Τετάρτη, 10 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Π. Γερουλάνος: «Η κυβέρνηση όντως εκβιάζεται, όχι όμως από τους αγρότες»
Διπλωματικές πηγές για Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μόνη διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας
Γιώργος Κώτσηρας: Λύνουμε προβλήματα ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας
Συνελήφθησαν μέλη οργάνωσης πληρωμένων δολοφόνων, είχαν κάνει και απόπειρα εναντίον του Γιάννη Λάλα
Π. Μαρινάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης κατέφυγε σε τρία ψέματα στα μπλόκα
Αγρότες: Δηλώνουν «αμετακίνητοι» και συνεχίζουν τι κινητοποιήσεις παρά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Πιερρακάκης: «Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία, την ωριμότητα και τη θεσμική σοβαρότητα του κράτους»
Παντελής Παντελίδης: Τα στοιχεία που οδήγησαν στην απόφαση των αποζημιώσεων
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κοινωφελείς περιουσίες, ιδρύματα και δωρεές στο Δημόσιο
Ολυμπιακός: Με το 0-1 του Μαρτίνς παραμένει «ζωντανός» για την πρόκριση στο Champions League
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Γερουλάνος: «Η κυβέρνηση όντως εκβιάζεται, όχι όμως από τους αγρότες»

26 δευτερόλεπτα πριν
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


«Έχει δίκιο ο κ. εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και δεν το λέω συχνά. Η κυβέρνηση πράγματι εκβιάζεται», είπε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Tη δήλωση έκανε ως απάντηση στο «οι αγρότες εκβιάζουν την κυβέρνηση» που ακούστηκε στην ολομέλεια της Βουλής από τα έδρανα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και συνέχισε: «Πλην όμως δεν εκβιάζεται από αγρότες. Θέλετε να σας πω από ποιους εκβιάζεται; Ιδού τα ονόματα:

Φραπές – Αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ, Χασάπης – υπ. Βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μελάς – πρ. Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, υπ. ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μπαμπασίδης – πρ. Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, πρ. υπ. Βουλευτής, πρ. μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ζερβός – πρ. Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, πρ. μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Στρατάκος – πρ. Γ.Γ. Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα ονόματα της δικογραφίας. Συν δύο υπουργοί σας για τους οποίους καταστρατηγήσατε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, μόνο και μόνο για να τους διασώσετε. Από αυτούς εκβιάζεστε».

Και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ–Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Α’ Αθηνών υπογράμμισε τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με όσα συμβαίνουν στην πρωτογενή παραγωγή: «Προφανώς και εμείς καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Καμία δικαιολογία στην βία σε μια δημοκρατία. Το έχουμε πει στο ΠΑΣΟΚ και όπως ξέρετε το έχω πει και εγώ προσωπικά πολλές φορές. Αλλά για μια κυβέρνηση που προτίμησε να στείλει τους αγρότες σε διαχρονική πτώχευση, αντί να κυνηγήσει τα στελέχη της επειδή φοβόταν μην την εκθέσουν, μη μιλάτε για εκβιασμούς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί.

Ο κ. Κουκουλόπουλος έχει δίκιο. Από όσα ζητούν οι αγρότες, λίγα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Και κανένας δεν θέλει να κλείσει τους δρόμους, πόσο μάλλον οι αγρότες. Όταν όμως αυτά τα δύο συμβαίνουν μαζί, μήπως είναι ώρα να δείτε την πραγματικότητα, και να πείτε μια συγνώμη, αντί να ζητάτε την υπομονή τους και να παριστάνετε τα θύματα τους; Όταν βρίσκεστε τα δύσκολα, θέλετε να διχάζετε. Όταν είστε με την πλάτη στον τοίχο, θέλετε δύο Ελλάδες οι οποίες τσακώνονται μεταξύ τους. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία κυβέρνηση η οποία διχάζει. Χρειάζεται μία κυβέρνηση η οποία ενώνει τους Έλληνες».

«Ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται βάρκα κακής νομοθέτησης μπροστά στο υπερωκεάνιο Πιερρακάκη»

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο – όνειδος νομοθέτησης του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τις κοινωφελείς περιουσίες, τα ιδρύματα, τις σχολάζουσες κληρονομίες και τις δωρεές προς το Δημόσιο κ.α., ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε: «Νομίζαμε ότι με τον κ. Χατζηδάκη τα είχαμε δει όλα. Όλα τα παραδείγματα κακής νομοθέτησης: Ερανιστικά νομοσχέδια. Νομοσχέδια που έλεγαν ένα πράγμα και έκαναν κάτι άλλο. Νομοσχέδια νύχτας. Διαβούλευση της ξεπέτας. Συρραφή άρθρων χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Τροπολογίες τελευταίας στιγμής για θέματα μεγάλης σημασίας. Τσουβάλιασμα άρθρων σε μια τροπολογία με ντιρεκτίβα “ή το ψηφίζεις όλο ή είσαι απέναντι σε όλο”. Άρθρα που θα μπορούσαν από μόνα τους να είναι Νομοσχέδια. Ό,τι να’ναι.

Με τον κ. Χατζηδάκη νομίζαμε ότι η παράδοση κακής νομοθέτησης της ΝΔ είχε βρει τον πρωταθλητή της. Και όμως όχι. Ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται βάρκα κακής νομοθέτησης μπροστά στο υπερωκεάνιο Πιερρακάκη. Σε ένα νομοσχέδιο ο τελευταίος κατάφερε να τα κάνει όλα μαζί!».

