Τετάρτη, 10 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Φοινικούντα: Συνελήφθη ο ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε – Φοβόταν μην απαχθεί για τα 30 εκατ.
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πυρά από την αντιπολίτευση, πιέσεις από τους βουλευτές για άμεσες λύσεις
Νίκολιτς: Ο αγώνας με τη Σαμσουνσπόρ θα είναι μία μάχη και πρέπει να χύσουμε το αίμα μας
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στα Πράσινα Φανάρια
ΝΔ: Πιέσεις για επίλυση των αγροτικών κινητοποιήσεων ζητούν οι βουλευτές από τον Τσιάρα
ΥΠΑΑΤ: Αυτά είναι τα 15 μέτρα στήριξης των αγροτών – Στα €3,8 δισ. οι καταβολές το 2025
Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο
Καλύβια: Καλάσνικοφ, κλεμμένα αυτοκίνητα και δολοφονία ηλικιωμένης σε ηλικία 16 ετών -Το βίαιο παρελθόν του 37χρονου
Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις
Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου, απεγκλωβίστηκαν οι νταλίκες που περίμεναν να μπουν
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πυρά από την αντιπολίτευση, πιέσεις από τους βουλευτές για άμεσες λύσεις

39 λεπτά πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Η κυβέρνηση επισπεύδει τις πληρωμές στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και δια των μηνυμάτων που εκπέμπει παραμένει σταθερή στη γραμμή του διαλόγου, με κλειδιά την ενιαία εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, την ύπαρξη συγκεκριμένων αιτημάτων.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους για τον προγραμματισμό των επόμενων πληρωμών. Το αγροτικό και οι πληρωμές στον πρωτογενή τομέα απασχόλησαν τη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσιάρας έγινε αποδέκτης της ανησυχίας των βουλευτών τόσο για τη διαχείριση των κινητοποιήσεων όσο και για τα ζητήματα που ανέκυψαν, όπως οι καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά πολύ περισσότερο η καταβολή άλλων βοηθημάτων, όπως το μέτρο 23 ή η παρακράτηση της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του ΕΛΓΑ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τον τόνο έδωσαν οι βουλευτές της επαρχίας, ειδικά από περιοχές όπου υπάρχουν και ισχυρά αγροτικά μπλόκα, επισημαίνοντας την ανάγκη να κάτσουν σύντομα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αγρότες προκειμένου να ικανοποιηθούν, όπως διατυπώθηκε μέσα στην κλειστή συζήτηση, όποια αιτήματα είναι δίκαια.

Στη συνάντηση διατυπώθηκαν και επικρίσεις για το θέμα της μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ για το θέμα των διασταυρωτικών ελέγχων. Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός υπενθύμισε ότι ήταν προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν οι πληρωμές.

Ο κ. Τσιάρας από την πλευρά του επεσήμανε πάντως το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα από τα μπλόκα, ούτε πολύ περισσότερο ένα συντονιστικό όργανο με το οποίο θα μπορούσε να γίνει η διαπραγμάτευση. Προσέθεσε ότι ήδη έχουν ικανοποιηθεί αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής και σε κάθε περίπτωση διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά μαξιμαλιστικά αιτήματα.

Επικρίσεις της αντιπολίτευσης στους κυβερνητικούς χειρισμούς

Για απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για τον αγροτικό τομέα εγκαλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ. «Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και ανίκανη να δώσει πραγματικές λύσεις, επενδύει στην πεπατημένη του κοινωνικού αυτοματισμού και τον κοινωνικό διχασμό, μπας και γλιτώσει από τις πολιτικές της ευθύνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνει ο Σωκράτης Φάμελλος. «Αφού κλέψανε τους αγρότες, αφού τους εξαπατούν εδώ και έξι χρόνια, τώρα τους ρίχνουν και το φταίξιμο γιατί βγήκαν στους δρόμους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Για επιχείρηση ποινικοποίησης του αγροτικού αγώνα κατηγορεί την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα η κυβέρνηση να βάζει τη διορισμένη από την ίδια, δηλαδή την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Εδώ που τα λέμε για μία ακόμα φορά απέναντι σε αυτό το μεγαλειώδη μαζικό ξεσηκωμό», είπε μεταξύ άλλων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑγρότεςκυβέρνησηΠρωτοσέλιδο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Νίκολιτς: Ο αγώνας με τη Σαμσουνσπόρ θα είναι μία μάχη και πρέπει να χύσουμε το αίμα μας
Επόμενο άρθρο Φοινικούντα: Συνελήφθη ο ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε – Φοβόταν μην απαχθεί για τα 30 εκατ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φοινικούντα: Συνελήφθη ο ανιψιός του ιδιοκτήτη κάμπινγκ που δολοφονήθηκε – Φοβόταν μην απαχθεί για τα 30 εκατ.
1 λεπτό πριν
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πυρά από την αντιπολίτευση, πιέσεις από τους βουλευτές για άμεσες λύσεις
39 λεπτά πριν
Νίκολιτς: Ο αγώνας με τη Σαμσουνσπόρ θα είναι μία μάχη και πρέπει να χύσουμε το αίμα μας
58 λεπτά πριν
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στα Πράσινα Φανάρια
1 ώρα πριν
ΝΔ: Πιέσεις για επίλυση των αγροτικών κινητοποιήσεων ζητούν οι βουλευτές από τον Τσιάρα
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτη το 51% του ΑΔΜΗΕ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα φέτος -Μόνιμη προπληρωμή από το 2026

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?