Δευτέρα, 15 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή
Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο
Φοινικούντα: Από μάρτυρας κατηγορούμενος ο ανιψιός του δολοφονημένου επιχειρηματία – Ποιοι απασχολούν τις έρευνες
Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»
‘Ηττα-σοκ της Νάπολι στο «Φρίουλι», «καταρρέει» η Φιορεντίνα
Αίγιο: Ασθενής-μποξέρ γρονθοκόπησε ορθοπεδικό σε νοσοκομείο γιατί δε του άρεσε το πρόσωπο του- Η συνομιλία
Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»
Ο Ατρόμητος έριξε τον ΠΑΟΚ από την 2η θέση
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης από Τένεδο: Όπου υπάρχει πίστη, ιστορική συνείδηση, πνεύμα συνεργασίας τίποτε δεν σβήνει

5 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
5 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Στην Τένεδο βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης για να παραστεί στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και στον χαιρετισμό του, αμέσως μετά, επισήμανε:

«Με αίσθημα σεβασμού και συγκίνησης βρίσκομαι ανάμεσά σας σε μια σημαντική συγκυρία, καθώς το απόγευμα θα γίνουν τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου που σηματοδοτεί και την “ανάσταση” της ευάριθμης Κοινότητας των Ρωμιών της Τενέδου.

Το ξαναζωντάνεμα του Ιερού αυτού Ναού αποτελεί πράξη μνήμης αλλά και μέλλοντος. Γιατί μέσα από το συγκεκριμένο έργο διατρανώνουμε πως ακόμη και οι πιο μικρές, οι πιο απομακρυσμένες κοιτίδες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας παραμένουν ζωντανές, χάρη στην επιμονή, την αγάπη, τις θυσίες και την προσήλωση των ανθρώπων».

Ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα, σε ένα διεθνές περιβάλλον, όπου αρκετές ορθόδοξες κοινότητες βρίσκονται υπό διωγμό.

«Γνωρίζω βέβαια τις δυσκολίες που υπάρχουν και εδώ, στην Τένεδο: Εμπόδια της τουρκικής κυβέρνησης στα κληρονομικά δικαιώματα των Ελλήνων, απουσία σχολείου και ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Όλα αυτά μαζί δυσχεραίνουν την επιστροφή οικογενειών στο νησί», σημείωσε και τόνισε:

«Παρά τις αντιξοότητες όμως, θέλω ιδιαίτερα να αποδώσω τα εύσημα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος με το κύρος και τη σοφία του, υπηρετεί ακούραστα τη διατήρηση αυτών των ιερών τόπων -που είναι και τόποι δικοί του, ως γέννημα-θρέμμα Ίμβριος. Η παρουσία Του εδώ στέλνει ένα μήνυμα υπέρβασης του χρόνου και των συγκυριών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε πως «το μήνυμα αυτό φτάνει παντού: όπου υπάρχει πίστη, ιστορική συνείδηση, πνεύμα συνεργασίας και συλλογική προσπάθεια, τίποτε δεν σβήνει. Ούτε οι άνθρωποι, ούτε οι ναοί, ούτε η μνήμη.

Ας γίνει, λοιπόν, το μικρό αυτό νησί ένα μεγάλο φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς που έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ταυτότητά του, να υπερασπιστούμε με αμοιβαίο σεβασμό τα δικαιώματα, τη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά όπου κι αν αυτή απαντάται».

Διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης των πνευματικών και ιστορικών δεσμών του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης με τη γενέθλια γη τους, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου και στην τήρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Εξέφρασε την ελπίδα τα επόμενα χρόνια, η Τένεδος να γεμίσει ακόμα περισσότερο με Έλληνες που θέλουν να ζήσουν μόνιμα εδώ για να εγκαινιάστεί ένα νέο σχολείο – όπως έγινε πριν από λίγα χρόνια στην Ίμβρο. «Ένα μικρό θαύμα που, αν προσπαθήσουμε συλλογικά, μπορούμε να επαναλάβουμε! Με αισιοδοξία και πίστη, εύχομαι υγεία, ειρήνη και ευημερία σε όλους σας», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στάθηκε ιδιαίτερα στα ευοίωνα σημεία των καιρών καθώς «η Τένεδος έχει πλέον τον ανακαινισμένο ναό της, του οποίου τα θυρανοίξια θα τελεστούν απόψε. Υπάρχουν θετικές προοπτικές για αύξηση του αριθμού των ομογενών στο νησί», ενώ επιπλέον σημείωσε ότι η σημερινή πανήγυρις της Αγίας Παρασκευής λειτουργεί ως προσκλητήριο για τους Τενεδίους.

Ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του, η οποία όπως ανέφερε «μας υπενθυμίζει τον τόπο καταγωγής του, την υψηλόφρονα και γενναιόφρονα Κρήτη».

Το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης θα παραστεί στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος ναός και το σήμα κατατεθέν του -το ύψους 28 μέτρων καμπαναριό του-, χρονολογούνται τον 19ο αιώνα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΝίκος Ανδρουλάκηςτένεδος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο ΤτΕ: Ρεκόρ 15ετίας στις καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων -Αγγίζουν τα 205 δισ. ευρώ
Επόμενο άρθρο Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν για το τι θα πράξει στα χωρικά της ύδατα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή
22 λεπτά πριν
Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο
56 λεπτά πριν
Φοινικούντα: Από μάρτυρας κατηγορούμενος ο ανιψιός του δολοφονημένου επιχειρηματία – Ποιοι απασχολούν τις έρευνες
1 ώρα πριν
Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας
2 ώρες πριν
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος για αγρότες: Η κυβέρνηση κάνει πρόβλημα της κοινωνίας τη δική της ανεπάρκεια – Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Λαζαρίδης: Οι κουμπάροι Ανδρουλάκη βρίσκονται στην ευρωπαϊκή εισαγγελία -Μήπως θέλει να τους επισκεφθεί

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?