Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Τα κόμματα στη Γερμανία, πλην του ξενοφοβικού AfD, βλέπουν πρόοδο στην ελληνική οικονομία

6 έτη ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Το γερμανικό κοινοβούλιο συζήτησε σήμερα αίτημα του λαϊκίστικου και ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που αφορούσε την Ελλάδα. Η Αθήνα, θα πρέπει κατά το AfD να επιστρέψει την τελευταία δόση ύψους 15 δισεκ. ευρώ του γ’ Προγράμματος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΣΜ). Όλα τα κόμματα, παρά την όποια κριτική ματιά, διαπιστώνουν πρόοδο στην ελληνική οικονομία. Το ζήτημα παραπέμφθηκε για περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.
Αιτιολογώντας το αίτημα του ΑfD ο βουλευτής του και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού Πέτερ Μπέρινγκερ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Τα πρόσφατα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων και οι φοροελαφρύνσεις δεν θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μπέρινγκερ, να επιστρέψει στον ΕΜΣ την τελευταία δόση που έλαβε τον Αύγουστο το 2018.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Μιλώντας εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών, ο βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ, καταλόγισε στην AfD έλλειψη αλληλεγγύης προς έναν ευρωπαίο εταίρο. Και ο ίδιος βλέπει με κριτική ματιά τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αρμόδιοι όμως να τις κρίνουν είναι πρωταρχικά οι θεσμοί, τόνισε ο κ. Ρέμπεργκ. Άλλωστε, στη συμφωνία με την Ελλάδα δίνεται έμφαση στην τήρηση των μακροοικονομικών στόχων, ενώ βραχυπρόθεσμα επιτρέπονται ελαστικοί χειρισμοί. Πέραν αυτού, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει επιτυχίες: μείωση της ανεργίας κατά 10%, ετήσια οικονομική αύξηση πάνω από 2%, επιστροφή στις χρηματαγορές. Έπειτα, η Ελλάδα επέδειξε υπευθυνότητα σε σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας.
Ανάλογη επιχειρηματολογία ανέπτυξε η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Σόνια Αμαλία Στέφεν. Σύμφωνα με την κ. Στέφεν, το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκoύ Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρεγκλίνγκ, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, πιστοποίησε στην Ελλάδα «μεγάλη πρόοδο», οικονομική αύξηση κατά 2,2% για φέτος και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τέλος, το αίτημα του AfD απέρριψαν οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς Die Linke.
Πηγή : Deutsche Welle, ΑΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Γερμανία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Β. Μεϊμαράκης στην ΕΡΤ: Διαφωνούμε με Βέμπερ για τα μέτρα ελάφρυνσης(video)
Επόμενο άρθρο 1,8 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου – Μειώθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
28 δευτερόλεπτα ago
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
42 λεπτά ago
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
1 ώρα ago
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
2 ώρες ago
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?