Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»
Ολυμπιακός: Πρόθυμος να αποχωρήσει προς γαλλική ομάδα φέρεται ο Ελ Κααμπί
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών
Βαρουφάκης για Πιερρακάκη: Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες, δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους
Υπ. Παιδείας: 13 σχολεία μετατρέπονται σε Πειραματικά τα επόμενα δύο χρόνια
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ethiopian Airlines:Έχασε την πτήση και σώθηκε-Βρέθηκαν δύο “μαύρα κουτιά” (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη την Κυριακή, έξι λεπτά μετά την απογείωσή του. Καθηλώνουν για έλεγχο το συγκεκριμένο μοντέλο η εταιρεία και η Κίνα. Θα αξιολογηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα Boeing 737 MAX 8, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Απίστευτη τύχη είχε ένας Έλληνας, ο Αντώνης Μαυρόπουλος, ο οποίος δεν πρόλαβε την πτήση ΕΤ 302 Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι. Ο Αντώνης Μαυρόπουλος, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, πήγαινε στο Ναϊρόμπι για το συνέδριο του ΟΗΕ.

Σε ανάρτησή του στο FACEBOOK ο κ. Μαυρόπουλος περιγράφει την αγωνία του να επιβιβαστεί στο μοιραίο αεροπλάνο αλλά και την μεγάλη ανακούφιση που ένιωσε όταν κατάλαβε πόσο τυχερός στάθηκε. Ας δούμε πως περιγράφει ο ίδιος την εμπειρία του.

Εντοπίστηκε το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους 
Οι κυβερνήσεις σε περισσότερες από δέκα χώρες εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που συνετρίβη χθες.
Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ανασύρθηκαν τα δύο «μαύρα κουτιά» του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 που συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του.

Accident Bulletin no. 6 Issued on March 11, 2019 at 01:40 PM Local TimeThe Digital Flight Data Recorder(DFDR) and Cockpit Voice Recorder(CVR) of ET302 have been Recovered.
— Ethiopian Airlines (@flyethiopian) March 11, 2019

Πρόκειται για τον καταγραφέα των συνομιλιών μεταξύ του πληρώματος στο πιλοτήριο του αεροσκάφους, αλλά και τον καταγραφέα ψηφιακών δεδομένων πτήσης από τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους. Η δεύτερη συσκευή καταγράφει ψηφιακά τις παραμέτρους λειτουργίας των διαφόρων συστημάτων του αεροσκάφους και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τους διερευνητές του δυστυχήματος, τόσο για την λειτουργία του αεροσκάφους, όσο και για τις ενέργειες του πληρώματος, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα πριν από την συντριβή.

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές αποφάσισαν να κρατήσουν στο έδαφος τα Boeing 737 του στόλου της, μία ημέρα μετά την συντριβή του αεροσκάφους της αυτού του τύπου με 157 επιβαίνοντες.
Με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Twitter η εταιρεία τονίζει ότι μολονότι δεν γνωρίζει ακόμη τα αίτια της συντριβής, θα κρατήσει στο έδαφος τον συγκεκριμένο στόλο αεροσκαφών ως μέτρο επιπλέον προφυλάξεων.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας των Αερομεταφορών θα αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια των πτήσεων που σχετίζονται με την χρήση των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μεταφορές.
Οι κινεζικές αεροπορικές αρχές καθήλωσαν σήμερα περίπου 100 Boeing Co 737 MAX 8, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τέταρτο των αεροσκαφών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο.
Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.
«Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμ. ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, συνεργαζόμενοι στενά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες και όλες τις αρχές ασφαλείας που εμπλέκονται», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Boeing, σε δηλώσεις του που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.
Οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing υποχώρησαν κατά 9% σήμερα στις αγορές, καθώς μία προς μια οι αεροπορικές εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το επιτυχημένο μοντέλο της 737 ΜΑΧ 8, έπειτα από τη συντριβή αεροσκάφους του αυτού τύπου των Αιθιοπικών Αερογραμμών.
Οι μετοχές της ανταγωνίστριας κατασκευάστριας εταιρείας Airbus κατέγραψαν άνοδο κατά 0,5%.
Πτώση κατά 1,6% σημείωσαν επίσης σήμερα και οι μετοχές της εταιρείας Safran SA, η οποία συνεργάζεται σε διεθνή κοινοπραξία με τη General Motors για την κατασκευή των κινητήρων LEAP-1B που χρησιμοποιούν τα μοντέλα τύπου 737 ΜΑΧ 8.
Πηγή:ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ethiopian
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πιέσεις να αποσύρει την ψηφοφορία δέχεται η Μέι-“Θα διεξαχθεί αύριο” απαντά η εκπρόσωπός της
Επόμενο άρθρο Επείγουσα επιστολή Παπαδημούλη προς ευρωπαϊκούς θεσμούς για το “Μακελειό”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
4 ώρες πριν
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
5 ώρες πριν
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
5 ώρες πριν
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
6 ώρες πριν
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
6 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πρώτη μεγάλη μάχη Πιερρακάκη στο Ecofin

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Δύο χρόνια μετά, η Διεθνής Αμνηστία παραδέχεται ότι η Χαμάς διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για το κύμα «σούπερ γρίπης»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Επιστροφή ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη και επενδύσεις σχεδιάζει ο Τραμπ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?