Τετάρτη, 10 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο
Καλύβια: Καλάσνικοφ, κλεμμένα αυτοκίνητα και δολοφονία ηλικιωμένης σε ηλικία 16 ετών -Το βίαιο παρελθόν του 37χρονου
Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις
Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου, απεγκλωβίστηκαν οι νταλίκες που περίμεναν να μπουν
Παπασταύρου: Δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτη το 51% του ΑΔΜΗΕ
Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θέλουν να περάσουν οι αγρότες της Αχαΐας, τους έχουν σταματήσει με κλούβες της ΕΛΑΣ
Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα φέτος -Μόνιμη προπληρωμή από το 2026
Ξύλο με μαγκούρες και χημικά μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο του Ρίου – Αντιρρίου-(VIDEO)
«Καταπέλτης» ο Γεωργιάδης στη δίκη Novartis: Δεστεμπασίδης και Μαραγγέλη πήραν εκατ. στις ΗΠΑ και ήρθαν εδώ και θυμήθηκαν τις τροχήλατες βαλίτσες
Με κρυφές κάμερες παρακολουθούσαν τον Λάλα – Ποιος ειναι ο 48χρονος Έλληνας που δεν εντοπίστηκε
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Αναζητείται ο συντηρητής του ασανσέρ με εντολή εισαγγελέα

11 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Τον τελευταίο συντηρητή του ασανσέρ που έπεσε την Πέμπτη (9/1) στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού αναζητούν για να συλλάβουν οι Αρχές, μετά από εντολή Εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι, για το περιστατικό που οδήγησε στον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων διατάχθηκε ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από την 1η Υ.ΠΕ.

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό η διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ του υπουργείου Υγείας Όλγα Μπαλαούρα, υπογραμμίζει ότι «ο εν λόγω ανελκυστήρας τηρούσε όλους του κανόνες ασφαλείας με συντηρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 02 και 19-12-2024». Αντίστοιχα, οι επικεφαλής του νοσοκομείου, υποστηρίζουν ότι το ασανσέρ, διαθέτει όλα τα πιστοποιητικά συντήρησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάντως, φέρεται το ατύχημα να προκλήθηκε από την τα συρματόσχοινα του ανελκυστήρα που κόπηκαν.

Τις δραματικές στιγμές της πτώσης στο κενό του ασανσέρ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και του απεγκλωβισμού των 4 τραυματιών, χάρη στην ψύχραιμη και άμεση αντίδρασή του, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο Ηλίας Γκινοσάτης, ιατρός Α’ Χειρουργικής Ερυθρού Σταυρού. Με σεμνότητα περιέγραψε πώς χρησιμοποιώντας ένα χειρουργικό εργαλείο, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο για τη διάσωση και την περίθαλψη των τραυματιών.

«Οι τραυματίες ήταν πανικοβλημένοι, δεν μπορούσαν να πουν πολλά πράγματα»

«Αρχικά να πω ότι δεν πήγα μόνος μου. Είχαν μαζευτεί ταυτόχρονα πολλοί γιατροί του νοσοκομείου, πολύ προσωπικό του νοσοκομείου. Εγώ σίγουρα έτρεξα από τους πρώτους γιατί με το που άκουσα τον θόρυβο και επειδή το ασανσέρ είναι δίπλα στο γραφείο μου κατέβηκα κατευθείαν στο υπόγειο, καταλαβαίνοντας ότι έχει γίνει κάτι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος έξω από το ασανσέρ του υπογείου φώναζε ότι κάτι έχει συμβεί στο ασανσέρ. Βγήκα μπροστά, προσπάθησα να ανοίξω την πόρτα, δεν άνοιγε τραβώντας την. Κατάλαβα ότι έχει μπλοκάρει, προφανώς δεν έχει σταματήσει στο επίπεδο του ορόφου. Γνωρίζοντας έτσι κάποια τεχνικά θέματα μπόρεσα με ένα βελονοκάτοχο, ένα χειρουργικό εργαλείο το οποίο είναι σαν μικρή πένσα, να ξεκλειδώσω την πόρτα του ασανσέρ και να την ανοίξω και έτσι να κερδίσουμε χρόνο μην περιμένοντας τεχνική υπηρεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, το ασανσέρ είχε σταματήσει κάτω από το επίπεδο του ορόφου. «Κοιτάξτε πάνω στον πανικό μας εκείνη την ώρα και επειδή πρώτη προτεραιότητα ήταν να βγάλουμε τους ανθρώπους δεν μπορώ να πω ότι πρόσεξα πάρα πολλές λεπτομέρειες για να σας πω αν ήταν μισό μέτρο ή παραπάνω. Πάντως, περίπου γύρω στο μισό μέτρο πρέπει να ήταν απ’ ό,τι θυμάμαι και απ’ όσο το υπολόγισα» σημείωσε.

