Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Ο πόλεμος στη Συρία απέχει πολύ από το να τελειώσει

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Στη Συρία, έπειτα από 8 χρόνια εχθροπραξιών, «η σύρραξη απέχει πολύ από το να τελειώσει», εκτίμησε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ο νέος απεσταλμένος του ΟΗΕ για αυτήν τη χώρα, ο Νορβηγός Γκάιρ Πέντερσεν.
«Ολόκληρα τμήματα της συριακής επικράτειας παραμένουν εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης» και η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος «μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της», σημείωσε, καθώς παρουσίαζε την πρώτη εκτίμησή του για την κατάσταση, αφότου ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο.
«Ένδεκα εκατομμύρια Σύροι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» υπενθύμισε, επίσης, ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τις ανησυχίες των πληθυσμών για τους εξαφανισμένους και τους κρατουμένους.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ελπίζει ότι θα συγκροτηθεί «όσο το δυνατόν συντομότερα» μια Συνταγματική Επιτροπή, η δημιουργία της οποίας ακόμα «κυοφορείται», τονίζοντας ότι αυτή ακριβώς η επιτροπή «αντιπροσωπεύει μια πιθανότητα για την επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας».
Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΗΕ, η Συνταγματική Επιτροπή, η οποία θα προωθήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη διεξαγωγή εκλογών, θα περιλαμβάνει 150 μέλη: 50 που θα επιλέξει το συριακό καθεστώς, 50 που θα επιλεγούν από την αντιπολίτευση και 50 που θα επιλέξει ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, με στόχο να εντάξει στην όλη διαδικασία ειδικούς κι εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.
Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί έως σήμερα αναφορικά με τη σύνθεση της τρίτης ομάδας, καθώς αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας μεταξύ της Δαμασκού και του ΟΗΕ.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, όλα τα μέλη διατύπωσαν τη στήριξή τους στον νέο απεσταλμένο του ΟΗΕ. Όμως, παρουσίασαν αντιφατική εικόνα για την κατάσταση της χώρας.
Η Γαλλία εκτιμά ότι οι πρόσφυγες (5,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ) δεν εμφανίζονται πρόθυμοι να επιστρέψουν στη Συρία και η Ρωσία κάλεσε εκ νέου τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει στην ανοικοδόμηση της χώρας.
Ο Γκάιρ Πέτερσεν είναι ο τέταρτος απεσταλμένος του ΟΗΕ μετά την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2011. Οι προκάτοχοί του δεν κατάφεραν να βρουν μια λύση σε αυτή τη σύρραξη, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 360.000 ανθρώπους.
 
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΟΗΕΣυρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Άλωσε το Καραϊσκάκη η Λαμία και προκρίθηκε στα ημιτελικά (0-1)
Επόμενο άρθρο Τραμπ: Ανακαταλήφθηκε το 100% των εδαφών του ΙΚ στη Συρία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
2 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
9 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
10 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
11 ώρες πριν
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
11 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Σιγκαπούρη: Η Ευρώπη αφυπνίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία – Δεν μας έχει κοινοποιηθεί το σχέδιο Τραμπ

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέρρευσε το σχέδιο Τραμπ για το Ουκρανικό: Η Ρωσία παίρνει Κριμαία και Ντονμπάς – Εκτός ΝΑΤΟ το Κίεβο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?