Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί για τα αίτια του θανάτου του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό την Παρασκευή (12/12) την ώρα που εργαζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Αιγίου.
Ο 43χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του την Κυριακή (14/12) το απόγευμα.
Το αρχικό επεισόδιο έγινε το πρωί της Παρασκευής όταν ο 43χρονος (που είχε στην πλάτη του καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ είχε εκτίσει ποινή και στη φυλακή) προσήλθε στο νοσοκομείο για εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφώνησε έντονα με τον γιατρό για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματός του, με τη λογομαχία να εξελίσσεται γρήγορα σε βίαιη επίθεση.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία σχημάτισε δικογραφία για το περιστατικό. Ο δράστης, ωστόσο, είχε ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο και αναζητούνταν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέμενε κρυμμένος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, και το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα.
Πλέον, η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με δύο βασικά ερωτήματα: Ποια ήταν η κατάσταση του ανθρώπου όταν μετέβη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, καθώς η περιτονίτιδα δείχνει ότι υπήρχε παθολογικό πρόβλημα που εξελίχθηκε και κατά πόσον το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του γιατρού είχε ως αποτέλεσμα ο άνθρωπος να μη ζητήσει βοήθεια, παρά να παραμείνει στο σπίτι του, χωρίς ιατρική μέριμνα και φροντίδα, από το φόβο της σύλληψης.
Χτυπήματα για περίπου 20 λεπτά μέσα στο ιατρείο
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο γιατρός ανέφερε ότι η επίθεση ξεκίνησε αιφνιδιαστικά, εξαιτίας μιας εντελώς λανθασμένης αντίληψης του ασθενούς, ο οποίος θεώρησε πως μια απλή κίνησή του αποτελούσε απειλή. Όπως εξήγησε, σηκώθηκε από το γραφείο του και εκείνος πίστεψε ότι θα δεχόταν επίθεση, χωρίς να υπάρχει απολύτως κανένας λόγος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιατρός αποκάλυψε ότι λίγο πριν ξεσπάσει η βία, ο άνδρας τον πλησίασε σε πολύ κοντινή απόσταση και άρχισε να τον προκαλεί λεκτικά, λέγοντάς του πως «δεν του άρεσε η μούρη του». Όπως περιγράφει, ο ξυλοδαρμός διήρκεσε σχεδόν είκοσι λεπτά, με τον ίδιο να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα, ενώ εκλιπαρούσε τον δράστη να σταματήσει. Τον πέταγε, όπως λέει, από τη μία άκρη του ιατρείου στην άλλη, χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα άμυνας.
Ο γιατρός ανέφερε ότι προσπαθούσε να του εξηγήσει πως δεν του είχε προκαλέσει καμία ζημιά, όμως ο δράστης συνέχιζε να τον χτυπά, επαναλαμβάνοντας πως απλώς δεν του άρεσε το πρόσωπό του. Τα χτυπήματα επικεντρώθηκαν κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς.
Όπως δήλωσε, υπέστη εκτεταμένες κακώσεις, με τραύματα στη μύτη, στο κεφάλι και στο φρύδι, όπου χρειάστηκε ράμματα, καθώς το τραύμα ήταν βαθύ και σοβαρό. Το ίδιο το θύμα εκφράζει την εκτίμηση ότι ο άνδρας ενδεχομένως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών, ενώ κάνει λόγο και για σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
