Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Η ΕΔΕ για το ΚΥ Αίγινας δεν γίνεται για να τιμωρήσει αλλά για να διερευνήσει»

3 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


«Η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για την απουσία οδηγού ασθενοφόρου στο ΚΥ της Αίγινας, που αναδείχθηκε με το περιστατικό που έχασε την ζωή της η 79χρονη, δεν έχει γίνει για να καταλογιστούν ευθύνες στους οδηγούς, αλλά για όποιον φέρει ευθύνη». Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου.

Ο κ. Γεωργιάδης απέρριψε τον ισχυρισμό του βουλευτή ότι η διαταγή του για ΕΔΕ είχε ως στόχο τον εκφοβισμό του οποιουδήποτε, αλλά «να δούμε τι πήγε στραβά και δεν υπήρχε ασθενοφόρο».

Ο υπουργός, ανέφερε ότι αναμένει να λάβει το πόρισμα της ΕΔΕ εντός της εβδομάδας και ξεκαθάρισε πως «δεν κάναμε ΕΔΕ για να τιμωρήσουμε τους οδηγούς του ασθενοφόρου, αλλά για την διερεύνηση του περιστατικού. Εγώ δεν προδικάζω το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, ούτε λέω ότι οι ποινές θα είναι στους οδηγούς ή μόνο σε αυτούς. Η ευθύνη μπορεί να είναι στον πρόεδρο του ΚΥ ή σε μέλη του ΔΣ ή σε άλλον… και οι ποινές θα καταλογιστούν σε όποιον διαπιστωθεί ότι είχε την ευθύνη. Το ποιος ευθύνεται θα το λέει το πόρισμα της ΕΔΕ, που θα το ανακοινώσω και εγώ θα το υιοθετήσω».

Κανένα ενδιαφέρον για τη θέση

Ο υπουργός Υγείας, είπε ότι το 2024 στην πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού Υγείας, είχαν εκδηλώσει πράγματι ενδιαφέρον για το ΚΥ Αίγινας τρεις οδηγοί ασθενοφόρου. Επικοινωνήσαμε και με τους τρεις από τις αρχές Ιουνίου και όχι τώρα για την κάλυψη θέσεων, αλλά απέσυραν το ενδιαφέρον τους, καθώς είχαν βρει αλλού εργασία. Έτσι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει και σήμερα κανένας ενδιαφερόμενος για να προσληφθεί στο ΚΥ Αίγινας και πρόσθεσε ότι «και σήμερα, εάν ένας μας πάρει τηλέφωνο και μας πει ότι θέλει να προσληφθεί, είτε ως επικουρικός, είτε με μπλοκ, αύριο θα προσληφθεί. Επίσης, έχουμε κάνει πρόσκληση για την πρόσληψη μόνιμου οδηγού ασθενοφόρου για το νησί, αλλά δεν έχουμε και πάλι κανένα ενδιαφέρον. Έχουμε εξαντλήσει όλους τους τρόπους πρόσληψης για να αυξήσουμε τον αριθμό των οδηγών ασθενοφόρου, αλλά δεν έχουμε ανταπόκριση».

Αναφορικά με τις βάρδιες και τον αριθμό οδηγών ασθενοφόρου στο νησί, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως πράγματι οι τρεις οδηγοί που υπηρετούν για να καλυφθεί η 24ωρη βάρδια θα πρέπει να εργάζονται όλες τις ημέρες χωρίς ρεπό και άδεια. Όμως, πρόσθεσε, επειδή υπάρχει αυτή η έλλειψη, υπάρχουν κάποιες βάρδιες που βγαίνουν που είναι «οn call», δηλαδή χωρίς υποχρέωση παρουσίας στο ΚΥ, αλλά να έχουν ανοιχτό το τηλέφωνό τους για να πάνε στο ΚΥ όταν χρειαστεί. Οι τρεις οδηγοί θα έπρεπε να είχαν ανοικτά τα κινητά τους εκείνη την μέρα. Όπως έγινε με το άλλο περιστατικό στο Μοναστήρι που μια γυναίκα έβγαλε τον ώμο της και χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο ΚΥ. Ασχέτως εάν μέχρι να φτάσει ο οδηγός με το ασθενοφόρο, είχε πάει το περιπολικό της Αστυνομίας και την είχε μεταφέρει.

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι με τρεις οδηγούς οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Χρειάζονται τουλάχιστον πέντε να είναι οι οδηγοί. Κανένας από τους τρεις οδηγούς δεν είχε βάρδια εκείνη την ημέρα. Οn call υπηρεσίες δεν υπάρχουν στη σύμβαση εργασίας. «Άλλο, πρόσθεσε, εάν θέλετε να εργάζονται οι εργαζόμενοι 16ωρα σαν τον οδηγό που στούκαρε το λεωφορείο του ΟΑΣΑ». Ο κ. Ηλιόπουλος ρώτησε τον υπουργό πόσες αλήθεια είναι οι ημέρες άδειας που οφείλονται στον κάθε έναν από αυτούς τους τρεις οδηγούς και τι θα συμβεί εάν ένας εξ αυτών δεν πρέπει να οδηγεί γιατί πρέπει να πάρει το ρεπό και την άδειά του και τρακάρει» Συνεπώς, τόνισε ο βουλευτής, «ποινές στους οδηγούς δεν θα πρέπει να υπάρξουν», καθώς δεν στηρίζονται πουθενά, ούτε στην λογική, ούτε στους νόμους, ούτε στην σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει με το Κράτος». Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι μετά το περιστατικό με την 79χρονη επέστρεψε ο τέταρτος οδηγός του ασθενοφόρου που είχε αποσπαστεί στην Μύλο, με αντίθετη γνώμη του ΚΥ.

Σχετικά με την πρόσληψη οδηγών, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε ότι «σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ΚΥ ξέρουν έναν οδηγό, αλλά και μία γυναίκα που είναι από την Αίγινα και είναι στους πίνακες υγειονομικού προσωπικού που θα ήθελαν να προσληφθούν. Εσείς θα τους προσλάβετε;»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Άδωνις ΓεωργιάδηςΑίγιναΔημοφιλήΝάσος Ηλιόπουλος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Παπαθανάσης: Η οικονομία αναπτύσσεται, το μέρισμα μεταφέρεται άμεσα στην κοινωνία
Επόμενο άρθρο Μισθοί: Αυξήσεις στο Δημόσιο τον Απρίλιο του 2026- Από τον Οκτώβριο στους ένστολους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
4 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
11 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
12 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
12 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
13 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?