Τρίτη, 16 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αλ. Σδούκου: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών – Όχι στους κλειστούς δρόμους, ναι στον ειλικρινή διάλογο
Π. Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ευθύνη της κουμπαριάς, ούτε οικογενειακή ευθύνη – Εκτίθεται ο Ν. Ανδρουλάκης
Τραγική εξέλιξη, πέθανε ο ασθενής που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο νοσοκομείο του Αιγίου
Θ. Πλεύρης: Το δόγμα για τη μετανάστευση στηρίζεται στη φύλαξη των συνόρων με αποτροπή και στη μείωση των ροών
Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι αγρότες – Προετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα
Δημοσκόπηση Alco: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Αύριο η πανελλαδική απεργία – Ποιοι κλάδοι συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μπει στην πολιτική η Μαρία Καρυστιανού: «Θα είμαι στην πρώτη γραμμή»
Η επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»
Πιερρακάκης: Σύντομα η Ελλάδα θα έχει περάσει στην πρώτη πεντάδα της Ευρώπης στην ψηφιακή πολιτική
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 77-87: «Ρουά ματ» από τον Γιασικεβίτσιους, τέλος στο νικηφόρο ευρωπαϊκό σερί των Πειραιωτών

11 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
7 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Το βράδυ της Παρασκευής (24/1) δεν ήταν ευχάριστο για τον Ολυμπιακό, που μπήκε «πληγωμένος» στο ματς της 23ης αγωνιστικής της Euroleague και ηττήθηκε από την Φενέρμπαχτσε (77-87) για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν.

Η βαθμολογία

Στο 16-7 έπεσαν οι «ερυθρόλευκοι» (9-2 εντός και 7-5 εκτός έδρας), με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην έχει στη διάθεσή του τον βασικό του πλέι-μέικερ (Τόμας Ουόκαπ – ενοχλήσεις στη μέση) και τον έκτο του παίκτη (Σακίλ ΜακΚίσικ – ίωση), με αποτέλεσμα το ροτέισον στην περιφέρεια να είναι περιορισμένο. Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοφ έκαναν ό,τι μπορούσαν, από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός δεν πήρε πράγματα από τους περισσότερους που χρησιμοποιήθηκαν.

Στο 15-7 ανέβηκε η Φενέρμπαχτσε (7-4 εντός και 8-3 εκτός έδρας), που θα έχει το πάνω «χέρι» σε πιθανή ισοβαθμία με τους Πειραιώτες. Οι Τούρκοι, παράλληλα, «χρωστούν» και το εκτός έδρας ματς με την Παρί, οπότε η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου είναι πλέον ανοιχτή.

Οι κορυφαίοι

Μεγάλο ματς από τον Μάρκο Γκούντουριτς, που κάνει παραδοσιακά καλές εμφανίσεις στο ΣΕΦ. Ο Σέρβος γκαρντ-φόργουορντ ήταν καταπληκτικός στο «διάβασμα» της αντίπαλης άμυνας, έβαλε 21 πόντους, ήταν μία συνεχής απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού χωρίς να εκβιάσει σουτ, χωρίς να προσπαθήσει να κάνει πράγματα που δεν είναι του… ρεπερτορίου του. Επίσης, ο Έρικ ΜακΚόλουμ βοήθησε με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Για τον Ολυμπιακό, ο Σάσα Βεζένκοφ σκόραρε 19 πόντους, παίρνοντας μόλις 8 σουτ εντός πεδιάς. Ο Εβάν Φουρνιέ έβαλε 21, αλλά με 6/19 σουτ.

Η αναμέτρηση

Με τους Γουίλιαμς-Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός, που είχε ενέργεια, είχε δυναμισμό, είχε και αποτελεσματικότητα. Προηγήθηκε με οκτώ (13-5) στα μέσα της πρώτης περιόδου, με τη Φενέρμπαχτσε να σουτάρει άσχημα, να έχει κι αυτή διάθεση για σκληρό παιχνίδι, αλλά να μη βρίσκει το εύκολο καλάθι. Έμεινε, πάντως, κοντά στη λήξη του δεκαλέπτου, με τον Γιασικεβίτσιους να ανοίγει από νωρίς το ροτέισον και να ψάχνει πολύ βαθιά στον πάγκο του. Ο Μπαρτζώκας άνοιξε τη δεύτερη περίοδο με τους Γουίλιαμς-Γκος, Βιλντόζα, Πίτερς, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, ενώ έδωσε σχετικά νωρίς την ευκαιρία στον Ντόρσεϊ. Ένα κλέψιμο του Βιλντόζα οδήγησε σε κάρφωμα του Βεζένκοφ για το 28-22 στο 12′ και όλα πήγαιναν καλά για τους γηπεδούχους. Εκεί, όμως, ήρθε η «απάντηση» της Φενέρμπαχτσε, η οποία έτρεξε ένα επί μέρους 2-10, πέρασε μπροστά με τρίποντο του Μπιμπέροβιτς από τη γωνία στο 15′ και έβγαλε κι άλλες καλές συνεργασίες. Ο Ζάγκαρς έγραψε το 33-41, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα δικό του 7-0 και το ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με το 40-43 υπέρ των φιλοξενούμενων να θεωρείται απόλυτα δίκαιο.

