Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται από αύριο με την κακοκαιρία να διαδέχεται τον καύσωνα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο σύμφωνα με το οποίο, η κακοκαιρία θα χτυπήσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από αύριο μέχρι το πρωί του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται από κατά τόπους ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Για τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής έχει εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση. Τα φαινόμενα αναμένεται να χτυπήσουν από αύριο το πρωί έως αργά το βράδυ.

