A. Γεωργιάδης: Η συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει

Την εκτίμηση ότι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης «πήγε όσο καλύτερα μπορούσε να πάει» διατύπωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντας «κατάπτυστη και κυρίως εκτός πραγματικότητα» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προσπέρασαν όλοι τον διθύραμβο Τραμπ για την Ελλάδα στην αρχή της συνάντησης που εγώ να μιλούσα δεν θα χρησιμοποιούσα αυτούς τους τόνους και αυτό έχει περάσει σε όλα τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας από την Ουάσινγκτον καθώς είναι ένας από τους υπουργούς που μετέχουν στην ελληνική αποστολή.

Μιλώντας για τη διευρυμένη συνάντηση που ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «πήγε εξαιρετικά υπέρ των ελληνικών θέσεων και τα ζητήματα για την αμυντική συνεργασία και την εκπαιδευτική συνεργσαία και στο κομμάτι των επενδύσεων».

«Όλη αυτή η μεμψιμοίρία, πραγματικά να κάνουμε αντιπολίτευση αλλά εκεί που πρέπει όχι εκεί που δεν πρέπει. Θυμάστε Αμερικανό πρόεδρο να καταδικάζει την Τουρκία για οποιοδήποτε θέμα παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού. Η μέρα που Αμερικανός πρόεδρος θα το κάνει αυτό θα είναι η ημέρα που οι ΗΠΑ θα έχουν αποφασίσει την διακοπή σχέσεων με την Τουρκία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τα F-35 ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «έγινε εκτενής συζήτηση και ο Τραμπ υποστήριξε το αίτημα να ενταχθεί στο πρόγραμμα η Ελλάδα αν αυτό είναι εφικτό» εξηγώντας ότι «πρώτα θα προχωρήσει η αναβάθμιση των Viper μέχρι το 2024 και μετά θα συζητήσουμε για τα F-35».

«Η Ελλάδα μπήκε στη συζήτηση αυτή και αυτό είναι σημαντικό και γιατί θα αποκτήσουμε ένα όπλο που θα μας δώσει υπεροχή έναντι της Τουρκίας αλλά και γιατί εστάλη το μήνυμα στις ΗΠΑ και την Lockheed Martin ότι εφόσον μπλοκάρουν τα F-35 στην Τουρκία ένα μέρος της λύσης θα είναι από την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς τέλος για την εντύπωση που του έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι «ο Τραμπ είναι πολύ εντυπωσιακός. Ο τρόπος που αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ήταν καταιγιστικός. Δεν είναι πολιτικός που πρέπει να τον υποτιμήσει κανείς. Ήταν ήρεμος και απλός στην κατ' ιδίαν συνάντηση».