Ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στη βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 είναι ένας Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών, ο οποίος έφθασε στην Ευρώπη μέσω του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, σε ένα από είκοσι συνολικά πλοιάρια, που μετέφεραν μετανάστες από την Τυνησία, στα τέλη Σεπτεμβρίου, και στη Γαλλία στις αρχές Οκτωβρίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην υπόθεση.
Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με μια τοπική πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, ονομάζεται Μπραχίμ Αουισάουι. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη πηγή με γνώση της έρευνας. Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του.
«.
Ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε στη χώρα έκκληση για «ενότητα» και να «μην υποχωρεί σε κανένα πνεύμα τρόμου», ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη 3.000-7.000 στρατιωτών της επιχείρησης Sentinelle για να προστατεύσουν τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή. Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν επίσης για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Μακρόν.

