Παρασκευή, 28 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λάβουν το ποσό έως την 1η Δεκέμβρη
Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (video)
Black Friday: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά – Το εορταστικό ωράριο
ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή τακτικών και έκτακτων επιδομάτων-Σήμερα η επιστροφή ενοικίου στους δικαιούχους
Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα
Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα και τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου η αυτόματη καταβολή στους δικαιούχους
Δηλώσεις Μητσοτάκη – Μέτσολα στο Μέγαρο Μαξίμου
Λήγει ο χρόνος για την απογραφή των ανελκυστήρων, τεχνική παράταση 1-2 μηνών εξετάζουν στο υπ. Ανάπτυξης
Black Friday: Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει τους επίσημους κανόνες για τις μειώσεις τιμών
Eurogroup: Οριστικοποιείται η υποψηφιότητα Πιερρακάκη
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Συμβιβαστική λύση με τους Εργατικούς ζητά η Τ. Μέι για να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
7 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε το Σάββατο ότι όσο περισσότερο καθυστερεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση με το Εργατικό Κόμμα για τη διασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για μια συμφωνία για το Brexit, τόσο λιγότερο πιθανό είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ.
«Το γεγονός είναι ότι για το Brexit υπάρχουν τομείς που και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα συμφωνούν: και οι δύο θέλουμε να τερματιστεί η ελεύθερη μετακίνηση, και οι δύο επιθυμούμε να αποχωρήσουμε με μια καλή συμφωνία και οι δύο θέλουμε να προστατέψουμε θέσεις εργασίας», τόνισε η πρωθυπουργός, σε δηλώσεις της που έδωσε στη δημοσιότητα αργά το Σάββατο το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ.
«Αυτή η βάση για έναν συμβιβασμό που θα μπορεί να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και κερδίζοντας αυτή την πλειοψηφία είναι ο μόνος δρόμος για την εκπλήρωση της ψήφου υπέρ του Brexit», υπογράμμισε.
«Όσο περισσότερο καθυστερήσει αυτό, τόσο μεγαλύτερος είναι για το Ηνωμένο Βασίλειο ο κίνδυνος να μην αποχωρήσει καθόλου», σημείωσε, καθώς υπερασπίστηκε την απόφασή της να διεξάγει συνομιλίες με τους Εργατικούς – απόφαση που προκάλεσε οργή στις τάξεις του Συντηρητικού κόμματος – τονίζοντας ότι η «σαφής της προτίμηση» είναι να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη συμφωνία της για το Brexit.
Παράλληλα χθες επανέλαβε την ελπίδα της οι βουλευτές να εγκρίνουν μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην Βρετανία να αποχωρήσει από το μπλοκ το ταχύτερο δυνατό. «Η πρόθεσή μου είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες που θα σημαίνει ότι αν καταλήξουμε σε μια συμφωνία εδώ στην χώρα, θα μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ΕΕ σε μόλις έξι εβδομάδες», ανέφερε.
Κάποιοι από τους βουλευτές των Τόρις προειδοποιούν ότι θα προσπαθήσουν να απομακρύνουν την Μέι από την πρωθυπουργία, αν η Βρετανία συμμετάσχει στις ευρωεκλογές και εξωθηθεί να παρατείνει την συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση, πέρα του Ιουνίου, ανέφερε δημοσίευμα του Observer.
Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα η χώρα του να μετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρά τη ζημιά που αυτό μπορεί να επιφέρει στο βρετανικό πολιτικό σύστημα.Μια πηγή των Εργατικών δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν έχουν προγραμματιστεί ακόμη συνομιλίες μεταξύ των δύο κομμάτων για αυτό το Σαββατοκύριακο.
Δημοσιεύματα επόμενες κινήσεις της Μέι και βουλευτών της
