Πέμπτη, 20 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη
Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή
Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια
Προϋπολογισμός 2026: Κατατέθηκε στη Βουλή – Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων από την ΕΕ – Στις 30 Νοεμβρίου η προκαταβολή
Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση
Προϋπολογισμός 2026: Παρουσιάζεται σήμερα το οριστικό σχέδιο από τον Κυριάκο Πιερρακάκη
Χατζηδάκης: Πράσινο φως από την Κομισιόν στο σχέδιο για τις πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,4% και μέτρα στήριξης 1,76 δισ.
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Narcos Olympos: Στο βουνό των θεών το μεγαλύτερο καρτέλ κάνναβης στην Ευρώπη

3 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η μεγάλη «μπίζνα» ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με το κόψιμο εκατοντάδων δέντρων στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, τη δημιουργία ενός ειδικού συστήματος άρδευσης μήκους πολλών χιλιομέτρων από πηγές του Ολύμπου και τη «ναύλωση» δεκάδων μουλαριών για να μεταφέρουν τις πρώτες ύλες, εργαλεία, αλλά και τη «χρυσή» σοδειά. Καθημερινά στις καλλιέργειες δούλευαν περίπου 15 άτομα, ενώ η οργάνωση είχε φροντίσει για τα πάντα. Μέχρι και ζυμωτήριο ψωμιού διέθετε στους εργάτες που δούλευαν κρεμασμένοι στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου, ενώ υπήρχαν και γυναίκες που φρόντιζαν για τη σίτιση και την καθαριότητά τους.Ομως, η ελληνική βερσιόν του «Narcos» κατέρρευσε μετά από έρευνες σχεδόν δύο μηνών της ΕΛ.ΑΣ. και τη μεγάλη επιχείρηση στην άγρια πλευρά του βουνού των θεών, στην οποία συμμετείχαν 120 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα.
Οι αστυνομικοί, μη γνωρίζοντας τι θα συναντήσουν, αποφάσισαν την έφοδο να την πραγματοποιήσουν πάνοπλοι εκαμίτες, καθώς ήταν ορατός ο κίνδυνος να πέσουν πάνω στους ένοπλους φρουρούς του καρτέλ και να γίνει «πόλεμος». Τελικά, ήταν τόσο αιφνιδιαστική και γρήγορη η έφοδος που όλα έληξαν ήρεμα, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε δύο Αλβανούς ηλικίας 31 και 47 ετών. Συμπτωματικά, η επιχείρηση των Αρχών συνέπεσε με την αλλαγή προσωπικού στις φυτείες του Ολύμπου.

Την ώρα που δεκάδες αστυνομικοί ξερίζωναν τα δενδρύλλια και τα φόρτωναν σε ελικόπτερα της Πυροσβεστικής για να τα μεταφέρουν στα κεντρικά, οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούσαν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει πίσω από αυτή την άκρως σοβαρή υπόθεση. Μέσα από πληροφορίες και εκτιμήσεις, αλλά και αναλύοντας τα όσα είδαν στις φυτείες των πέντε επιπέδων του Ολύμπου, κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:- Ηγετικά μέλη της αλβανικής μαφίας θέλησαν να στήσουν στο πιο άγριο βουνό της χώρας το κέντρο παραγωγής κάνναβης άριστης ποιότητας της Ευρώπης. Το σημείο που επέλεξαν απαιτεί μεγάλο αριθμό ατόμων που θα δούλευε, αλλά και χρηματοδότηση, καθώς το κόστος παραγωγής πολλαπλασιαζόταν λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Πριν από έναν χρόνο ήρθαν σε επαφή με τοπικούς έμπιστους διακινητές ναρκωτικών και ξεκίνησαν τις εργασίες. Αφού επέλεξαν τα πέντε επίπεδα που θα καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια (κάθε επίπεδο απείχε από το άλλο έως και 20 λεπτά πεζοπορίας και αναρρίχησης), ξεκίνησαν με θηριώδη αλυσοπρίονα να κόβουν εκατοντάδες έλατα και βελανιδιές που υπήρχαν στο σημείο. Με τους κορμούς των δέντρων έφτιαχναν τοιχία για να μη φεύγει το χώμα σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, εντόπισαν πηγές που έβγαζαν νερό και με λάστιχα χιλιομέτρων κατασκεύασαν ένα τεράστιο αρδευτικό δίκτυο για να ποτίζουν τις φυτείες.Ολα αυτά ολοκληρώθηκαν προτού φτάσει ο περσινός χειμώνας και τον Μάρτιο, χρησιμοποιώντας δεκάδες μουλάρια, μετέφεραν λιπάσματα, σπόρους και φάρμακα για να ξεκινήσουν οι καλλιέργειες. Για έξι μήνες, καθημερινά, περίπου 15 άτομα δούλευαν πυρετωδώς προκειμένου τα 40 στρέμματα με τα χιλιάδες δενδρύλλια να αναπτυχθούν πλήρως και να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η συγκομιδή. Μάλιστα, το καρτέλ είχε φτιάξει μια μίνι κοινότητα για τους εργάτες, παρέχοντας τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, ενώ προσέλαβαν και γυναίκες για να φροντίζουν από το ψήσιμο του ψωμιού μέχρι την καθαριότητα των εργατών. Αλλωστε οι εργαζόμενοι μπορεί να περνούσαν μέχρι και πολλές εβδομάδες απομονωμένοι στο σημείο, ενώ για την επικοινωνία τους με τους επικεφαλής χρησιμοποιούσαν ειδικό ασύρματο.

  • Πρόλαβαν πριν από την έφοδο της Αστυνομίας να μαζέψουν και να αποξηράνουν εκατοντάδες δενδρύλλια φτιάχνοντας «φούντα» άριστης ποιότητας περίπου 22 κιλών. Δεν πρόλαβαν όμως να έρθουν τα μουλάρια για να τη φορτώσουν και να την κατεβάσουν στην πόλη.Στη συνέχεια, μέρος των εσόδων θα τα επένδυε διευρύνοντας το δίκτυο και πιθανότατα καλλιεργώντας στο βουνό των θεών χιλιάδες δενδρύλλια και για την επόμενη χρονιά.
    Μέσα από τις έρευνες για την αγορά πρώτων υλών, «ενοικίασης» μουλαριών, αλλά και τη ροή των χρημάτων, η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να φτάσει στα ίχνη των επιχειρησιακών αρχηγών του καρτέλ και εντέλει στον άνθρωπο που ήθελε να γίνει ο «Εσκομπάρ της Ελλάδας
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ναρκωτικά
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ρωσία: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ιζέβσκ – Τουλάχιστον 13 νεκροί, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά
Επόμενο άρθρο NASA: Χτυπά αστεροειδή για να τον εκτρέψει από την πορεία του, πρωτιά για την ανθρωπότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
2 ώρες ago
Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη
3 ώρες ago
Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή
3 ώρες ago
Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια
3 ώρες ago
Προϋπολογισμός 2026: Κατατέθηκε στη Βουλή – Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,4% και μέτρα στήριξης 1,76 δισ.

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη η Δήμητρα Ματσούκα – Οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, πάνω από το όριο ταχύτητας χωρίς δίπλωμα και πινακίδες

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: Σήμερα η δίκη για τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?