Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

EU Climate Pact: Εθνική εκδήλωση του ευρωπαϊκού συμφώνου για το κλίμα

9 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Ο οργανισμός INZEB, Εθνικός Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα, διοργανώνει και φέτος το EU Climate Pact National Event 2025, μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη συνεργασία, τη γνώση και τη δράση για το κλίμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025, στο Ινστιτούτο Goethe στην Αθήνα, Ομήρου 14-16.

Το EU Climate Pact είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενώνει ανθρώπους και οργανισμούς από διαφορετικούς τομείς, προωθώντας τη συμμετοχή στην κλιματική δράση. Στην εθνική αυτή εκδήλωση, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για κρίσιμα θέματα και να εξερευνήσουμε τρόπους για την ενίσχυση της κλιματικής ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει δυναμικές συζητήσεις με κορυφαίους ομιλητές, διαδραστικές συνεδρίες και ευκαιρίες δικτύωσης. Στόχος είναι η ανταλλαγή γνώσεων, η προώθηση της συνεργασίας και η ενδυνάμωση της κλιματικής δράσης μέσα από πρακτικές λύσεις και κοινές πρωτοβουλίες.

Θεματικές Ενότητες της Εκδήλωσης

  •  Διπλωματία για το Κλίμα και Κλιματική Δικαιοσύνη – Συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο και συμπεράσματα από την COP29.
  •  Χρηματοδότηση για το Κλίμα – Δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης για την κλιματική ανθεκτικότητα και προσαρμογή.
  •  Κλίμα και Εκπαίδευση – Προώθηση της κλιματικής γνώσης μέσα από την εκπαίδευση και τη συμμετοχή των νέων.
  •  Κλίμα και Τεχνολογία – Πράσινες καινοτομίες, τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακά εργαλεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
  •  Αστική Ανθεκτικότητα – Προκλήσεις και λύσεις για βιώσιμες πόλεις.
  •  Βιώσιμη Μόδα – Οικολογικά υλικά και στρατηγικές για τη μείωση του αποτυπώματος της βιομηχανίας μόδας.
  •  Κλίμα, Νερό και Βιοποικιλότητα – Προστασία φυσικών πόρων και στρατηγικές βιώσιμης διαχείρισης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί η Έκθεση Φωτογραφίας για την Κλιματική Δράση «The Power of Action – A Photographic Journey of the Ambassadors», όπου αποτυπώνονται μέσα από τον φακό οι σημαντικές πρωτοβουλίες των Πρεσβευτών και Πρεσβειρών του Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα και αποκαλύπτει πώς κοινότητες, οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη.

Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να δει από κοντά ο επισκέπτης το αποτύπωμα της κλιματικής δράσης στην πράξη. Υπεύθυνες για την Οργάνωση της Έκθεσης είναι η Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Πρέσβειρα του Συμφώνου για το Κλίμα, Certified Seeing Through Photographs MoMA course, και η Ελένη Παπαδοπούλου, Μέλος Ομάδας Συντονισμού EU Climate Pact στην Ελλάδα, ΙΝΖΕΒ.

Σχετικά με τον Οργανισμό INZEB:

«Από το 2017, το INZEB, ως μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος οργανισμός με συνεχή έμφαση σε ένα βιώσιμο και ενεργειακά ισορροπημένο μέλλον, δραστηριοποιείται στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης στα κτίρια και το δομημένο περιβάλλον, της καινοτόμου χρηματοδότησης ενεργειακής απόδοσης, της μείωσης της ενεργειακής φτώχειας και της εξέλιξης των ενεργειακών κοινοτήτων. Ο στόχος του INZEB επιτυγχάνεται με την υποστήριξη μιας διεπιστημονικής ομάδας ειδικών που παράγει και διαδίδει επιστημονικές γνώσεις, ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτόμα προγράμματα.

Η δραστηριότητα του INZEB βασίζεται στην ενθάρρυνση και υποστήριξη του συνεχώς εξελισσόμενου ενεργειακού τομέα μέσω έρευνας, τεκμηρίωσης, συμβουλευτικής και εφαρμογής σχεδίων και προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων για εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή έργα. Με τη στενή συνεργασία ενός εκτεταμένου δικτύου θεσμικών φορέων της ΕΕ, εθνικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, καθώς και του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού τομέα σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, το INZEB έχει αναπτύξει πολύτιμες συνεργασίες που επιτρέπουν την ανταλλαγή γνώσεων σε θέματα ενέργειας και ενισχύουν την ικανότητα εφαρμογής, διάδοσης και αξιοποίησης επιστημονικά τεκμηριωμένων αποτελεσμάτων έργων, με στόχο τη βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.»

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια κρίσιμη απειλή, η οποία απαιτεί άμεση και συντονισμένη δράση. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα ενθαρρύνει τους πάντες να δράσουν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της απειλής και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου, πιο πράσινου μέλλοντος. Το Σύμφωνο, το οποίο εγκαινιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) και βοηθά την Ε.Ε. να πετύχει τον στόχο της να είναι η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050.

Είναι ένα κίνημα ανθρώπων ενωμένων γύρω από έναν κοινό σκοπό, ο καθένας από τους οποίος κάνει βήματα στη δική του καθημερινότητα για να οικοδομήσει μια πιο βιώσιμη Ευρώπη για όλους. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα φέρνει κοντά άτομα, κοινότητες και οργανισμούς για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις συνέπειές της. Ως μέρος του Συμφώνου, ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ευρωπαϊκή Ένωση - ΕΕ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο NBA: Πρόβλημα για τους Μιλγουόκι Μπακς με τον Μπόμπι Πόρτις-Εκτός παρκέ για 25 αγωνιστικές λόγω λήψης απαγορευμένης ουσίας
Επόμενο άρθρο Γιαννακόπουλος: Αίτημα για να λάβει τους φακέλους των διαιτητών που που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
2 ώρες πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
6 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
13 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
14 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
14 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?