Δημοσκόπηση Κάπα Research: Η Οικονομία το πιο σημαντικό πρόβλημα

Την Οικονομία, και όχι την πανδημία, ιεραρχούν ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας οι πολίτες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Kapa Research, που κατέγραψε στάσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορές στην κρίση του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, σε ποσοστό 60% οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας παραμένει η οικονομία, ενώ το 57% απάντησε ότι είναι η πανδημία του κορονοϊού (οι πολίτες μπορούσαν να δώσουν 3 απαντήσεις). Το τρίτο σημαντικότερο πρόβλημα, αλλά αρκετά χαμηλότερα, είναι η Τουρκία – εθνικά θέματα, σύμφωνα με το 21% των ερωτηθέντων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το 76% των πολιτών είναι υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η γενικευμένη παραγωγή εμβολίων.Παράλληλα, το 49% των πολιτών ζητά να δοθούν τώρα εμπροσθοβαρώς περισσότερα χρήματα για να προληφθεί η κρίση. Το 38% είναι υπέρ του να «δίνονται οι ενισχύσεις με φειδώ γιατί η υγειονομική κρίση θα διαρκέσει πολύ ακόμη».Επίσης, το 52% αναφέρει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση έναντι 46% που εκτιμά ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (20 μάλλον προς τη σωστή και 26% προς τη σωστή).
Παράλληλα, ένα συντριπτικό 69% διαφωνεί με την κυβερνητική γραμμή ότι η χώρα μας θα ανακάμψει σημαντικά το 2021.