Και συνέχισε ο Παύλος Γερουλάνος: «Με ένα νομοσχέδιο αποδεικνύει ο κ. Πιερρακάκης πόσο νεοδημοκράτης έχει γίνει, αντί να θυμάται όσα έμαθε στη Χαριλάου Τρικούπη και στο ΠΑΣΟΚ: ότι υπάρχει λόγος, που έχουμε διαβούλευση σε μια Δημοκρατία. Ότι υπάρχει λόγος, που έχουμε διάλογο. Υπάρχει λόγος, που έχουμε Κοινοβούλιο. Και υπάρχει λόγος, που υπάρχει αντιπολίτευση. Και ο λόγος δεν είναι μόνο για να ελέγχεται μία κυβέρνηση. Ο λόγος είναι και για να γίνεται καλύτερη μία κυβέρνηση».

Νομοσχέδιο για το κληρονομικό δίκαιο: «Τροπολογίες νύχτας»

Ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας ειδικότερα για τις διατάξεις του νομοσχεδίου είπε «γνωρίζω ειδικούς σε ιδρύματα σε όλη τη χώρα που αμφισβητούν τη λειτουργικότητα του νομοσχεδίου. Αλήθεια ποιους συμβουλευτήκατε εσείς; Διότι οι άνθρωποι που μίλησα εγώ δεν ήταν αφοριστικοί. Θεωρούσαν ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία στο Νομοσχέδιο.

Αλλά έχουν και παρατηρήσεις που μπορούν να κάνουν το Νομοσχέδιο καλύτερο. Πολύ καλύτερο. Και πιο αποτελεσματικό. Δεν σας ενδιαφέρουν; Δεν θεωρείτε ότι άνθρωποι που ασχολούνται με ιδρύματα όλη τους τη ζωή, από διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν κάτι να πουν για το τι λειτουργεί σήμερα και τι όχι; Για το τι μπορεί να γίνει καλύτερο; Προφανώς όχι. Διότι το μόνο που σας απασχολεί είναι ο έλεγχος. Εκεί αρχίζει και τελειώνει κάθε σας προσέγγιση».

Και πρόσθεσε ο Παύλος Γερουλάνος «Υπάρχουν πολλά ακόμα άρθρα για τις κοινωφελείς περιουσίες, τις κληρονομιές και τις σχολάζουσες περιουσίες, στα οποία θα μπορούσαμε να συμβάλουμε. Αν το νομοσχέδιο δεν ήταν τρία νομοσχέδια μαζί. Αν είχε αρχή, μέση και τέλος. Αν το νομοσχέδιο δεν ήταν συρραφή άρθρων. Αν είχαμε χρόνο διαβούλευσης με ειδικούς. Αν το νομοσχέδιο δεν είχε άρθρα όπως αυτό της υγείας που αποτελείται από, ακούστε, πέντε σελίδες. Πέντε σελίδες άρθρο. Και αν δεν είχε τροπολογίες νύχτας».

«Ξέρετε όμως, ποιο είναι το πιο ελπιδοφόρο πράγμα σε μια Δημοκρατία;»

Ολοκληρώνοντας, ο Παύλος Γερουλάνος είπε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Σας ρώτησα πριν, αν πιστεύετε ότι θα κυβερνάτε για πάντα. Και το συμπέρασμα είναι ότι αυτό πιστεύετε. Ή δεν σας απασχολεί καθόλου τι θα γίνει αφού φύγετε. Ξέρετε όμως, ποιο είναι το πιο ελπιδοφόρο πράγμα σε μια Δημοκρατία; Ξέρετε ποια είναι η πραγματική της δύναμη ακόμα και σε χώρες, όπως η δική μας, που μια μικρή ομάδα ανθρώπων θέλει να ελέγχει τα πάντα; Ότι την ώρα που πιστεύει ότι θα κυβερνά για πάντα, τότε ο Λαός τη στέλνει σπίτι της. Εκεί λοιπόν βρισκόμαστε σήμερα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑγρότεςΔημοφιλήΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠαύλος Γερουλάνος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Διπλωματικές πηγές για Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μόνη διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π. Γερουλάνος: «Η κυβέρνηση όντως εκβιάζεται, όχι όμως από τους αγρότες»
26 δευτερόλεπτα πριν
Διπλωματικές πηγές για Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας μόνη διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας
25 λεπτά πριν
Γιώργος Κώτσηρας: Λύνουμε προβλήματα ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της κοινωνίας
1 ώρα πριν
Συνελήφθησαν μέλη οργάνωσης πληρωμένων δολοφόνων, είχαν κάνει και απόπειρα εναντίον του Γιάννη Λάλα
1 ώρα πριν
Π. Μαρινάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης κατέφυγε σε τρία ψέματα στα μπλόκα
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: «Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία, την ωριμότητα και τη θεσμική σοβαρότητα του κράτους»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις κοινωφελείς περιουσίες, ιδρύματα και δωρεές στο Δημόσιο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Κιλκίς: Επισκέψεις Κινητής Ομάδας Υγείας του ΕΟΔΥ σε χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού και Χέρσου

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Οι πέντε βασικοί άξονες που οικοδομούν τη σύγχρονη αγορά εργασίας της Ελλάδας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?