Την ίδια ώρα, οι Sunday Times αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά ένα τελωνειακό καθεστώς με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθειά της να κερδίσει τη στήριξη του κόμματος των Εργατικών σε μια συμφωνία για Brexit.Μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, σύμφωνα με την Sunday Telegraph, η Άντρεα Λίντσομ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων χαρακτήρισε «απόλυτη προδοσία» ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.Επίσης η Sunday Telegraph επισημαίνει ότι υπουργοί συζητούν αν θα υποβάλουν την παραίτησή τους αν μια καθυστέρηση συμφωνίας για Brexit σημαίνει ότι η Βρετανία πρέπει να ορίσει υποψηφίους.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν βρίσκεται και αυτός υπό αυξανόμενη πίεση με περισσότερους από 80 βουλευτές του κόμματός του να προειδοποιούν ότι μια ακόμη ψηφοφορία για το Brexit πρέπει να αποτελεί «κόκκινη» γραμμή στις συνομιλίες που διεξάγουν οι Εργατικοί με την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του IndependentΧθες, ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν έχει ακόμη μετακινήσει τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν εμποδίσει μια συμφωνία.«Περιμένω να δω μια μετακίνηση των κόκκινων γραμμών», δήλωσε ο Κόρμπιν στο BBC. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση στο κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα για να αποτρέψουμε μια συντριβή».
Το Λονδίνο ξεκίνησε να εκδίδει διαβατήρια χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση»
Με τις διαφορές να παραμένουν δυσεπίλυτες γύρω από το Brexit και ενώπιον μιας πιθανής νέας αναβολής του, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε να εκδίδει νέα διαβατήρια χωρίς την ένδειξη «Ευρωπαϊκή Ένωση».«Διαβατήρια σκούρου κόκκινου χρώματος χωρίς τις λέξεις Ευρωπαϊκή Ένωση στο εξώφυλλο τέθηκαν σε κυκλοφορία στις 30 Μαρτίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε χθεσινή της ανακοίνωση.Τα νέα διαβατήρια ξεκίνησαν να εκδίδονται μια μέρα μετά την 29η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία είχε αποφασιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί το Brexit.Η εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα διαβατήρια με την ένδειξη της ΕΕ «θα εξακολουθήσουν να εκδίδονται για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία αυτή», προκειμένου να «διατεθούν τα αποθέματα». Η παρουσία ή η απουσία της ένδειξης δεν επηρεάζει την δυνατότητα του κατόχου του διαβατηρίου να ταξιδέψει.
Αυτή η συμβολική απόσυρση της ένδειξης της ΕΕ στα νέα διαβατήρια προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρικτών και αντιπάλων του Brexit.
Έως το τέλος του έτους, όλα τα νέα διαβατήρια θα επιστρέψουν από το σημερινό σκούρο κόκκινο χρώμα στο σκούρο μπλε, το χρώμα που τυπώνονταν τα βρετανικά διαβατήρια πριν συμβαδίσουν με εκείνα των κρατών μελών της Ένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, AFP, dpa
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΒρετανίαΕΕ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο 90 χρόνια Ατρόμητος Πατρών – Αθλητική δράση με κέντρο τα Ζαρουχλέικα
Επόμενο άρθρο Βραζιλία: Κατέρρευσε τμήμα γέφυρας όταν “έπεσε” φέριμπουτ σε έναν από τους πυλώνες της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν λάβουν το ποσό έως την 1η Δεκέμβρη
41 λεπτά πριν
Μητσοτάκης για επιστροφή ενοικίου: Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (video)
3 ώρες πριν
Black Friday: Τι ώρα κλείνουν σήμερα τα μαγαζιά – Το εορταστικό ωράριο
4 ώρες πριν
ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή τακτικών και έκτακτων επιδομάτων-Σήμερα η επιστροφή ενοικίου στους δικαιούχους
7 ώρες πριν
Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα
1 ώρα πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα

Αποκλειστικό ο διεθνολόγος Σπύρος Πλακούδας αποκαλύπτει πως το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τουρκικές βάσεις που…

Αλεξία Χαρακίδα

Βεργίνα TV: Τι θα ζητήσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αμερική-Να μετριαστούν οι δασμοί για τα ελληνικά προϊόντα-επενδύσεις σε έρευνα…

Αλεξία Χαρακίδα

 Βεργίνα TV-“Ράμπες” για τυφλούς, “Παγίδες” για διερχόμενους: Παναγία Φανερωμένη

«Ράμπες» στα πεζοδρόμια για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατράπηκαν σε «παγίδες» για πεζούς και «πονοκέφαλο»…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Οριστικοποιείται η υποψηφιότητα Πιερρακάκη

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραβάει το σχοινί ο Πούτιν: «Θα καταθέσουμε τα όπλα μόνο αν η Ουκρανία αποσυρθεί από τα εδάφη μας»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών

Αλεξία Χαρακίδα
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ

Αλεξία Χαρακίδα
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?