Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Το modus operandi αλλά και το προφίλ των δραστών οι οποίοι τοποθέτησαν το βράδυ της Παρασκευής τη βόμβα που εξερράγη έξω από τα γραφειά της Hellenic Train αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τα στελέχη της να επιχειρούν να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σε υλικό από κάμερες ασφαλείας και για αυτό τον λόγο «σαρώνουν» την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, το σημείο προσέγγισαν πιθανότατα με μηχανάκι δύο άτομα. Ο οδηγός άφησε τον δεύτερο πιο μακριά και εκείνος, πεζός, τοποθέτησε τη βόμβα. Ένα σκούτερ βρέθηκε στην περιοχή, αλλά εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του. Οι κάμερες δείχνουν κίνηση μεταξύ 20:10-20:15. Τότε εκτιμάται ότι τοποθέτησαν το μηχανισμό, περίπου 40 λεπτά πριν το τηλεφώνημα δηλαδή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ επρόκειτο για ένα ριψοκίνδυνο χτύπημα – παρότι σχετικά χαμηλής ισχύος ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος προκάλεσε «περιορισμένες υλικές ζημιές» – στην καρδιά της Αθήνας, ώρα που η κυκλοφορία ήταν αυξημένη και που θα μπορούσε κάποιος πολίτης να τραυματιστεί.

Σημείο «κλειδί» φαίνεται να είναι η ανάληψη ευθύνης την οποία αναμένουν έτσι ώστε να έχουν μια σαφή εικόνα για την οργάνωση που θα αναλάβει, εκτιμώντας πως ίσως πρόκειται για άτομα γνώριμα στον χώρο της ένοπλης βίας ή ίσως καθοδηγούνται από άλλους με σχετική εμπειρία.

Από την πρώτη εικόνα που έχουν οι αρχές, διαπιστώνουν κάποιες ομοιότητες με το χτύπημα στην οδό Σταδίου, απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, τα ξημερώματα στις 3 Φεβρουαρίου 2024, εκεί όπου από τύχη δεν είχε τραυματιστεί εργαζόμενος σε περίπτερο. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τότε ξανά.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση εκείνη είχε συσχετιστεί με τη βόμβα που εξερράγη από λάθος στα χέρια του επίδοξου δράστη, σε διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, ο οποίος και σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ οι Αρχές έχουν ήδη συλλάβει και προφυλακίσει τρία ακόμη άτομα, έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Σήμερα το πρωί η Αστυνομία προχώρησε σε προληπτική προσαγωγή ατόμων που ίσως να βρίσκονται στη λίστα των υπόπτων, ενώ έχει κατασχέσει ηλεκτρονικές συσκευές από τις οικίες τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Ζούγκλα, όπου ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα έξω από τα γραφεία της Hellenic Τrain και επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για τον τύπο του εκρηκτικού αναμένονται οι απαντήσεις του Χημείου του Κράτους, που έχουν αποσταλεί δείγματα, πιθανόν όμως επιλέχθηκε ζελατοδυναμίτιδα και σίγουρα πολύ μικρότερη ποσότητα εκρηκτικής ύλης από την βομβιστική επίθεση στην οδό Σταδίου.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα, Παρασκευή 11 Απριλίου 2025 και ώρα 20:53, άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα zougla.gr σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού, δίνοντας χρονικό περιθώριο 35-40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε άμεσα από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 21:30 ώρα, προκαλώντας μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Το βίντεο που δείχνει τον πιθανό δράστη

Τα ΤΕΕΜ και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλεγαν χθες και για αρκετές ώρες στοιχεία και υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ εξονυχιστικός έλεγχος πραγματοποιείται και σήμερα, μεταξύ άλλων στα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης παρακείμενων επιχειρήσεων και στη λεωφόρο Συγγρού.

Σε ένα από αυτά, σε παρακείμενη επιχείρηση, φαίνεται ένας άνδρας να περνάει από μπροστά με κατεύθυνση προς τα γραφεία της Hellenic Train, κρατώντας κάτι που μοιάζει με σακίδιο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο άνδρας επιστρέφει στο ίδιο σημείο, χωρίς να κρατά το σακίδιο.

Η ώρα δείχνει 21:05 (υπάρχει χρονική απόκλιση μιας ώρας και δύο λεπτών, στο σύστημα καταγραφής του κλειστού κυκλώματος και για αυτό φαίνεται άλλη ώρα στο βίντεο), δηλαδή περίπου 10 λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και 25 λεπτά πριν την έκρηξη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Hellenic trainβόμβαΕΛ.ΑΣΠρωτοσέλιδο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κ19: Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ (1-2) προκρίθηκε επί του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος
Επόμενο άρθρο ΑΕΚ-Βριλήσσια 43-21: Εντυπωσιακή η Ένωση στη Sunel Arena, κατέκτησε το πέμπτο Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
50 λεπτά ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
2 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
3 ώρες ago
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
3 ώρες ago
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?