Σε ερώτηση αν τελικά το ατύχημα προκλήθηκε επειδή έσπασε το συρματόσκοινο, ο γιατρός σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει. «Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί από τη στιγμή που έγινε αυτό που σας περιέγραψα πριν εγώ ασχολήθηκα με τους ασθενείς και μόνο. Και εγώ και όλοι οι γιατροί που εμπλέκονται στο αντικείμενο αυτό, καθώς εφημέρευε η κλινική μας χθες και θα έπρεπε εμείς να το αντιμετωπίσουμε ούτως ή άλλως. Από εκεί και πέρα το αν έσπασε το συρματόσκοινο ή όχι, αυτό θα το πουν οι εμπειρογνώμονες που θα ελέγξουν το ασανσέρ» είπε.

«Ήταν ένας θόρυβος που κράτησε κάποια δευτερόλεπτα, 2-3 δεν μπορώ να ξέρω. Ήταν πάρα πολύ δυνατός και κάπως συνεχόμενος. Δηλαδή δεν ήταν ένας απότομος θόρυβος που έγινε» συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά την εικόνα των τραυματιών όταν άνοιξε η πόρτα, ο Ηλ. Γκινοσάτης τόνισε: «Ήταν πολύ πανικοβλημένοι, σοκαρισμένοι θα έλεγα, γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να πουν πολλά πράγματα. Δεν φώναζαν, ήταν σοκαρισμένοι».

Τέλος, ο γιατρός ρωτήθηκε για το αν τα ασανσέρ του νοσοκομείου παρουσιάζουν προβλήματα. «Το νοσοκομείο διαθέτει πάρα πολλά ασανσέρ και τα χρησιμοποιούμε όλοι μας. Είμαστε εδώ άνθρωποι που δουλεύουμε πολλά χρόνια, εγώ είμαι εδώ 25 χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν μικροπροβλήματα» είπε. «Το θέμα είναι ότι υπάρχει συντήρηση. Τους βλέπω. Η πόρτα είναι ακριβώς απέναντι από το γραφείο μου. Πρέπει να βρεθεί τι έφταιξε» κατέληξε ο Ηλ. Γκινοσάτης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Θεοδωρικάκος: Δεν θα γίνουν ανεκτές οι αυξήσεις ασφαλιστικών κατά 15%
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός-Γαλατασαράι 0-3: Υπέκυψε στην ανωτερότητα της τουρκικής ομάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο
14 λεπτά πριν
Καλύβια: Καλάσνικοφ, κλεμμένα αυτοκίνητα και δολοφονία ηλικιωμένης σε ηλικία 16 ετών -Το βίαιο παρελθόν του 37χρονου
39 λεπτά πριν
Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις
1 ώρα πριν
Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου, απεγκλωβίστηκαν οι νταλίκες που περίμεναν να μπουν
2 ώρες πριν
Παπασταύρου: Δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτη το 51% του ΑΔΜΗΕ
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θέλουν να περάσουν οι αγρότες της Αχαΐας, τους έχουν σταματήσει με κλούβες της ΕΛΑΣ

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο με μαγκούρες και χημικά μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στο μπλόκο του Ρίου – Αντιρρίου-(VIDEO)

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Με κρυφές κάμερες παρακολουθούσαν τον Λάλα – Ποιος ειναι ο 48χρονος Έλληνας που δεν εντοπίστηκε

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Γεωργιάδη κατά πρώην μαρτύρων Novartis: «Δόλιοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί τους – Το ψέμα πήγε σε άλλο level»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?