CNN: Ο κορονοϊός δεν επηρέασε το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα

Ο κορονοϊός δεν επηρέασε το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα αναφέρει ταξιδιωτικό άρθρο του CNN.
Επισημαίνει ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αποτελεί τον καλύτερο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το CNN, η Ελλάδα εργάστηκε σκληρά για να προσαρμόσει το τουριστικό της προϊόν στην εποχή του κορονοϊού. Για την ώρα η τακτική της δείχνει να αποδίδει, παρά το γεγονός ότι ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει αρχίσει να απειλεί άλλους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς. Εν μέρει, χάρη στο γεγονός ότι, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί λίγα κρούσματα, κατά την επίσκεψή σας σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτή την περίοδο είναι σαν είναι βρίσκεστε σε μια χώρα όπου ουδέποτε επλήγη από τη νόσο Covid-19, αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με το CNN, στη χώρα ισχύουν κάποια μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού, όμως οι υπέροχες άδειες παραλίες, οι κρυστάλλινες θάλασσες και τα υπέροχα ταβερνάκια στην ακροθαλασσιά εξακολουθούν να σερβίρουν 100% αυθεντική ελληνική χαλάρωση , που είναι απαραίτητη για να επιβιώσουμε από την “μαυρίλα” που προκαλεί το lockdown.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η Ελλάδα προσώρας δεν είναι προσβάσιμη στους πάντες. Η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορα της σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από λίγες ακόμη χώρες, αν και Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αφήσει ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο ότι τουρίστες από τις ΗΠΑ (πέρα του Τομ Χανκς) να μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα πριν το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν.

Τέλος, το CNN κάνει αναφορά στην διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ξένος επισκέπτης στην Ελλάδα, δηλαδή να συμπληρώσει την απαραίτητη φόρμα που θα δίνει τα στοιχεία του τόπου και του χώρου διαμονής του στη χώρα. Το ρεπορτάζ υπενθυμίσει ότι κατά την άφιξη στην Ελλάδα οι τουρίστες μπορεί να υποβληθούν σε τεστ για κορονοϊό και σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός θα τεθεί σε καραντίνα διάρκειας 14 ημερών.