενίν Μορένο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική με σκοπό να εξασφαλίσει υποστήριξη.
Ο Γκουαϊδό είπε επίσης ότι καλεί σε νέες διαδηλώσεις αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στη Βενεζουέλα.
Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλεσης δεν διευκρίνισε πότε ή πώς σχεδιάζει να επιστρέψει.
Η Ρωσία
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας καταδίκασε χθες Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, την «κατάφωρη επέμβαση» και την «καταστροφική επιρροή» των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
«Οι προκλήσεις και η καταστροφική εξωτερική επιρροή, με υποκριτικό πρόσχημα την ανθρωπιστική βοήθεια, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατική διαδικασία», τόνισε ο Λαβρόφ, αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρώσου ΥΠΕΞ.
Ο Λαβρόφ καταδίκασε «τις αμερικανικές απειλές εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης, μια κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου κράτους και μια αναίσχυντη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα είναι «έτοιμη» να διεξαγάγει διμερείς διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον όσον αφορά τη Βενεζουέλα, υπό τον όρο ότι αυτές «θα συμμορφώνονται αυστηρά προς τις αρχές του (Καταστατικού) Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».
«Οι πολίτες της Βενεζουέλας και μόνο έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον τους», συμπλήρωσε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa-Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ΓκουαϊδόΕΕκυβέρνηση
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Αναστολή των στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ – Νότιας Κορέας
Next Article Δ. Κουτσούμπας: Προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά & το νεοφιλελευθερισμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
5 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
6 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
7 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
7 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?