Δευτέρα, 24 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Η ανοδική πορεία του ελληνικού αξιόχρεου: Ανέβηκε τέσσερα σκαλοπάτια από το 2019, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη απόσταση από την κατηγορία Α
Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση 3,2 δισ. ευρώ για μισθωτούς, επαγγελματίες αγρότες και ένστολους
ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη Τετάρτη νέα κατάθεση – Οι θέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Ποιοι πληρώνονται και πότε
Από αύριο αρχίζει η καταβολή της μόνιμης ενίσχυσης των 250€ στους συνταξιούχους – 600 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 2,4 εκατ. πολίτες: όλα τα μέτρα αναλυτικά
Σε ισχύ από αύριο το πακέτο ενισχύσεων. Ωφελούνται  2,4 εκατ. πολίτες 
Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε άλλα παιδιά σε πάρκο της Πυλαίας
Θεσσαλονίκη: Μέγα πλήθος στους δρόμους για τον Μαραθώνιο Πόλης
Μητσοτάκης: Από αύριο η μόνιμη ενίσχυση των 250 ευρώ στους συνταξιούχους, νωρίτερα του προγραμματισμένου – Τι είπε για την οπλοκατοχή στην Κρήτη
Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή 
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Χρυσοχοΐδης: Σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία για τον Ρουβίκωνα

6 έτη πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι το τέλος Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν καθαρίσει, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που έδωσε χτες το βράδυ στην εκπομπή «Αποτυπώματα» με τον Παύλο Τσίμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, κατά την οποία έστειλε μηνύματα για τους αλλοδαπούς που παρανομούν, τον Ρουβίκωνα, τα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία, τον πρώην συνεργάτη του Γιώργο Βασιλάκη που σκοτώθηκε από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο υπουργείο το 2010, για το μεταναστευτικό, αλλά και την επιλογή του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο «έχει ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας».

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα υπογράμμισε ότι «η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» και συμπλήρωσε: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις. Ο Ρουβίκωνας θα τιμωρηθεί αυστηρά αν δεν αλλάξει τακτική».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αμετακίνητος από την σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του και όπως είπε ήταν στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ από τότε που φορούσε κοντά παντελονάκια, αλλά πλέον αυτό «αποχώρησε οριστικά από την πολιτική σκηνή και ανήκει στην ιστορία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εποχή που ζούμε σαν την μεταπολίτευση και «μετάβαση στην κανονικότητα», κατά την οποία «καλούμαστε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που πόνεσε την Ελλάδα, μια εποχή που κυριάρχησαν οι ακραίοι με τον θυμό και τον παραλογισμό, που διατάραξαν την κοινωνία…» Σε αυτή την κανονικότητα δήλωσα παρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολύ θράσος» σε ό,τι αφορά την κριτική που του ασκεί στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών από τοξικομανείς σε κοινή θέα στην Αθήνα, ότι δίνει την εντύπωση ότι προέρχεται «από ακροδεξιό κόμμα» και υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι προωθεί την εφαρμογή των χώρων εποπτευόμενης χρήσης, ενώ ταυτόχρονα έχει καθαρίσει τις πιάτσες της Αθήνας.

Δήλωσε ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα δεχόταν ξανά να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αισθάνεται πως έχει την ωριμότητα, την εμπειρία και την δυνατότητα «να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πριν» και τόνισε ότι θα το κάνει «γιατί αισθάνεται ότι χρωστάει πάρα πολλά» στην κοινωνία.

Για τους αλλοδαπούς που παρανομούν ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν» και συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν από την χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας».

Με αφορμή τη χτεσινή συμπλοκή με νεκρό και τραυματία στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός ανέφερε ότι οι δράστες είναι γνωστοί και θα συλληφθούν και υπογράμμισε ότι «δέσμευση του και της κυβέρνησης, στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας, είναι το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα».

Επεσήμανε επίσης ότι για την εγκληματικότητα στη δυτική Αττική έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και οι αστυνομική παρουσία και επιχειρήσεις ενώ ο ίδιος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΕΔΗΕ για κλοπές καλωδίων, από τις οποίες το κράτος ζημιώνεται 22 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς και με τοπικούς παράγοντες, προσθέτοντας πως γίνεται καταγραφή των εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Για τα Εξάρχεια ανέφερε ότι εδώ και 4-5 μήνες η αστυνομία είναι εκεί γι’ αυτό δεν υπάρχουν καψίματα από τους «μπαχαλάκηδες» και κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε στα Εξάρχεια τα προβλήματα ήταν δύο: Η ανομία με τις καταλήψεις και η εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές κ.λ.π.

Από προχθές έφυγαν τα ΜΑΤ καθώς μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γειτονιά «θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στον δήμο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΣυνέντευξηΧρυσοχοΐδης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βεργίνα τηλεόραση
Επόμενο άρθρο Η πρόταση Κικίλια στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανοδική πορεία του ελληνικού αξιόχρεου: Ανέβηκε τέσσερα σκαλοπάτια από το 2019, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη απόσταση από την κατηγορία Α
6 ώρες πριν
Προϋπολογισμός 2026: Ενίσχυση 3,2 δισ. ευρώ για μισθωτούς, επαγγελματίες αγρότες και ένστολους
7 ώρες πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη Τετάρτη νέα κατάθεση – Οι θέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
8 ώρες πριν
Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Ποιοι πληρώνονται και πότε
10 ώρες πριν
Από αύριο αρχίζει η καταβολή της μόνιμης ενίσχυσης των 250€ στους συνταξιούχους – 600 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 2,4 εκατ. πολίτες: όλα τα μέτρα αναλυτικά
13 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από αύριο το πακέτο ενισχύσεων. Ωφελούνται  2,4 εκατ. πολίτες 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε άλλα παιδιά σε πάρκο της Πυλαίας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Από αύριο η μόνιμη ενίσχυση των 250 ευρώ στους συνταξιούχους, νωρίτερα του προγραμματισμένου – Τι είπε για την οπλοκατοχή στην Κρήτη

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?