Pole, ρεκόρ και πτώση για τον Marquez στο Le Mans

[ad_1]

Ο Marc Marquez πήρε την pole position για το Γαλλικό Grand Prix του Moto GP στην πίστα του Le Mans, με τρόπο που μόνο αυτός θα μπορούσε! Σε βρεγμένη πίστα έκανε στην πρώτη του προσπάθεια έναν πολύ καλό χρόνο, στη συνέχεια έπεσε, συνέχισε αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του. Καθώς η βροχή δυνάμωσε, οι συνθήκες χειροτέρεψαν και κανείς δεν κατάφερε να πλησιάσει το χρόνο του Marquez. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ο Marquez πήρε έτσι την 3η φετινή του pole position και 55η της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας έτσι το ρεκόρ του Valentino Rossi. Στις δοκιμές της Παρασκευής, ο Marquez έκανε ένα ακόμα απίστευτο σώσιμο, σίγουρα το πιο εντυπωσιακό φετινό και ένα από τα καλύτερα του.
Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ένας αναβάτης που συνηθίζει να πηγαίνει καλά στη βροχή, ο Danilo Petrucci. Αυτό είναι μέχρι στιγμής το καλύτερο αποτέλεσμα σε χρονομετρημένα για τον Ιταλό φέτος. Δίπλα του, στην 3η θέση, βρέθηκε μία ακόμα Ducati, αυτή του Jack Miller που επίσης σημείωσε το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα σε χρονομετρημένα. Ο Andrea Dovizioso συμπλήρωσε την πολύ καλή εικόνα της Ducati. Θα ξεκινήσει από την 4η θέση σε μια αμιγώς δεύτερη σειρά εκκίνησης.
Ο Valentino Rossi έχοντας αρκετά προβλήματα στις ελεύθερες δοκιμές, έμεινε εκτός της ταχύτερης δεκάδας. Έτσι, αναγκάστηκε να συμμετέχει στο πρώτο σκέλος των χρονομετρημένων. Εκεί πήρε ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο απέδωσε. Σε μια σημαντικά βρεγμένη πίστα που όμως στέγνωνε, μπήκε με λάστιχα slick θεωρώντας πως έτσι θα κερδίσει χρόνο αφού οι υπόλοιποι θα αναγκάζονταν να αντικαταστήσουν πολύ σύντομα τα βρόχινα τους. Έτσι κι έγινε και ο Rossi ήταν ο ταχύτερος με διαφορά 1,5 δευτερολέπτου από τον δεύτερο Morbidelli. Στο δεύτερο σκέλος των χρονομετρημένων, η κατάσταση ήταν ανάποδα. Μπήκε με slick αλλά η βροχή δυνάμωσε. Άλλαξε γρήγορα λάστιχα και ήταν από τους ελάχιστους αναβάτες (αυτός και ο Lorenzo) που βελτίωσαν τους χρόνους τους στα τελευταία λεπτά. Σημείωσε τον 5ο καλύτερο χρόνο αφήνοντας στην 6η θέση τον Morbidelli.
Ο Takaaki Nakagami στην καλύτερη του εμφάνιση, θα ξεκινήσει από την 7η θέση με τους Lorenzo και Aleix Espargaro να συμπληρώνουν την 3η σειρά της εκκίνησης. Ο Quartararo λογικά θα ήταν ικανοποιημένος με τη 10η θέση αλλά το γεγονός πως στους προηγούμενους αγώνες ήταν σαφώς ταχύτερος και πως αγωνίζεται μέσα στην πατρίδα, τον κάνει να μην είναι χαρούμενος. Μεγάλη απογοήτευση για τον Maverick Vinales που ήταν ταχύτατος στις ελεύθερες δοκιμές αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση. Ο Pol Esparagaro ήταν η πρώτη ΚΤΜ στη 12η θέση ενώ ο Zarco μέσα στην πατρίδα του ήταν 14ος. Απογοήτευση για τον Crutchlow (15ος) ενώ η μεγαλύτερη αρνητική έκπληξη ήταν αυτή του Rins που είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και θα ξεκινήσει από τη 19η θέση!
Η σειρά εκκίνησης

[ad_2]