Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

“Eυέλικτη” παράταση 12 μηνών για Brexit πρότεινε ο Τουσκ

7 έτη ago
Share
4 Min Read
SHARE



Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ σκοπεύει να προτείνει στη Βρετανία μια «ευέλικτη» παράταση 12 μηνών στην ημερομηνία του Brexit, σύμφωνα με ανώτερη ευρωπαϊκή πηγή, την οποία επικαλείται το BBC. Βάσει του σχεδίου του Τουσκ, η Βρετανία θα μπορεί να αποχωρήσει από την ΕΕ νωρίτερα από τους 12 μήνες, αν το κοινοβούλιο επικυρώσει μια συμφωνία, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό και από τους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι συναντώνται στις 10 Απριλίου για να συζητήσουν το θέμα του Brexit.
Ερωτηθείς πώς μπορεί να συμβιβαστεί η πρόταση του Τουσκ, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου κορυφής της ΕΕ για το Brexit την ερχόμενη Τετάρτη Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Η ευέλικτη παράταση επιτρέπει και την αποχώρηση από την ΕΕ την 1η Ιουλίου. Απλώς θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει μέχρι τότε την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης», δήλωσε στο Ρόιτερ αξιωματούχος.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζητά δεύτερη αναβολή του Brexit μόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ έχει δηλώσει στο BBC ότι αν η προσπάθεια της Μέι και του Τζέρεμι Κόρμπιν αποτύχει, η παράταση της ημερομηνίας του διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ «είναι πιθανό να είμαι μεγάλη».
 

Donald Tusk will tell EU to back Brexit ‘flextension’ for UK https://t.co/3ojTTWasOk
— Antonio E Martins (@AntonioEMartin2) April 5, 2019

Πάντως το BBC μεταδίδει ότι ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στην ανταποκρίτριά του ότι ο Τουσκ «πιστεύει ότι έχει βρει τη λύση» έπειτα από αρκετές ώρες προετοιμασίας για τηn έκτακτη σύνοδο κορυφής, την ερχόμενη Τετάρτη.
Μέχρι τη Δευτέρα ψηφοφορίες στη βρετανική Βουλή
Το νομοσχέδιο για την αποφυγή εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, με αίτημα την παράταση του άρθρου 50 θα παραμείνει τελικά προς συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων μέχρι τη Δευτέρα, καθώς συμφωνήθηκε να υπάρξει καθυστέρηση στα τελικά στάδια της διαδικασίας έγκρισης.
Αρχικά, τα μέλη της Βουλής των Λόρδων του Εργατικού Κόμματος επεδίωξαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία σήμερα, αλλά μετά από περίπου εφτά ώρες συζητήσεων και τουλάχιστον 12 ψηφοφορίες για το εάν θα υπάρξει επίσπευση της διαδικασίας ή όχι, υποχώρησαν σε πρόταση των μελών του Συντηρητικού Κόμματος να υπάρξει λεπτομερέστερη εξέταση του νομοσχεδίου.
Έτσι συμφωνήθηκε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου να πραγματοποιηθεί αύριο, ενώ τα υπόλοιπα στάδια τη Δευτέρα. Η καθυστέρηση αυτή θεωρείται ως νίκη της κυβέρνησης, γιατί η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί όταν μάλλον θα είναι αργά για να έχει κάποιες συνέπειες.
Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, την επόμενη μέρα της έγκρισής του, η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει σε ψηφοφορία την αναζήτηση μίας επιπλέον καθυστέρησης στο Brexit, και σύμφωνα με το χρονικό περιθώριο που έχει απομείνει, κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμβεί πριν από την Τετάρτη – ημέρα διεξαγωγής της έκτακτης Συνόδου της ΕΕ, στην οποία θα παρευρίσκεται η Τερέζα Μέι.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:BrexitΤουσκ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Πόλεμος ανακοινώσεων ΗΠΑ-Τουρκίας για S-400 με φόντο τα F-35
Next Article Η αποδέσμευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ πρώτο θέμα στο σημερινό Eurogroup

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
4 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
5 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
5 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?