Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν μετέχω σε ντοκιμαντέρ του Σκάι για το 2015 – Δεν θα νομιμοποιήσω την απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος μου

Δημοσιεύθηκε: 04/05/2026 00:07
Μοιραστείτε το
6 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την άρνησή του να συμμετέχει στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για την περίοδο του 2015, που βασίζεται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που δημοσίευσε την απαντητική του επιστολή προς τη δημοσιογράφο Ελένη Βαρβιτσιώτη.

«Δεν επιθυμώ με τη συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου μέσα από το βιβλίο σας. Στο οποίο, χωρίς καμιά απόδειξη, κανένα αληθινό στοιχείο, με κατηγορήσατε ψευδώς, ότι ως πρωθυπουργός της χώρας “αντάλλαξα” σε μια άθλια συναλλαγή με τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επίλυση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος, του Μακεδονικού, με τη μη περικοπή των συντάξεων», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην ίδια επιστολή, καταγγέλλει την Ελένη Βαρβιτσιώτη, όπως και την έτερη δημοσιογράφο με την οποία συνέγραψε το βιβλίο Βικτώρια Δενδρινού για συνειδητή διαστρέβλωση. «Απόδειξη ότι έκτοτε, τόσο στη Βουλή, όσο και σε πολλές συνεντεύξεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίστηκε στη δική σας ψευδή και ανήθικη κατασκευή, για να πλήξει το πρόσωπο και το ήθος μου, αλλά εσείς δεν προβήκατε στην παραμικρή κίνηση αποκατάστασης της αλήθειας. Επί δέκα χρόνια επιτρέπετε να διακινείται το ψεύδος και η αθλιότητα που φέρουν την υπογραφή σας».

«Με την επιλογή σας αυτή, λοιπόν, δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση γεγονότων που αποτελούν μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας», επισήμανε, ευχόμενος να διαψευστεί.

«Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι η ιστορία, ακόμη και όταν γράφεται από τους νικητές ή κάτ’ εντολήν τους, είναι πεισματάρα. Γιατί καμιά νίκη δεν είναι παντοτινή, σε αντίθεση με τη δύναμη της αλήθειας», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Με αφορμή την προαναγγελία ενός ντοκιμαντέρ από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για το 2015, ρωτάνε πολλοί αν κλήθηκα και αν θα συμμετάσχω.
Προφανώς και κλήθηκα και προφανώς αρνήθηκα…
Δίνω σήμερα στη δημοσιότητα την απαντητική μου επιστολή στην ευγενική τους πρόσκληση, για να καταστήσω και δημόσια σαφείς τους λόγους της άρνησής μου.
Αγαπητή κυρία Βαρβιτσιώτη,

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου αποστείλατε μαζί με τη συνεργάτιδά σας κυρία Δενδρινού, να συμμετάσχω στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζετε για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, με θέμα τα γεγονότα του 2015, βασισμένο στο βιβλίο σας «Η τελευταία μπλόφα».

Εντούτοις θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δεν θα ανταποκριθώ στο αίτημά σας. Κι αυτό γιατί δεν επιθυμώ με τη συμμετοχή μου να νομιμοποιήσω την πρωτοφανή απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος μου μέσα από το βιβλίο σας. Στο οποίο, χωρίς καμιά απόδειξη, κανένα αληθινό στοιχείο, με κατηγορήσατε ψευδώς, ότι ως πρωθυπουργός της χώρας «αντάλλαξα» σε μια άθλια συναλλαγή με τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την επίλυση ενός κρίσιμου εθνικού θέματος, του Μακεδονικού, με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Και δεν σας κρύβω την πεποίθησή μου ότι προβήκατε σε αυτή τη πρωτοφανή διαστρέβλωση, τόσο εσείς όσο και η κυρία Δενδρινού, με πλήρη συνείδηση. Απόδειξη ότι έκτοτε, τόσο στη Βουλή, όσο και σε πολλές συνεντεύξεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασίστηκε στη δική σας ψευδή και ανήθικη κατασκευή, για να πλήξει το πρόσωπο και το ήθος μου, αλλά εσείς δεν προβήκατε στην παραμικρή κίνηση αποκατάστασης της αλήθειας. Επί δέκα χρόνια επιτρέπετε να διακινείται το ψεύδος και η αθλιότητα που φέρουν την υπογραφή σας.

Με την επιλογή σας αυτή, λοιπόν, δε μου δίνετε κανένα λόγο να εμπιστευτώ, ούτε στο ελάχιστο, ότι θα έχετε μια αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα του 2015 και ότι σκοπός σας δεν θα είναι και σήμερα, να επιμείνετε στη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση γεγονότων που αποτελούν μέρος της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Σας εύχομαι να με διαψεύσετε.

Σε κάθε περίπτωση να γνωρίζετε ότι η ιστορία, ακόμη και όταν γράφεται από τους νικητές ή κάτ’ εντολήν τους, είναι πεισματάρα. Γιατί καμιά νίκη δεν είναι παντοτινή, σε αντίθεση με τη δύναμη της αλήθειας.

