Κυριακή, 23 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Στις εορταστικές εκδηλώσεις για το 1821 ο Π. Παυλόπουλος (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Μηνύματα στην Άγκυρα, με αφορμή την επιθετική ρητορική της και στην Ευρώπη που καλείται να αντιμετωπίσει μορφώματα ναζισμού και φασισμού έστειλε από την Καλαμάτα ο ΠτΔ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των υπόδουλων Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:
«Η Ιστορική Επέτειος της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, την 23η Μαρτίου 1821, εκπέμπει διαχρονικώς -κατ’ εξοχήν όμως υπό την τρέχουσα, πολλαπλώς κρίσιμη, συγκυρία- το εξής διπλό μήνυμα:
Το πρώτο μήνυμα αφορά το νόημα της Ελευθερίας. Υπενθυμίζω ότι την 23η Μαρτίου 1821 η «Μεσσηνιακή Σύγκλητος» -το πρώτο συλλογικό όργανο των Επαναστατημένων Ελλήνων- απηύθυνε προς τους Λαούς της Ευρώπης έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων.
Α. Το κείμενο αυτό επισήμαινε, «urbi et orbi», ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Ελευθερία δεν είναι ένα απλό δικαίωμα. Είναι αρχή και αξία υπαρξιακή για τον Λαό μας και το Έθνος μας, πολλώ μάλλον όταν για τον Έλληνα η Ελευθερία είναι σύμφυτη με την υπόσταση του Ανθρώπου.
Β. Από εδώ λοιπόν, την Καλαμάτα, όλοι οι δημοκρατικοί Έλληνες, υπό όρους αρραγούς ενότητας, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, την Ελευθερία μας έναντι πάντων. Δεσμευόμαστε όμως να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε Ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, δοθέντος ότι κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται σήμερα την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.
Το δεύτερο μήνυμα αφορά την γείτονα Τουρκία, με την οποία βεβαίως και επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας.
Α. Όμως ουδέποτε πρόκειται ν’ αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της «πολιτικής κατανάλωσης» – η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Β. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και την βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως επίσης, καθιστούμε σαφές προς την Τουρκία ότι ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής.»
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΚαλαμάταΠαυλόπουλος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Brexit: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο ζήτησαν νέο δημοψήφισμα
Επόμενο άρθρο Ρ. Δούρου στην ΕΡΤ: Δεν ήρθαμε για να παίξουμε μουσικές καρέκλες (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
5 ώρες πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
9 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
16 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
17 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
18 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?