Τετάρτη, 21 Μάι 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προσβασιμότητας -Tι σημαίνει για τις επιχειρήσεις
Helleniq Energy: Πιθανή η μη λήψη απόφασης για γεώτρηση το 2025
Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 623 βραβευμένες ακτές
ΔΥΠΑ: Ρεκόρ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – 567.462 αιτήσεις
Youth Pass: Περισσότεροι από 154.000 νέοι και νέες θα λάβουν το επίδομα
ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι παραβάσεις οχημάτων – Αυστηρά πρόστιμα σε ακινητοποιημένα, χωρίς ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα
Με μεγάλη προσέλευση και ειδήσεις η ημερίδα της ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Από τον Ιούνιο η ανέγερση του κτηρίου για το Παιδιατρικό στο Φίλυρο
Αρεοπαγίτης καταγγέλλει απόπειρα δωροδοκίας – Αφορά εκκρεμή υπόθεση και πρόσωπο γνωστό στις Αρχές
Χατζηδάκης για άρση μονιμότητας στο δημόσιο: Ο κόσμος είναι ώριμος – Ενόψει συνταγματικής αναθεώρησης η κυβερνητική θέση
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Helleniq Energy: Πιθανή η μη λήψη απόφασης για γεώτρηση το 2025

1 ώρα ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ανοιχτό αφήνει η διοίκηση της Helleniq Energy το ενδεχόμενο να μην ληφθεί εφέτος η απόφαση για την πραγματοποίηση ή μη ερευνητικής γεώτρησης στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ανδρέας Σιάμισης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεώτερα για το θέμα, ενώ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Helleniq, Γιώργος Αλεξόπουλος, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση εξερεύνησης, μαζί με τους εταίρους μας, την Exxon που έχει τον πρώτο λόγο. Αναλύουμε και ερμηνεύουμε τα δεδομένα προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι θα περιορίσουμε επαρκώς το ρίσκο της απόφασης για γεώτρηση, αν προχωρήσουμε σε γεώτρηση. Δεν θέλω να κάνω εικασίες σχετικά με τον ακριβή χρόνο λήψης της απόφασης, αλλά, μπορεί να μην είναι το 2025».

Κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ο κ. Σιάμισης ανέφερε ότι ο όμιλος προχώρησε στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας trading με έδρα τη Γενεύη με στόχο τη βελτιστοποίηση των προμηθειών αργού και της τιμολόγησης, την καλύτερη διαχείριση κινδύνου και τη γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων. Έκανε λόγο για σημαντικό βήμα για τον όμιλο, καθώς επεκτείνονται οι δραστηριότητες εκτός Ελλάδος.

Η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης, η πτώση των οποίων ήταν μια από τις βασικές αιτίες για την υποχώρηση των επιδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο. Η δεύτερη αιτία ήταν η διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου της Ελευσίνας για επενδύσεις εκσυγχρονισμού και συντήρησης. Όπως επισημάνθηκε, το διυλιστήριο προβλέπεται να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία στο Γ’ τρίμηνο του έτους, ενώ οι εργασίες προχωρούν ταχύτερα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της Helleniq Energy, εξέφρασε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2025 παρά τη μείωση της κερδοφορίας, επισημαίνοντας ότι οι επιδόσεις αυτές επιτεύχθηκαν σε δύσκολο διεθνώς περιβάλλον για τη διύλιση και ενώ είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα συντήρησης στην Ελευσίνα.
Η μείωση της κερδοφορίας συγκριτικά με πέρσι (Συγκρίσιμα EBITDA -47%), αποδίδεται κυρίως στα χαμηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης, ενώ οι χαμηλότερες πωλήσεις πετρελαιοειδών (-11%) είναι αποτέλεσμα της συντήρησης στο Διυλιστήριο που δημιούργησε ανάγκες για αποθεματοποίηση προϊόντων προκειμένου να καλυφθούν οι συμφωνίες με πελάτες που έχει ο όμιλος.

Πηγές του ομίλου ανέφεραν ότι κατά το πρώτο τρίμηνο η εμπορία εμφάνισε την υψηλότερη επίδοση ιστορικά για τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους, ενώ τα μερίδια αγοράς στη λιανική, καθώς και η συνεισφορά από τα διαφοροποιημένα καύσιμα, αυξήθηκαν. Σημειώνουν ότι η συνεισφορά της ELPEDISON στα λειτουργικά αποτελέσματα βελτιώθηκε και η ενσωμάτωσή της θα προσθέσει μια νέα πηγή εσόδων για τον Όμιλο. Αναφορικά εξάλλου με την αύξηση του δανεισμού, σημείωναν ότι τον Φεβρουάριο υπήρξε η καταβολή της συνεισφοράς αλληλεγγύης ύψους 223 εκατ. ευρώ και τον Ιανουάριο δόθηκε το προμέρισμα των 61 εκατ. ευρώ στους μετόχους, ενώ οι επενδυτικές δαπάνες διαμορφώθηκαν σε 66 εκατ. ευρώ και οι ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης λόγω του προγράμματος γενικής συντήρησης στο Διυλιστήριο της Ελευσίνας ήταν προσωρινά αυξημένες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Helleniq EnergySliderΓεώτρηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 623 βραβευμένες ακτές
Επόμενο άρθρο Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προσβασιμότητας -Tι σημαίνει για τις επιχειρήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός προσβασιμότητας -Tι σημαίνει για τις επιχειρήσεις
4 λεπτά ago
Helleniq Energy: Πιθανή η μη λήψη απόφασης για γεώτρηση το 2025
1 ώρα ago
Δεύτερη η Ελλάδα παγκοσμίως με 623 βραβευμένες ακτές
3 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Ρεκόρ για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού – 567.462 αιτήσεις
4 ώρες ago
Youth Pass: Περισσότεροι από 154.000 νέοι και νέες θα λάβουν το επίδομα
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

TisimΒενη στην Ευαγγελίστρια

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης που στο εσωτερικό του κρατάει την ιστορία και την πορεία…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 17 Ιανουαρίου 2025: Αναλύοντας Καίρια Θέματα για την Ελλάδα και τον Κόσμο

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2025, εστιάζουμε στις πλέον σημαντικές εξελίξεις της επικαιρότητας. Από…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 16 Ιανουαρίου 2025: Ενεργειακές Προκλήσεις και Παγκόσμιες Εξελίξεις

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας! Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025, είμαστε και πάλι κοντά σας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο οι παραβάσεις οχημάτων – Αυστηρά πρόστιμα σε ακινητοποιημένα, χωρίς ΚΤΕΟ και ανασφάλιστα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οίκος Fitch: Αναβάθμισε την προοπτική της ελληνικής οικονομίας σε θετική από σταθερή

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμα-φωτιά έως 2.000€ αφαίρεση διπλώματος για 7 χρόνια 

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,3% για την ελληνική οικονομία το 2025

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?