Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD
Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας
Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο
O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη
Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»
Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Σ. Θεοδωράκης: Ενιαίος ο κίνδυνος από ακροδεξιά και λαϊκιστές

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



«Η Ευρώπη κινδυνεύει από τον λαϊκισμό και από την ακροδεξιά, και το ΠΟΤΑΜΙ αυτό που λέει, είναι πως είναι καλό να φωτίζουμε τους αντιπάλους μας με γνώση. Δεν θα φύγουμε από το κίνδυνο τον ακροδεξιό για να πέσουμε στον κίνδυνο των λαϊκιστών, μιας και είναι ενιαίος ο κίνδυνος, δεδομένου πως οι λαϊκιστές και οι ακροδεξιοί είναι για μας το ίδιο πράγμα και ο ίδιος κίνδυνος», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Ρέθυμνο όπου βρέθηκε, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη ενόψει των ευρωεκλογών.
Συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Θεοδωράκης θα βρεθεί σε Ηράκλειο και ‘Αγιο Νικόλαο επίσης, ώστε να μιλήσει, όπως είπε, με φίλους, με δημοσιογράφους, για να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι «ακίνητη», μιας και όπως είπε, «Εμείς πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή αναγέννηση του Εμμανουέλ Μακρόν, πιστεύουμε στην ανάγκη να υπάρξει μία καινούργια Ευρώπη, όχι όμως γκρεμίζοντας την παλιά, αλλά επεκτείνοντας όλα τα καλά της Ευρώπης που ζούμε».
Αναφερόμενος στις 30 θέσεις που παρουσίασε το κόμμα του με κείμενο για την Ευρώπη, είπε πως «πρόκειται για συγκεκριμένα πράγματα, που αφορούν από το ενιαίο αμυντικό δόγμα, μέχρι θέση για τον υπουργό Οικονομικών της Ευρώπης που θα πρέπει να ενισχύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέχρι ζητήματα που αφορούν τη φορολογία κολοσσών επιχειρήσεων της Ευρώπης, την αγροτική παραγωγή, τους μετανάστες».
Ο πρόεδρος του Ποταμιού, είπε πως είναι ντροπή, από τους 500.000 Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης σε αυτές τις εκλογές, να ψηφίσουν λιγότεροι από 15.000.
Σχετικά με το αν οι ευρωεκλογές είναι μία επίσημη δημοσκόπηση για τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως αυτό δεν το δέχεται. «Προφανώς στέλνονται και κάποια πολιτικά μηνύματα και όταν ψηφίσει κάποιος το Ποτάμι, λογικό είναι να στέλνει ένα μήνυμα άρνησης αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, των ιδεοληψιών, της αναποτελεσματικότητας».
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ρέθυμνο, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε επίσης με το δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη, δηλώνοντας τη στήριξή του στο πρόσωπο του δεδομένου, όπως ανέφερε, ότι πρόκειται για πρόσωπο της αυτοδιοίκησης που έχει αποδείξει την ικανότητά του ποικιλοτρόπως.
Το Ποτάμι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σταύρος Θεοδωράκης, δε δίνει χρίσματα και θεωρεί ότι είναι λάθος η πολιτική των κομμάτων να λένε ότι ο ένας ή ο άλλος δήμαρχος είναι δικός τους ή όχι. «Σε διαφορετικές πόλεις επιλέγουμε να στηρίζουμε ανθρώπους από διαφορετικό πολιτικό παρελθόν, μόνο και μόνο για την ικανότητά τους. Έτσι στο Ρέθυμνο, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Μαρινάκης έχει ως πρώτο καθήκον του την πόλη και τους πολίτες. Αυτό είναι το κριτήριο κατά την άποψή μας, για να ενισχύεται από το πολιτικό κόσμο ένας τέτοιος δήμαρχος. Οι υποσημειώσεις, οι κομματικές και ιδεολογικές, εμάς δεν μας ενδιαφέρουν».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ακροδεξιάΘεοδωράκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την Υγεία και τη σύμπλευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Επόμενο άρθρο Έντονη αντίδραση Ελλάδας και Κύπρου για το νέο χάρτη-πρόκληση της Άγκυρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
13 λεπτά ago
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
32 λεπτά ago
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
2 ώρες ago
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
4 ώρες ago
Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?