Αλέξης Τσίπρας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αλέξης Τσίπρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Καιρός: Ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα – Τέλος το ψυχρό σκηνικό
Επόμενο άρθρο Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται ως δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας στην περιοχή Μητσοτάκης: Άλμα της Ελλάδας στο διάστημα – O εθνικός μας στόλος φτάνει πλέον τους 17 δορυφόρους σε τροχιά
10 Σχόλια
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 02:08

    Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ φοβάται την ξεφτίλα έχει σύνορα η θάλασσα κλπ

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 04:07

    Και φυσικά λέει ψέματα και εδώ. Πουθενά στο βιβλίο δεν γίνεται αναφορά για την υπόθεση των Πρεσπών με τους όρους που επικαλείται.

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 05:36

    Και όμως ……η Βαρβιτσιώτη έγραψε απλά αυτό που λεγόταν μετ’ επιτάσεως τότε μεταξύ των Ελλήνων και όλα τα κανάλια που σε στήριζαν περιμένοντας πράγματα και σε ανέβασαν εκεί που δεν άξιζες , και η αλήθεια είναι πάντα βαριά και ενοχλητική…..

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 06:04

    Κώστας Ανωμερίτης πω.πω.πω πω τη λες βρε παιδί μου .έτσι έγινε Ε!! Τον στήριζαν κανάλια..και εμείς που ήμασταν και δεν τα θυμόμαστε αυτά όλα που γράφεις στη Χονολουλού?μόνος σου τα σκεφτηκες όλα αυτά η σε βοήθησε και κανένας άλλος μαϊντανός. Μαζευτείτε ρε Μαζευτείτε γιατί προκαλείτε. Για πέστε μας ρε τη έγινε με τα 300.000 του ιερου κυρικκα Χανίων
    Εξωφληθηκαν?αντε ντε γάτες. Και μετά μας λέτε και για τα 540.000.000 που χρωστάει το κόμμα σας.

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 06:08

    λεωνιδασ διακατοσ Οι 300 χιλιάδες είναι σταγόνα στον ωκεανό των 50 μυρίων του Σόρος που κατήγγειλε ο Καμμένος ενώπιον του τότε Υπ.Συμβ.και απειλήθηκαν μηνύσεις Κοτζιά με τη σιωπηρή αντίδραση Τσίπρα , που ακόμα αναμένονται , μιας και όπως είχε δηλώσει ο Μπούλης είχε στοιχεία παρακαλούσε να τον προκαλέσουν……….και τέλος βοήθεια χρειάζεστε εσείς και μάλιστα Ιατρική…………….

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 07:30

    Ήδη την νομιμοποίησες μλκα με την ΙΘΑΚΗ σου και τις δηλώσεις για το κλείσιμο των Τραπεζών!!
    Ηλίθιε απατεώνα!!

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 09:08
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3053237751543639&set=p.3053237751543639&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 09:08
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3053237784876969&set=p.3053237784876969&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 09:30

    Λαμογιο

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    4 Μαΐου 2026 στις 09:32

    Ποίος μιλάει αυτός που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το χειρότερο μνημόνιο πού έλεγε ότι δεν θα υπογράψει….Το όχι του ελληνικού λαού το έκανε ΝΑΙ…Το αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύγκρουση πλοίων στη Σούδα: Ευτυχώς άθικτα τα εύφλεκτα βυτία
21 Ιουλίου 2026
Κυριάκος Πιερρακάκης: «Υπερδιπλασιάζουμε τους εθνικούς πόρους για ανάπτυξη. Με 23 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030, χρηματοδοτούμε έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»
21 Ιουλίου 2026
Συνάντηση της Καρυστιανού με εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού: “Ο Πολιτισμός μας δεν αποτελεί εμπόρευμα”
21 Ιουλίου 2026
Συνεχή μπλόκα της Τροχαίας για τα πατίνια στην Αθήνα -Κλήσεις για κράνη, ταχύτητα, στάθμευση, «υπολογίζονται πλέον ως οδηγοί»
21 Ιουλίου 2026
Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός επιλέγει να τοξικοποιήσει το πολιτικό σκηνικό χρησιμοποιώντας ακραία διχαστικό λόγο
21 Ιουλίου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές – Χρειαζόμαστε συμμαχίες, αλλά με κορμό το κόμμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Παππάς: Επιθετική η δήλωση Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του

News Room
Γεραπετρίτης από την Τρίπολη: Συμφωνία για ενεργοποίηση των τεχνικών επιτροπών στις θαλάσσιες ζώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα διευρύνει τις συνεργασίες και κάνει συνεχώς πιο ενεργή την παρουσία της στον κόσμο

News Room
Δημοσκόπηση GPO: Στις 13,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ–ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για Καριστιανού – Τσίπρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview: Στο 26,8% η ΝΔ, σταθερά δεύτερη η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ με 1%

News Room
Γεωργιάδης από Λουξεμβούργο: Η πρόσβαση στα φάρμακα αποτελεί πλέον ζήτημα στρατηγικής αυτονομίας, ανθεκτικότητας και ευρωπαϊκής ασφάλειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους αθλητικούς χώρους του Ελληνικού – «Το νέο πρόσωπο της Ελλάδας γεννιέται»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?