Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιλιτσντάρογλου υπόσχεται μια τομή με την εποχή του Ερντογάν

2 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Είναι ο αντι-Ερντογάν και ονειρεύεται να γίνει ο σωτήρας της τουρκικής δημοκρατίας, για την οποία λέει πως έχει καταστραφεί από τα είκοσι χρόνια της εξουσίας ενός κόμματος, του AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος της συμμαχίας της τουρκικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, υπόσχεται, αν εκλεγεί, να κάνει μια τομή με την εποχή του προέδρου Ερντογάν.

«Θα φέρω το δίκαιο και τη δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα. Θα φέρω τον κατευνασμό», είπε την περασμένη εβδομάδα σε ομιλία του στην ανατολική Τουρκία.

Απέναντι στον αρχηγό του κράτους, ένα ρήτορα που εύκολα καταφεύγει στις προσβολές, αυτός ο 74χρονος πρώην υψηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος, επικεφαλής από το 2010 του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό), είχε από καιρό την εικόνα ενός διόλου χαρισματικού ανθρώπου του μηχανισμού.

Όμως η είσοδός του στην προεκλογική εκστρατεία του επέτρεψε να αποτυπώσει ένα νέο στυλ.

Σχεδόν κάθε βράδυ αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, το οποίο έχει γυρίσει στο γραφείο του, το σαλόνι του ή την κουζίνα του, μια κουζίνα συνηθισμένη με το ψυγείο καλυμμένο με μαγνητάκια και με πετσέτες με λουλούδια – καμιά σχέση με το χρυσοποίκιλτο προεδρικό μέγαρο.

Μερικά από τα βίντεο αυτά έχουν γίνει viral: τέλη Απριλίου, έσπασε ένα ταμπού λέγοντας μπροστά στην κάμερα ότι ανήκει στους αλεβίτες, έναν ετερόδοξο κλάδο του ισλάμ που μερικοί σκληροπυρηνικοί σουνίτες θεωρούν αιρετικό.

– «Μπέη Κεμάλ» –

Ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλος του απερχόμενου προέδρου, μικρόσωμος και με λεπτό λευκό μουστάκι, εμφανίζεται επίσης ως «ο Κύριος Καθαρός» της τουρκικής πολιτικής ζωής, καταγγέλλοντας εδώ και χρόνια τη διαφθορά που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι γάγγραινα στην κορυφή του κράτους.

Ως πρόεδρος, θα συνεχίσει να πληρώνει τους λογαριασμούς του για το νερό και το ηλεκτρικό, υπόσχεται, και θα κατοικήσει και πάλι στο ιστορικό προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια, αντί να μετακομίσει στο πολυτελές μέγαρο των 1.100 δωματίων που έκτισε ο Ερντογάν σ’ ένα προστατευόμενο δασώδη λόφο της Άγκυρας.

«Είναι όπως εμείς. Καταλαβαίνει τους ανθρώπους», έλεγε ενθουσιασμένη το περασμένο Σάββατο η 20χρονη Αλέινα Ερντέμ, στη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης του υποψηφίου στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεσμεύεται επίσης να μην… κατασχέσει την εξουσία: αφού «αποκαταστήσει τη δημοκρατία» και περιορίσει τις εξουσίες του προέδρου, θα πάει να ασχοληθεί με τα εγγόνια του, διαβεβαιώνει.

«Δεν είμαι άνθρωπος της φιλοδοξίας», υποστήριζε τον Απρίλιο μιλώντας στο περιοδικό Time.

Από τότε που ανέλαβε την προεδρία του CHP, το οποίο είχε ιδρύσει ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, ο Μουσταφά Κεμάλ, άλλαξε τη γραμμή του κόμματος σβήνοντας κυρίως την πολύ λαϊκή δημόσια εικόνα του.

Στο τέλος του 2022 πρότεινε έτσι ένα νόμο ο οποίος εγγυάται το δικαίωμα των γυναικών της Τουρκίας να φορούν μαντίλα, κάνοντας ένα δώρο στους συντηρητικούς ψηφοφόρους.

Ο υποψήφιος, γόνος μιας φτωχής οικογένειας της ιστορικά ανταρτικής επαρχίας της ανατολικής Ανατολίας Ντερσίμ (μετονομάσθηκε σε Τουντσελί), η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Κούρδοι και αλεβίτες, επιχειρεί παράλληλα να γοητεύσει τους Κούρδους, πολλοί από τους οποίους τον επονομάζουν «Πίρο», κουρδική λέξη για τον παππού ή έναν αλεβίτη ιερωμένο.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, από την πλευρά του, τον επονομάζει «Μπέη Κεμάλ» («Κύριο Κεμάλ»), χρησιμοποιώντας για να τον περιγελάσει τον όρο «μπέη» που παραδοσιακά αποδίδεται στους ξένους.

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, ο αρχηγός του κράτους τον έχει μετονομάσει σε… «Μπάι Μπάι Κεμάλ» και ισχυρίζεται πως οι Τούρκοι «θα τον θάψουν» με την ψήφο τους το βράδυ της 14ης Μαΐου, παρά τις πολλές δημοσκοπήσεις που δίνουν φαβορί τον Κιλιτσντάρογλου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕρντογάνΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αλβανία: Διάβημα του ΥΠΕΞ για την σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη
Επόμενο άρθρο Ν. Πέλλας: Ολική καταστροφή στο πρώιμο κεράσι (Video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
18 λεπτά ago
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
37 λεπτά ago
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
1 ώρα ago
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
2 ώρες ago
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Τι απαντά η Αθήνα στους χάρτες της Άγκυρας

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με την εσπευσμένη επιστροφή Τραμπ στην Ουάσινγκτον: «Δεν γύρισα για εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό»

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?