Δευτέρα, 15 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Σύγκρουση Θεοδωρικάκου με Φάμελλο στη Βουλή για τον… εξώστη, επανήλθε με αναφορές σε «Φραπέ» και επίθεση σε Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου
Αταμάν: «Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες»
Στάση αναμονής από τους αγροτοσυνδικαλιστές, περιμένουν εξειδίκευση των δεσμεύσεων Τσιάρα για να προσέλθουν σε διάλογο
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
Φάμελλος: Φτωχοί οι πολίτες, πλούσια τα καρτέλ και οι γαλάζιες ακρίδες -Υπουργός ακρίβειας ο κ. Θεοδωρικάκος
Χριστουγεννιάτικα δέντρα, το γιορτινό δώρο της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς
Αλ. Χαρίτσης: «Ποιους θα βάλετε στα φέρετρα με τις σημαίες κ. Δένδια;»
Λαμία: Καταδικάστηκε η Τik-Toker αγρότισσα που καλούσε για ξυλοδαρμούς-«Θα ιδρύσω κόμμα »
Αντιπολίτευση για προϋπολογισμό: Η κυβέρνηση «αυτοθαυμάζεται» αλλά οι εργαζόμενοι την έχουν καταλάβει
Δράμα: Συγκέντρωση αγροτών μπροστά από το γραφείο του Κυριαζίδη( Video)
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός AKTOR 91-77: «Εφιάλτης» στη Βιτόρια

11 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
10 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Με «άδεια» τα χέρια επιστρέφει από την Ισπανία ο Παναθηναϊκός AKTOR, καθώς μετά την ήττα στη Βαρκελώνη, έκανε το 0/2 στη Βιτόρια, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μπασκόνια με σκορ 91-77.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν και πάλι κατώτεροι των περιστάσεων, αν και πριν από το παιχνίδι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πρόβλημα με την ξαφνική απουσία του Ντίνου Μήτογλου λόγω ίωσης. Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία του στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς και στα κρίσιμα σημεία στα τελευταία λεπτά, όταν και είχε μειωθεί η διαφορά στους 5 πόντους και έδειχνε ότι μπορούσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν για δεύτερο σερί ματς μακριά από τα στάνταρ του, όντας αρνητικός πρωταγωνιστής των «πρασίνων», ο Σλούκας ήταν εξαιρετικός στη δημιουργία με 11 ασίστ, αλλά και άστοχος σε κρίσιμα σουτ, την ώρα που η Μπασκόνια έβρισκε τις λύσεις κάθε φορά που η ελληνική ομάδα προσπαθούσε να επιστρέψει στο ματς. Με αυτήν την ήττα, οι «πράσινοι» συνέχισαν το σερί και των άσχημων αποτελεσμάτων στη Βιτόρια, καθώς ήταν η έβδομη σερί τους ήττα από τους Βάσκους στην έδρα τους.

Η αναμέτρηση

Πολύ κακό ήταν το ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, «πληρώνοντας» με τον χειρότερο τρόπο την τρανζίσιον άμυνα, καθώς η Μπασκόνια έπαιρνε συνέχεια πόντους, είτε από πρωτεύοντα είτε από δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ, καθώς μετά το 5-6 των «πρασίνων», η Μπασκόνια έτρεξε σερί 8-0 για το 13-6, παίρνοντας τα ηνία στο σκορ και το μομέντουμ στο ματς. Και οι πόντοι στο ανοικτό γήπεδο ήταν απόρροια της αστοχίας, μιας και το «Τριφύλλι» είχε στο πρώτο δεκάλεπτο 5/11 δίποντα και 0/4 τρίποντα, όπως επίσης 3 ασίστ για 5 λάθη! Οπότε, το +9 των Βάσκων (22-13) ήταν μια λογική συνέπεια βάσει της εικόνας που είχαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, καθώς οι γηπεδούχοι σούταραν με 80% στα δίποντα, ενώ είχαν και 2/5 έξω από τα 6.75 μέτρα. Αντίθετα, στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος. Ο Λορέντζο Μπράουν (9 πόντοι, 5 ασίστ στο ημίχρονο) ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για το «πράσινο» comeback, ενώ πολλές ήταν και οι βοήθειες από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (7 πόντοι) προκειμένου να έρθει το ματς στα ίσια (32-32 στο 16′) με επιμέρους σκορ (19-10) σε διάστημα έξι λεπτών. Όμως, ένα τάιμ άουτ του Λάσο έφερε τα πάνω-κάτω. Οι Βάσκοι όχι μόνο αντέδρασαν, αλλά έφτασαν στο σημείο να «απαντήσουν» με δικό τους επιμέρους 16-6 (!) έως το τέλος του ημιχρόνου για το πρώτο «διψήφιο» προβάδισμα στο σκορ (48-38). Για ένα τετράλεπτο, ο Παναθηναϊκός υπέστη «black out» και είδε την Μπασκόνια να ξεφεύγει στο σκορ. Σε αυτό, έπαιξε ρόλο η μηδαμινή βοήθεια από τον Κέντρικ Ναν, που ήταν κάκιστος στο πρώτο μισό του αγώνα έχοντας μόλις 2 πόντους με 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές και 3 λάθη! Ουσιαστικά, συνέχιζε το ματς της… Βαρκελώνης. Ο Σλούκας έκλεισε το ημίχρονο με 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, την ώρα που συνολικά οι «πράσινοι» είχαν 14/23 δίποντα, μόλις 1/8 τρίποντα (!), 7/10 βολές, 11-6 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 7 κλεψίματα και 6 λάθη. Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια σούταρε με εξαιρετικά ποσοστά εχοντας 13/19 δίποντα, 6/12 τρίποντα, 4/6 βολές, όπως επίσης 10-3 ριμπάουντ, 9 ασίστ για 7 λάθη. Η τριάδα των Λουβαβού-Καμπαρό (13 πόντοι, 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), Μπόλντγουιν (12 πόντοι, 3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4 ασίστ, 2 ριμπάουντ) και Μονέκε (10 πόντοι, 2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ήταν και εκείνη που είχε κάνει την μεγαλύτερη ζημιά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο πρώτο ημίχρονο.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Ναν μπήκε δυναμικά στην τρίτη περίοδο και με πέντε σερί πόντους μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 48-43, βάζοντας εκ νέου τους «πράσινους» μέσα στο ματς. Μάλιστα, η διαφορά μειώθηκε στο ένα καλάθι (53-51 στο 25′), ωστόσο μια ακόμα ολιγωρία έφερε το ματς για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς και δη στο +11 για τους γηπεδούχους (62-51), με σερί 9-0! Όμως, η μεγαλύτερη τιμή έμελλε να ήταν το +13 (70-57), με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Έκτοτε, προσπάθησε η ελληνική ομάδα να επιστρέψει στο ματς, μειώνοντας στους έξι πόντους (76-70) στα μέσα της τελευταίας περιόδου και θα μπορούσε να πλησιάσει και περισσότερο εάν τα σουτ που ακολούθησαν έβρισκαν στόχο. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε, με αποτέλεσμα η Μπασκόνια να φτάσει εκ νέου στο +12 (82-70 στο 36′). Ακόμα και τότε, υπήρχαν ψυχικά αποθέματα στους «πράσινους» για την τελική αντεπίθεση και με σερί 0-7 μείωσαν σε 82-77 τρία λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα στη Βιτόρια. Ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο που θα έφερνε το ματς στο καλάθι, ακολούθησε φθηνό λάθος του και η Μπασκόνια σκόραρε, πήρε εκ νέου το μομέντουμ και οδήγησε τους «πράσινους» σε επιπόλαιες ενέργειες τις οποίες εκμεταλλεύτηκε έως το τελικό 91-77.

