Παρασκευή, 4 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2025 – 2026: Οι δικαιούχοι και οι αιτήσεις
Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 
Κυριάκος Πιερρακάκης: Είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ ως Ελλάδα
Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς
e-ΕΦΚΑ: Διακοπή στη λειτουργία υπηρεσιών από την Παρασκευή 4/7
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλώρος: Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πόλεμο, είμαστε για να αποτρέψουμε τον πόλεμο

4 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Οπως χαρακτηριστικώς τόνισε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συμμετείχε σήμερα στις εργασίες του 6ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών σε συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντος σταθερότητος και ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πρώην Υπουργός Εθνικής Αμύνης και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ο Ντένης Πλέσσας, Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics International, ενώ στο συντονισμό της συζητήσεως είχε ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελλατόλας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ.Φλώρος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να διατηρεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι προκλήσεις δεν είναι θεωρητικές, υπενθυμίζοντας την περσινή κρίση στον Έβρο, τις προκλήσεις στον αέρα και το θέμα με το «Ορούτς Ρέις», γεγονότα στα οποία οι ΕΔ μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικώς. «Ήταν μια περίοδος στην οποία θα μπορούσαμε να έχουμε ένα ατύχημα. Ένα ατύχημα δεν ξέρει ποτέ κανείς που θα οδηγήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε άλλο σημείο της τοποθετήσεώς του υπογράμμισε ότι τα χρόνια που πέρασαν δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε είναι ικανό να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της χώρας και συνέχισε λέγοντας ότι για να χτίσεις συνθήκες αποτροπής είναι χρήσιμες οι συνέργειες και οι συμμαχίες με άλλα κράτη, όπως αυτές που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία και άλλες, αλλά και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Αναφορικώς με τα ελληνοτουρκικά ο Στρατηγός Φλώρος τόνισε χαρακτηριστικώς: «Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε πόλεμο, είμαστε για να αποτρέψουμε τον πόλεμο». «Υπάρχει αιτία για την οποία η Ελλάδα δαπανά: τα ευφάνταστα σενάρια της Τουρκίας περί “γαλάζιας πατρίδας”. Η Ελλάδα με αυτά που έχει τώρα μπορεί απολύτως να αντιμετωπίσει την απειλή».

Ερωτηθείς για το ρόλο του ΝΑΤΟ, σημείωσε: «Έχουμε συμμετοχή ισότιμη με τα άλλα κράτη, δεν περιμένουμε βοήθεια από κανέναν, αλλά εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας περιμένουμε την ανάλογη βοήθεια. Εκεί μπορούμε να διατυπώνουμε τις απόψεις μας». Ο πρώην ΥΕΘΑ Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει πολιτική, αλλά τακτική.

Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή της συναντήσεως Ερντογάν με τον Αμερικανό πρόεδρο και ότι είναι θέμα χρόνου να τα βρουν ΗΠΑ με Τουρκία. «Διερευνητικές, Κυπριακό και τα ζητήματα με Τουρκία πρέπει να προχωρήσουν, χωρίς ωστόσο να περιμένουμε πολλά αποτελέσματα. Ο ρόλος των ΕΔ είναι “κλειδί”. Η Τουρκία μονίμως θα είναι ένα θέμα και μια “απειλή”. Δαπανά πολλά χρήματα στα θέματα της Άμυνας», υπογράμμισε, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στα εξοπλιστικά, μιλώντας για ένα «δεκαετές κενό». Ο Ναύαρχος αναφερόμενος στα εξοπλιστικά σημείωσε ότι: «Τα προγράμματα είχαν “παγώσει”. Φαίνεται τώρα ότι υπάρχει μια δραστηριότητα, με την εκκίνηση της υπόθεσης των Rafale. Οι δυνατότητες δεν μετριούνται με τα νούμερα μόνον. Όταν μιλάμε για ΕΔ και θέματα εξωτερικών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μας ακούν και αλλού. Η ηγεσία των ΕΔ είναι πολύ καλή στην Ελλάδα και η αντιπολίτευση βοηθά στις βασικές αποφάσεις. Χρειάζεται όμως και μια στρατηγική, και γι’ αυτήν απαιτείται μια ομοφωνία όλων των πολιτικών δυνάμεων» σημείωσε χαρακτηριστικώς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔελφοίΦλώρος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Έφτασε στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο “Λευκό Βέλος”
Επόμενο άρθρο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Αγωνίσματα κλασσικού αθλητισμού στο στάδιο «Μελίνα Μερκούρη»
1 ώρα ago
Με 148 εκατ. ευρώ ενισχύονται 177 επενδυτικά σχέδια του καθεστώτος της Αγροδιατροφής
2 ώρες ago
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της γερμανικής RWE AG 
3 ώρες ago
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ψήφισε τον Βασίλη Φλωρίδη για εισαγγελέα του ΑΠ 
4 ώρες ago
Φωτιά στη Ραφήνα: Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία 
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Επόμενα ορόσημα η μείωση φόρων, η μάχη με το βαθύ κράτος, η αξιολόγηση, το σχέδιο για τη λειψυδρία και η κοινωνική πολιτική 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζονται Παναγιώταρος και Παππάς

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: «Γνωστό μοτίβο να βάζουν στο κάδρο τον πρωθυπουργό»

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Μήνυμα 112 για εκκένωση

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?