Πέμπτη, 7 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης
Θάσος: Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς εξαιτίας των κεραυνών
Συνάντηση Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι: Πυλώνες σταθερότητας η Ελλάδα και η Αίγυπτος
Γάζα: Εντολές εκκένωσης τμημάτων της πόλης ενόψει των αποφάσεων Νετανιάχου
ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο
Εύβοια: Επιχείρηση αποκόλλησης του ferry boat- Υπό κράτηση ο καπετάνιος
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σύσταση ειδικής ομάδας για τον έλεγχο στα βιολογικά – Βαριά τα πρόστιμα
Παλαιό Φάληρο: Προφυλακίστηκε η 32χρονη μητέρα – Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το τέλος Αυγούστου θα έχουμε εικόνα για αρκετές περιπτώσεις «μεγάλων ψαριών»
Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε στο κεφάλι 8χρονο αγόρι που έπεσε από μπαλκόνι
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

MotoGP Qatar: Vinales την 1η pole της χρονιάς, άνετα!

6 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο Maverick Vinales έδωσε στον εαυτό του και την εργοστασιακή Yamaha την πρώτη pole position της χρονιάς και μάλιστα με πολύ πειστικό τρόπο. Είναι φανερό πως ο Vinales έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύει και έδειξε ταχύτητα αλλά και ωριμότητα. Στα σκέλη των ελεύθερων δοκιμών ήταν 6ος, 2ος, 8ος, 3ος συγκεντρώνοντας χρήσιμα στοιχεία για το στήσιμο της Yamaha. Έκανε ακριβώς ότι έπρεπε και δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του για να πανηγυρίσει την pole position. Μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί βελτιωμένος και στους αγώνες, ειδικά στις εκκινήσεις που πέρσι υστερούσε σημαντικά.
Σχεδόν δύο δέκατα πίσω από τον Vinales ολοκλήρωσε ο Andrea Dovizioso που επίσης δεν είχε δείξει τις δυνάμεις του στα ελεύθερα. Όμως ο Dovizioso, ειδικά με την επίδοση του αυτή στα χρονομετρημένα, είναι φαβορί για τον αγώνα αφού η Ducati φάνηκε πως ήταν έτοιμη από νωρίς, από τις πρώτες δοκιμές. Μη ξεχνάμε πως πέρσι ο Dovizioso ξεκίνησε τον αγών από την 5η θέση και τελικά κέρδισε. Στην 3η θέση κατάφερε να ανέβει ο Marc Marquez ακολουθώντας τακτική που δε μας έχει συνηθίσει. Έχοντας κάνει έναν απίστευτο χρόνο στο 2ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, δε φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος ενόψει των χρονομετρημένων.
Μπορεί να ήταν ο ταχύτερος στο 3ο σκέλος, μπορεί να είχε και μία ανώδυνη πτώση, όμως βλέποντας το ρυθμό του Petrucci στο 4ο σκέλος, με ρυθμίσεις αγώνα, αποφάσισε να τον ακολουθήσει στα χρονομετρημένα. Το έκανε αρκετά άκομψα, χάνοντας ουσιαστικά τον 1ο γύρο και στη συνέχεια έκατσε πίσω του «παίρνοντας» του τον αέρα μέχρι την ολοκλήρωση του γύρου. Έτσι, κατάφερε να ξεκολλήσει από την 6η θέση στην οποία βρισκόταν και να ανέβει στην 3η με διαφορά 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου από τον Dovizioso. Το γεγονός αυτό μας δίνει μία μικτή πρώτη σειρά με Yamaha-Ducati-Honda.
Ο Jack Miller έκανε νωρίς ένα πολύ καλό χρόνο που τον έφερνε στην πρώτη σειρά. Αμέσως μόλις έκανε το γύρο αυτόν, είχε πτώση και δε μπόρεσε να συνεχίσει. Έτσι, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι, είδε τον Marquez να τον εκτοπίζει στην 4η θέση. Παραμένει όμως μια εξαιρετική επίδοση για τον Miller και τη Ducati της Pramac. Είναι και μια πρώτη νίκη στην εσωτερική μάχη της Pramac αφού κέρδισε τον Bagnaia που είχε δείξει πολύ δυνατός στις δοκιμές του χειμώνα.
Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Fabio Quartararo με τη Yamaha της Petronas. Χωρίς να ακολουθεί τακτικές όπως οι πρωτοκλασάτοι αναβάτες, μπήκε στην πίστα και από το πρώτο λεπτό άρχισε να πιέζει. Στα 19 του χρόνια, στα πρώτα του χρονομετρημένα στη μεγάλη κατηγορία, με μία Yamaha του 2019 αλλά με περιορισμό στις στροφές του κινητήρα, κατάφερε να κάνει τον 5ο ταχύτερο χρόνο και να ξεκινήσει τον πρώτο του αγώνα στο πιο δυνατό πρωτάθλημα Moto GP, όπως όλα δείχνουν, από τη 2η σειρά της εκκίνησης. Ο Cal Crutchlow που προκρίθηκε περνώντας από τη διαδικασία του Q1, έκανε τον 6ο χρόνο και ο Danilo Petrucci τον 7ο. Ο Petrucci όμως, είχε το πιο σταθερό γυρολόγιο, με καλούς χρόνους, στο 4ο σκέλος των ελεύθερων δοκιμών, εκεί που οι αναβάτες δοκιμάζουν το στήσιμο του αγώνα. Ο Franco Morbidelli έκανε τον 8ο χρόνο, κάτι που πέρσι δεν είχε καταφέρει σε κανέναν αγώνα. Τη δεκάδα έκλεισαν ο Takaaki Nakagami, με την περσινή Honda περνώντας και αυτός από το Q1 και ο Alex Rins με τη Suzuki. Η Suzuki δεν έδειξε την εικόνα των δοκιμών του χειμώνα που πρωταγωνιστούσε σταθερά. Ο Aleix Espargaro ήταν η πρώτη Aprilia, στη 12η θέση και ο Pol Espargaro η πρώτη KTM στη 16η θέση.
Ο Valentino Rossi έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα κάνοντας τον 1ο χρόνο στο 1ο σκέλος των δοκιμών αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Δεν κατάφερε σε κανένα από τα σκέλη που ακολούθησαν να είναι ανταγωνιστικός και ήταν με διαφορά η χειρότερη Yamaha. Πέρασε από τη διαδικασία του Q1 αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί κάνοντας τον 4ο χρόνο. Πρέπει να κάνει δραστικές αλλαγές στο warm up αν θέλει να ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση, ξεκινώντας από τη 14η θέση! Ακόμα και πιο δύσκολα εξελίχθηκε η κατάσταση για τον Jorge Lorenzo. Ήταν 2ος στο 1ο σκέλος των δοκιμών αλλά στη συνέχεια είχε δύο πτώσεις και περιορίστηκε στη 15η θέση της εκκίνησης. Την 5η σειρά της εκκίνησης μαζί με τους δύο αυτούς πρωταθλητές, θα μοιραστεί ξεκινώντας από τη 13η θέση, ο rookie, Pecco Bagnaia. Απογοητευτικός και ο Andrea Iannone που θα ξεκινήσει τον αγώνα από τη 19η θέση.
Η σχάρα της εκκίνησης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:MotoGPQatar
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κολομβία: 12 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους
Επόμενο άρθρο H Μπάγερν «γάζωσε» 6-0 την Βόλφσμπουργκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης
5 ώρες ago
Θάσος: Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς εξαιτίας των κεραυνών
5 ώρες ago
Συνάντηση Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι: Πυλώνες σταθερότητας η Ελλάδα και η Αίγυπτος
6 ώρες ago
Γάζα: Εντολές εκκένωσης τμημάτων της πόλης ενόψει των αποφάσεων Νετανιάχου
6 ώρες ago
ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ο Βρούτσης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 6.08μ. – Τέταρτη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ: «Συνεδρίαση ντροπή του ΑΣ – Βάζουν σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου – Το ασημένιο κέρδισε ο Γιάννης Ρίζος

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?