Οι κορυφαίοι

Ο Τιμοτέ Λουβαβού-Καμπαρό ήταν εκείνος που φρόντισε να βάλει τη Μπασκόνια από την πρώτη στιγμή σε θέση οδηγού, έχοντας συνολικά 20 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο. Παράλληλα, εξαιρετικό ματς έκανε τόσο ο Τσίμα Μονέκε με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ όσο και ο Καμάρ Μπόλντγουιν, ο οποίος είχε 15 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα. Για τους φιλοξενούμενους, ο Μπράουν προσπάθησε στην αρχή (12 πόντους), ο Όσμαν στο τέλος (15 πόντους), αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό στην κόρνα της λήξης.

Επόμενη υποχρέωση

Στην 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, η Μπασκόνια θα παίξει με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη (23/1, 21:45), ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Ζάλγκιρις Κάουνας (23/1, 21:15) στο ΟΑΚΑ.

Οι διαιτητές: Ντιφαλά, Λάτισεβς, Κόλιενσιτς

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 48-38, 70-57, 91-77

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπασκόνια (Πάμπλο Λάσο): Χάουαρντ 1 (0/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 λάθη), Λουγουαγού-Καμπαρό 20 (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γιάραμαζ, Φόρεστ 12 (4/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Ρογκαβόπουλος 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος), Ντιοπ 2 (3 ριμπάουντ), Μπάλντουιν 15 (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη), Χολ 11 (5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη), Μονέκε 18 (6/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Σάμανιτς 5 (1/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη)

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 9 (1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Μπράουν 12 (3/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη), Σλούκας 1 (0/3 τρίποντα, 1/1 βολή, 1 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος), Όσμαν 16 (2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Παπαπέτρου 4 (3 ριμπάουντ), Γκραντ 3 (1/3 τρίποντα), Ναν 7 (1/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 λάθη), Γκέιμπριελ 5 (5 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ 6 (3/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο), Γιούρτσεβεν 14 (5/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ, 2κλεψίματα, 1 λάθος, 1 μπλοκ)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Νίκλας Ελίασον: «Οι φήμες ότι αρνήθηκα να παίξω δεν είναι αληθείς»
Επόμενο άρθρο Παναθηναϊκός: Ενσωματώθηκαν οι Αράο και Ουναΐ ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύγκρουση Θεοδωρικάκου με Φάμελλο στη Βουλή για τον… εξώστη, επανήλθε με αναφορές σε «Φραπέ» και επίθεση σε Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου
9 δευτερόλεπτα πριν
Αταμάν: «Δύσκολο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες»
22 λεπτά πριν
Στάση αναμονής από τους αγροτοσυνδικαλιστές, περιμένουν εξειδίκευση των δεσμεύσεων Τσιάρα για να προσέλθουν σε διάλογο
29 λεπτά πριν
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
38 λεπτά πριν
Φάμελλος: Φτωχοί οι πολίτες, πλούσια τα καρτέλ και οι γαλάζιες ακρίδες -Υπουργός ακρίβειας ο κ. Θεοδωρικάκος
1 ώρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτζώκας: «Δύσκολο παιχνίδι με τη Βαλένθια, καθοριστική η Τετάρτη για τον Μόρις»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην 5η «διαβολοβδομάδα» – Πού θα δείτε τα παιχνίδια

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Καλείται ο Όσμαν για την αναμέτρηση

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σκληρές μάχες, δύο αποβολές και 0-0 ο Άρης με τον Ολυμπιακό

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?