Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας:  Βελτιωτικές τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το στεγαστικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

4 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ο Ν. Δένδιας ανακοίνωσε αλλαγές για ενίσχυση της διαφάνειας στο νέο φορέα διαχείρισης ακινήτων ΕΔ, ενσωματώνοντας εισηγήσεις και κοινοβουλευτικές παρατηρήσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε μια σειρά από στοχευμένες βελτιωτικές τροποποιήσεις με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι παρεμβάσεις παρουσιάστηκαν κατά την έναρξη της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, με τίτλο: «Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων – Σύσταση Ταμείου Ακινήτων Εθνικής Άμυνας και Φορέα Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων – Σχέδιο δράσεων για τη διαχείριση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Δένδια:

  • Τονίζεται ρητά ότι το Ταμείο Ακινήτων Εθνικής Άμυνας (ΤΑΕΘΑ) και ο Φορέας Αξιοποίησης Ακινήτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΦΑΑΕΔ) λειτουργούν αποκλειστικά υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.
  • Καθορίζεται εμφατικά ότι πρωταρχική αποστολή του ΤΑΕΘΑ αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τόσο των εν ενεργεία όσο και των αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Προστίθεται η δυνατότητα ανάθεσης εκπόνησης μελετών σε ιδιώτες ειδικούς, μόνον σε περίπτωση που το εξειδικευμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
  • Στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΑΕΘΑ θα συμμετέχουν πλέον και οι τρεις αρχηγοί των επιτελείων, ενισχύοντας τη διακλαδικότητα στη λήψη αποφάσεων.
  • Η θητεία του διευθυντή του ΤΑΕΘΑ θα έχει δυνατότητα μονομερής ανανέωσης και μόνο μία φορά, ώστε να προάγεται η ανανέωση στη διοίκηση.
  • Αφαιρέθηκε η σχετική πρόβλεψη για τέσσερις θέσεις δικηγόρων και το ρόλο αυτόν αναλαμβάνουν αξιωματικοί του Νομικού Σώματος, αξιοποιώντας το δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Διευκρινίζεται ότι ο ΦΑΑΕΔ δεν αποκτά κανένα δικαίωμα επί των ακινήτων που ανήκουν στο ΤΑΕΘΑ. Κύριο έργο του θα είναι η αξιοποίηση μόνο των ακινήτων που χαρακτηρίζονται ως «μη επιχειρησιακά αναγκαία» και του παραχωρούνται προς εκμετάλλευση από το ΤΑΕΘΑ.
  • Προβλέπεται ότι οι αρμοδιότητες του ΦΑΑΕΔ αφορούν κατά κύριο λόγο την προετοιμασία (ωρίμανση) ακινήτων και, εφόσον δεν υπάρχει άλλη προτιμητέα εναλλακτική, την αξιοποίηση ή εκποίηση μη επιχειρησιακά αναγκαίων ακινήτων, τόσο των φορέων του υπουργείου όσο και τρίτων ιδιοκτητών.
  • Ο πρόεδρος του ΦΑΑΕΔ διορίζεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας μετά από διαδικασία ακρόασης και γνωμοδότησης από τη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.
  • Η θητεία του προέδρου του ΦΑΑΕΔ θα είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης τρία ακόμη έτη.
  • Ο κανονισμός λειτουργίας του ΦΑΑΕΔ θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια στη λειτουργία του φορέα.
  • Η ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΦΑΑΕΔ θα κατατίθεται υποχρεωτικά στη Βουλή.
  • Το στρατηγικό σχέδιο αξιοποίησης ακινήτων θα τίθεται στη διάθεση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ή εφόσον απαιτείται εμπιστευτικότητα, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως έχουν υιοθετηθεί σχεδόν όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ δόθηκε πρόσθετη έμφαση στην ενίσχυση των διατάξεων διαφάνειας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΝίκος Δένδιας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο ΕΛΣΤΑΤ: Ισχυρή μείωση στις οικοδομικές άδειες τον Απρίλιo
Επόμενο άρθρο Την Πέμπτη 31 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα Α21 για επίδομα παιδιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
3 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
10 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
12 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
12 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
12 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?