Κυριακή, 3 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FAZ: Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



h γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Ζeitung (FAZ) αναδεικνύει και αυτή τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Γράφει ότι «τα ασφάλιστρα κινδύνου της Ελλάδας έχουν μειωθεί σημαντικά από την αρχή του έτους. Και η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 είναι επίσης υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ. Τώρα η χώρα θέλει να ξεπληρώσει και το χρέος της νωρίτερα».
Αναλυτικά η FAZ μεταξύ άλλων : «Η Ελλάδα επανακτά την εμπιστοσύνη στην κεφαλαιαγορά. Αυτό δεν το αντανακλά μόνο η επιτυχής έκδοση ενός δεκαετούς ομολόγου στις 5 Μαρτίου, ακόμα περισσότερο εντυπωσιάζει η μείωση του ασφαλίστρου κινδύνου: Από την αρχή του έτους η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας μειώθηκε από 4,3 σε κάτω από 3,3%, κάτι το οποίο συνδέεται στην αγορά ομολόγων με αντίστοιχα κέρδη. Η απόδοση βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005″.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών επωφελείται επίσης από την ελληνική αναγέννηση: ο δείκτης ASE έχει αυξηθεί κατά 26% από την αρχή του έτους. Έστω και αν οι αγορές μετοχών ανά τον κόσμο έχουν ανακάμψει από τις απώλειες του δεύτερου μισού του 2018, η ελληνική εξέλιξη επισκιάζει τις περισσότερες άλλες αγορές. Τα κέρδη των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι τα δεύτερα υψηλότερα μεταξύ των 94 κορυφαίων χρηματιστηριακών δεικτών εφέτος. Επενδυτές, που είχαν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2015, ανταμείφθηκαν από τότε: η συνολική απόδοση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είναι 231%. Ακολουθεί η Πορτογαλία, η οποία επίσης κυβερνάται από έναν αριστερό συνασπισμό, με 23%. Συγκριτικά, τα γερμανικά ομόλογα απέδωσαν 7% και τα γαλλικά κρατικά ομόλογα 9%, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Από το ναδίρ της ελληνικής οικονομίας το 2012, όταν το ποσοστό ανεργίας έφτασε έως το ποσοστό ρεκόρ 27,7%, η ανάπτυξη της χώρας ξεπέρασε αυτήν της Γερμανίας και της Γαλλίας. Εφέτος αναμένεται αύξηση της ανάπτυξης κατά 1,9%, θέτοντας την Ελλάδα πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, 1,4%.
Τώρα η χώρα θέλει να κλείσει και το τελευταίο κεφάλαιο του προγράμματος διάσωσης του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ). Σύμφωνα με ανταπόκριση του Reuters η Ελλάδα θέλει εντός της εβδομάδας να ζητήσει την άδεια να καταβάλει στο ΔΝΤ πρόωρα τη δόση του δανείου του επόμενου χρόνου συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης έχει ήδη επισημάνει ότι θεωρεί την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου χρήσιμη, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο «ανθρώπους εξοικειωμένους με τις διαδικασίες». Επομένως, το ΔΝΤ θα πρέπει να το δει με παρόμοιο τρόπο. Σκεπτικισμό εκφράζουν από την άλλη πλευρά η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες, επειδή φοβούνται την αποχώρηση του ΔΝΤ από τον έλεγχο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε επισημάνει ότι το χρέος προς το ΔΝΤ είναι πολύ ακριβό και η Ελλάδα θα μπορούσε να το χρηματοδοτήσει φθηνότερα στις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ελλάδα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παναγία των Παρισίων: Έρευνα για τα αίτια – Σχέδια για την αποκατάσταση
Επόμενο άρθρο Μετά από 8 χρόνια δοκιμαστικό δρομολόγιο από το Κιάτο στο Αίγιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
13 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
13 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
14 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
14 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
15 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Μειωμένη η κίνηση στα φυσικά καταστήματα – Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?