AstraZeneca: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία – Η επόμενη θα είναι ακόμα πιο φονική»

AstraZeneca: «Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία – Η επόμενη θα είναι ακόμα πιο φονική»Η πανδημία του κορονοϊού απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, όπως δείχνει και η εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον, ενώ η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι ακόμη πιο φονική, σύμφωνα με την προειδοποίηση της Σάρα Γκίλμπερτ, δημιουργού του εμβολίου της AstraZeneca
ΗΓκίλμπερτ ανέφερε ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας κορονοϊού που έχει μολύνει περισσότερους από 265 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο επόμενος πανδημικός ιός “μπορεί να είναι ακόμη πιο μεταδοτικός ή ακόμη πιο θανατηφόρος ή και τα δύο ταυτόχρονα”.

«Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ιός απειλεί τις ζωές μας και τη διαβίωση μας. Η αλήθεια είναι ότι ο επόμενος μπορεί να είναι χειρότερος», τόνισε, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερία Guardian. Υπογράμμισε επίσης ότι οι επιστημονικές πρόοδοι που έγιναν και η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε εν μέσω πανδημίας, δεν πρέπει να χαθούν, γι’ αυτό, όπως είπε, χρειάζεται επαρκής “χρηματοδότηση για μια πανδημική προετοιμασία».