Οι Πειραιώτες, ωστόσο, μπήκαν στο δεύτερο μέρος χλιαρά. Η Φενέρμπαχτσε κράτησε τον έλεγχο, ένα τρίποντο του Παπανικολάου για το 48-52 έδωσε ενέργεια στο ΣΕΦ με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να ζητάει περισσότερη υποστήριξη από τον κόσμο, όμως και πάλι οι Τούρκοι κράτησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Είδαν τους γηπεδούχους να μειώνουν στην κατοχή (55-58), «απάντησαν», όμως, με μεγάλα καλάθια. Επιπλέον, ο ΜακΚόλουμ έβαλε 3/3 βολές για το 57-67 στο 29′ και στο φινάλε της τρίτης περιόδου υπήρχε πια ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη. Ένα πολύ μικρό 3-0 στο πρώτο τρίλεπτο του τέταρτου δεκαλέπτου μείωσε τη διαφορά στους επτά (62-69), ο Φουρνιέ εν συνεχεία στους πέντε (64-69), χωρίς, όμως, να προκύψει κάτι πιο ευχάριστο για τους Πειραιώτες. Η Φενέρμπαχτσε ήταν καταπληκτική και έφυγε νικήτρια από το Φάληρο, σε ένα σαραντάλεπτο στο οποίο κυριάρχησε δείχνοντας εικόνα σπουδαίας ομάδας.

Οι διαιτητές: Ράντοβιτς, Πέρεζ, Βικλίτσκι

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 40-43, 59-69, 77-87

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 9 (2/7 δίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος), Λαρεντζάκης, Βιλντόζα 3 (1), Φαλ 7 (3/3 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ), Βεζένκοφ 19 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/8 βολές, 2 ριμπάουντ), Παπανικολάου 5 (1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Ντόρσεϊ, Πίτερς 6 (1/3 δίποντα, 4/4 βολές), Μιλουτίνοφ 7 (2/4 δίποντα, 3/4 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Φουρνιέ 21 (4/11 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 7/9 βολές, 3 ριμπάουντ)

Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): ΜακΚόλουμ 12 (2/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μέλι 4 (5 ριμπάουντ), Σανλί 11 (2/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ), Χέιζ 14 (4/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 11 (2/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Χολ 6 (3/3 δίποντα), Γκούντουριτς 21 (5/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζάγκαρς 6 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κόλσον, Μπιρτς 2

Επόμενη υποχρέωση

Στην 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Αναντολού Εφές (31/1 στις 21:15), ενώ η Φενέρμπαχτσε θα παίξει εντός έδρας με τη Βίρτους Μπολόνια (31/1 στις 19:30).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται All Star και βασικός για 9η συνεχόμενη σεζόν στο All Star Game του NBA
Επόμενο άρθρο Κινείται για τον Σωτήρη Τσιλούλη ο Βόλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλ. Σδούκου: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών – Όχι στους κλειστούς δρόμους, ναι στον ειλικρινή διάλογο
32 λεπτά πριν
Π. Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ευθύνη της κουμπαριάς, ούτε οικογενειακή ευθύνη – Εκτίθεται ο Ν. Ανδρουλάκης
2 ώρες πριν
Τραγική εξέλιξη, πέθανε ο ασθενής που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο νοσοκομείο του Αιγίου
2 ώρες πριν
Θ. Πλεύρης: Το δόγμα για τη μετανάστευση στηρίζεται στη φύλαξη των συνόρων με αποτροπή και στη μείωση των ροών
3 ώρες πριν
Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι αγρότες – Προετοιμάζονται για Χριστούγεννα στα μπλόκα
3 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αταμάν: «Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτζώκας: «Δύσκολο παιχνίδι με τη Βαλένθια, καθοριστική η Τετάρτη για τον Μόρις»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην 5η «διαβολοβδομάδα» – Πού θα δείτε τα παιχνίδια

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Καλείται ο Όσμαν για την αναμέτρηση

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?