Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα

4 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναβολή της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό αποφάσισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λόγω ακόμη μίας αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με το CNN, η απόφαση για τη συνέχεια του πολέμου στη Γάζα δεν θα έρθει εντός της εβδομάδας. Ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και Κατάρ και οι δύο πλευρές παραμένουν ακλόνητες από τις επιθυμίες τους, με τη Χαμάς να ζητά πλήρης απόσυρση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα, κάτι που οδήγησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες. Κατά συνέπεια και η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση απέσυρε τη διπλωματική της ομάδα από τις διαπραγματεύσεις.

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Ισραήλ, αναφέρει το ρεπορτάζ, τα σχέδια είναι δύο, είτε η στρατιωτική περικύκλωση της Γάζας ή η κατάληψή της από τον στρατό. Παράλληλα, όπως δηλώνει αξιωματούχος, τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον θύλακα αλλά και για την επιστροφή των ομήρων.

Ανθρωπιστική κρίση

Οι κλυδωνιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες λαμβάνουν χώρα εν μέσω μιας καταστροφικής ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα, όπου δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα.

Όλος ο πληθυσμός της Γάζας, δηλαδή 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, αντιμετωπίζει πλέον επισιτιστική ανασφάλεια, χωρίς αξιόπιστη πρόσβαση σε επαρκή, προσιτή, θρεπτική και υγιεινή τροφή, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα, 900.000 παιδιά πεινούν και 70.000 παρουσιάζουν σημάδια υποσιτισμού.

«Είναι απαραίτητο να βελτιωθεί σημαντικά η καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση και να ληφθεί γραπτή απάντηση από τον εχθρό σχετικά με την απάντησή μας», δήλωσε στο CNN ο Μπάσεμ Ναΐμ, ανώτερο στέλεχος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. «Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις».

Σε ξεχωριστή δήλωση, η Χαμάς ανέφερε ότι είναι έτοιμη «να εμπλακεί άμεσα ξανά σε διαπραγματεύσεις, μόλις φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται και τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση και ο λιμός στη Γάζα». Η δήλωση προσθέτει ότι η συνέχιση των διαπραγματεύσεων «υπό συνθήκες λιμού χάνει την ουσία και την αποτελεσματικότητά της».

Το CNN είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η Χαμάς εξετάζει το ενδεχόμενο να σκληρύνει τη στάση της στις διαπραγματεύσεις. Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, Μαχμούντ Μαρντάουι, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει νόημα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις όσο συνεχίζεται η κρίση πείνας στη Γάζα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΓάζαΜπενιαμίν Νετανιάχου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Επόμενο άρθρο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
10 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
11 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
11 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
11 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?