Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία η Τότεναμ που πέρασε για πρώτη φορά στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ – Άνετη πρόκριση για τη Λίβερπουλ με 4-1 στην Πορτογαλία

7 έτη ago
Share
7 Min Read
SHARE



Μετά από ένα ματς που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου, η Τότεναμ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά του Champions League. Οι «σπερς» ηττήθηκαν 4-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», αλλά χάρη στο υπέρ τους 1-0 της περασμένης Τρίτης (9/4) και τον κανονισμό των εκτός έδρας γκολ, πήραν το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ.
Αυτά που συνέβησαν στο ξεκίνημα του αγώνα στο «Έτιχαντ», απλά… δεν γίνονται. Μόλις στο 4΄ ο Στέρλινγκ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, με ωραία ενέργεια και εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Σον Χέουνγκ Μιν, σκόρερ και στο ματς του Λονδίνου, αξιοποίησε δύο… δώρα του Λαπόρτ (το πρώτο απευθείας στον Κορεάτη, το δεύτερο στον Λούκας Μόουρα, που έδωσε στον Έρικσεν και αυτός στον Σον) και «γύρισε τούμπα» το παιχνίδι, σκοράροντας στο 7΄ και στο 10΄ (στο πρώτο γκολ φέρει ευθύνη και ο Έντερσον). Η Σίτι έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και αντέδρασε άμεσα, στο 11΄, με τον Αγουέρο να στρώνει στον Μπερνάρντο Σίλβα και τον Πορτογάλο να ισοφαρίζει σε 2-2, με τη βοήθεια κόντρας στον Ρόουζ. Το… παρανοϊκό ξεκίνημα ολοκληρώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντε Μπρόινε, ο Στέρλινγκ με πλασέ από πολύ πλάγια αριστερά νίκησε τον Γιορίς για το 3-2.
Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε μονόλογο της Μάντσεστερ Σίτι, που ιδιαίτερα στις αρχές του β΄ ημιχρόνου πίεσε ασφυκτικά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 59΄ με τον Αγουέρο. Όμως οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν φρόντισαν να «τελειώσουν» την πρόκριση και η Τότεναμ βρήκε απάντηση στο 73΄, με τον Γιορέντε να στέλνει με το σώμα τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από κόρνερ του Τρίπιερ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, αλλά ο διαιτητής είδε το βίντεο και μέτρησε το γκολ (4-3).
Η τελευταία πράξη του «θρίλερ» παίχτηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στέρλινγκ από πάσα του Αγουέρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα και οι οπαδοί της Σίτι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, όμως με παρέμβαση του VAR ο Αργεντινός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το γκολ ακυρώθηκε και η Τότεναμ πήρε μία επική πρόκριση.
Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)Κίτρινες: Σισοκό, Σον (χάνει τον πρώτο ημιτελικό), Ρόουζ, Γουανιάμα
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Μεντί (84΄ Σανέ), Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Νταβίντ Σίλβα (63΄ Φερναντίνιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ
ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Λιορίς, Ρόουζ (90΄+ Σάντσες), Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Τρίπιερ, Γουανιάμα, Σισοκό (41΄ λ.τρ. Γιορέντε), Λούκας Μόουρα (82΄ Ντέιβις), Έρικσεν, Αλι, Σον
Πόρτο-Λίβερπουλ 1-4
Η Λίβερπουλ ήταν εξαρχής το φαβορί απέναντι στην Πόρτο, απέκτησε τον προσδιορισμό «ακλόνητο» μετά τη νίκη με 2-0 στο «Άνφιλντ», στον πρώτο αγώνα και, εν τέλει, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο νίκες, αφού επιβλήθηκε των Πορτογάλων και στο «σπίτι» τους, με 4-1 αυτήν τη φορά. Στους «τέσσερις» η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, που χθες άφησε εκτός συνέχειας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «Δράκοι» ξεκίνησαν αρκετά επιθετικά στο «Ντραγκάο», είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Κορόνα, Μαρεγκά και Μπραχίμι, αλλά ήταν οι «κόκκινοι» που άνοιξαν το σκορ. Αυτό συνέβη στο 26ο λεπτό, σε φάση που χρειάστηκε η συνδρομή του VAR, καθώς αρχικά το γκολ του Μανέ (από ασίστ του Σαλάχ) ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μετά την εξέταση του βίντεο, όμως, ο Μακέλι έδειξε σέντρα και η Λίβερπουλ ουσιαστικά είχε προκριθεί, αφού οι Πορτογάλοι χρειάζονταν πια τέσσερα γκολ.
Η ποιότητα των φιλοξενούμενων δεν επέτρεπε ανησυχίες, βεβαίως, με το σκορ να παίρνει διαστάσεις στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 65΄ ο Φιρμίνο έδωσε στον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος στον Άρνολντ, που έβγαλε την πάσα στον Σαλάχ και ο Αιγύπτιος πλασάρει τον Κασίγιας για το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Μιλιτάο μείωσε για την Πόρτο με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Τέλες, αλλά η «απάντηση» της Λίβερπουλ ήταν «σκληρή»…
Στο 77΄ ήταν η σειρά του Φιρμίνο να γράψει το όνομά του στους σκόρερ, όταν εκμεταλλεύτηκε άριστα τη σέντρα του Χέντερσον για να σημειώσει με κεφαλιά το 1-3, ενώ στο 84΄ ήταν η σειρά του Φαν Ντάικ να «δοξαστεί», με τον Ολλανδό να διαμορφώνει το τελικό 1-4, επίσης με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μίλνερ και γύρισμα του Μανέ.
Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)
Κίτρινες: Πέπε – Μανέ
ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (46΄ Τικίνιο), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Μπραχίμι (81΄ Μπρούνο Κόστα), Μαρεγκά, Κορόνα (78΄ Φερνάντο Σάντος).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον (71΄ Χέντερσον), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (66΄ Γκόμες), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Μανέ, Σαλάχ, Ορίγκι (46΄ Φιρμίνο).
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGGED:ΛίβερπουλΠορτογαλίαΤότεναμ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Kρίμα! Έχασε τεράστια ευκαιρία για το break o Παναθηναϊκός που λύγισε 75-72 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ
Next Article Πορτογαλία: Γερμανοί τουρίστες τα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες ago
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
4 ώρες ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
5 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
5 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δάκρυσε ο Μέσι σε βράβευσή του: “Ήθελα να περάσω ολόκληρη την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα”

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ξανά στον δρόμο του ΠΑΟΚ η Μπιλμπάο

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εθνική: Ισόπαλο χωρίς τέρματα το ματς απέναντι στην Λευκορωσία

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποχώρησε τραυματίας στον αγώνα με τους Κλίβελαντ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?