Σάββατο, 13 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»
Ολυμπιακός: Πρόθυμος να αποχωρήσει προς γαλλική ομάδα φέρεται ο Ελ Κααμπί
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών
Βαρουφάκης για Πιερρακάκη: Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες, δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους
Υπ. Παιδείας: 13 σχολεία μετατρέπονται σε Πειραματικά τα επόμενα δύο χρόνια
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας από Θεσσαλονίκη: Το επόμενο χρονικό διάστημα το Flyover θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες

1 έτος πριν
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Το Flyover το επόμενο διάστημα θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για την πρόοδο του έργου και τις επιπτώσεις αυτού.

Μια αποτίμηση της κατάστασης που επικρατεί μέχρι τώρα αφενός με την πορεία του έργου του Flyover και αφετέρου με τις επιπτώσεις στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά την ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ.

Στο περιθώριο της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης, της αναδόχου εταιρείας του έργου αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας και Φορέων, έγινε μια συζήτηση για το πώς προχωρά το έργο, τις παρεμβάσεις που έγιναν για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων αλλά και ποιες ενέργειες μπορούν να γίνουν για περαιτέρω μείωση αυτών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του για τη σύσκεψη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, για πρώτη φορά σήμερα η ανάδοχος εταιρεία εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους ρυθμούς του έργου και πως το επόμενο διάστημα μπορεί να προχωρήσει η υλοποίησή του με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς, ενώ διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα «το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες».

«Για πρώτη φορά ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρεία να εκφράζει την ικανοποίησή της ότι πλέον έχουν αποδοθεί τα περισσότερα πεδία του έργου, άρα το έργο μπορεί να τρέξει με ακόμα υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που είχε σήμερα, που σήμερα έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα το έργο θα υλοποιείται μόνο με υψηλές ταχύτητες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, όπως η διάνοιξη στο στρατόπεδο Καρατάσιου για τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης, στα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν πλέον στους δρόμους αλλά και στη λειτουργία της Περιφερειακής Οδού από την Εγνατία Οδό μέχρι να ολοκληρωθεί το Flyover, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2024.

Παράλληλα τόνισε πως δεν αλλάζει κάτι ως προς το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Flyover, η οποία τοποθετείται τη άνοιξη του 2027.

Για σημαντική σύσκεψη έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου. «Μεγάλη επιτυχία για τη Θεσσαλονίκη να έχει ένα όργανα ο όπου όλοι οι φορείς μπορούν να κάθονται σε ένα τραπέζι», σημείωσε και τόνισε ότι «ήρθαμε εδώ να συμμετάσχουμε σε αυτή τη σύσκεψη. Πρέπει να ετοιμαστούμε για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Αυτός ο χάρτης θα αποτυπώνει τα νέα δεδομένα».

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου για το Flyover ανά 15 ημέρες
Την απόφαση να συνεδριάζει το Συντονιστικό Συμβούλιο για το Flyover ανά 15 ημέρες ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας. Όπως είπε, στόχος είναι να αξιολογούνται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις από το Flyover αλλά και εξετάζονται ποιες άλλες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν. «Τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο να μπορέσουμε να έχουμε δει μια βελτίωση στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο το Flyover που θα συμβάλει και στη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας. Αναφέρθηκε στον ειδικό σχεδιασμό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο κυκλοφοριακό λέγοντας πως υπάρχουν περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους. «Έχουμε ενισχύσει την Τροχαία με περισσότερα από 100 άτομα», υπογράμμισε.

Την αισιοδοξία πως το έργο του Flyover θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί εξέφρασε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, λέγοντας πως «η πόλη στηρίζει ομόψυχα το Flyover».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από δήμους της Θεσσαλονίκης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την ανάδοχο εταιρεία, την Αστυνομία, την Πυροσβεστικη αλλά και φορέων της πόλης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:FlyoverΘεσσαλονίκηΣταϊκούρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ανδρουλάκης – Δούκας: Δυο ξένοι στο ίδιο… πάρτι
Επόμενο άρθρο Η Ευρώπη σε σύγχυση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα Αριστερά: Με αιχμές κατά Τσίπρα η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας – “Προσωποκεντρικές στρατηγικές έχουν ήδη αποδειχθεί αποτυχημένες στο παρελθόν”
14 ώρες πριν
Λάρισα: Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών – Έριξαν σανό
15 ώρες πριν
Βουλή: Θερμή η υποδοχή Πιερρακάκη μετά την εκλογή του στο Eurogroup
15 ώρες πριν
Καρκινικό γονίδιο: Πολλά παιδιά έχουν ασθενήσει από τον Δανό δότη
16 ώρες πριν
Επιστολή από ΕΒΕΘ, ΒΕΘ, ΣΒΕ και ΣΕΒΕ προς τους αγρότες και την κυβέρνηση
16 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χουρδάκης: Παρέμβαση για το νομοσχέδιο που μετατρέπει τον Πρίνο και τη Θάσο «σε βιομηχανική ζώνη»

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δεν ήταν κόμμα αλλά ναζιστική, εγκληματική οργάνωση» δήλωσε η Εισαγγελέας – Τη Δευτέρα η πρόταση επί των ποινών

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για Πιερρακάκη: Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες, δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: 13 σχολεία μετατρέπονται σε Πειραματικά τα επόμενα δύο χρόνια

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?