Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμική Αεροπορία: Ελλείψεις σε πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών μετά τις έκτακτες κρίσεις

10 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Σοβαρές ελλείψεις σε κρίσιμες θέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και ειδικά στα πυροσβεστικά αεροπλάνα έφεραν οι έκτακτες κρίσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που ανέδειξε ο enikos.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ), που περιλαμβάνει τα αεροπλάνα PZL, έχει «ξεμείνει» από πιλότους. Πρόκειται για μία μάχιμη θέση η οποία έχει και πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας.

Όπως εξήγησαν γνώστες των δεδομένων στο enikos.gr, στην ΜΑΔΕΥ υπάρχουν 8 κλιμάκια, που περιλαμβάνουν 16 αεροσκάφη PZL μονοθέσια και ένα κλιμάκιο με 3 διθέσια, τα οποία χρησιμοποιούνται είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς είτε σε επιχειρήσεις επιτήρησης. Για την λειτουργία των κλιμακίων απαιτούνται 50 πιλότοι. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, μετά τις Κρίσεις αποστρατεύτηκαν και αρκετοί πιλότοι των PZL με αποτέλεσμα να έχουν μείνει 34. Από τις Κρίσεις, αποστρατεύτηκε ο Διοικητής, που είχε συμπληρώσει τα προβλεπόμενα καθώς και 9 σμήναρχοι.

Μάλιστα, όπως ενημερωνόμαστε, ήδη από την Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), που έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, αναζητούνται πιλότοι, όμως δεν βρίσκονται. Κάτι που έχει φέρει δεύτερες σκέψεις, εξετάζοντας διάφορα σενάρια. Το ένα είναι τουλάχιστον 3 αποστρατευθέντες να παραμείνουν εκτός οργανικών θέσεων ή να επαναφέρουν όσους σμήναρχους χρειάζεται από την αποστρατεία, για την κάλυψη των αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ερωτηθείς από τον υπογράφοντα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Realnews της Κυριακής για τις Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είχε πει σχετικά: «Ο εξορθολογισμός του αριθμού των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών είναι ένα ακόμη αναγκαίο βήμα για την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε συνδυασμό με απόφαση για τη συγχώνευση στρατοπέδων, σχηματισμών και μονάδων, σηματοδοτεί την υλοποίηση μιας νέας φιλοσοφίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και την προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής μας. Το ότι ο αριθμός των Συνταγματαρχών, πριν τις πρόσφατες κρίσεις, ήταν τριπλάσιος και πλέον του αριθμού των οργανικών θέσεων και ότι είχαμε περισσότερους ταξιάρχους από τον στρατό των ΗΠΑ, που είναι 20 φορές μεγαλύτερος, είναι δύο ενδεικτικά στοιχεία του υδροκεφαλισμού που επικρατούσε. Δεν πρόκειται απλώς για ένα αριθμητικό πρόβλημα. Πρόκειται για ένα δομικό καρκίνωμα και μια συγκεκριμένη αντίληψη που πρέπει να αλλάξει και να δώσει τη θέση της σε ένα νέο τρόπο σκέψης. Με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας, της ευελιξίας και της έγκαιρης αντίδρασης. Οι κρίσεις δεν ήταν μια συγκυριακή και αποσπασματική απόφαση. Εντάσσονται σε μια σειρά αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη, με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απειλές, συμβατικές και υβριδικές, με βάση και τα διδάγματα των σύγχρονων συγκρούσεων».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΠολεμική αεροπορίαΠυροσβεστικά Αεροσκάφη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Λάρισα: Τα κίνητρα του αυτόχειρα δράστη και το χρονικό της δολοφονίας
Επόμενο άρθρο Γεωργιάδης: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 16 διαμερισμάτων για τη στέγαση ιατρικού προσωπικού στη Μύκονο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
10 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
12 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
12 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
12 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Παναγία Δεξιά (Βίντεο)

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?