Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Αποκλεισμός για τρεις αγώνες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Η ανάρτησή του

Δημοσιεύθηκε: 02/05/2026 14:13
Μοιραστείτε το
10 Ελάχιστη ανάγνωση
Euroleague: Αποκλεισμός για τρεις αγώνες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Η ανάρτησή του
Euroleague: Αποκλεισμός για τρεις αγώνες στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο – Η ανάρτησή του
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με ποινή τριών αγωνιστικών εκτός γηπέδων και πρόστιμο 10.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος από τη Euroleague για τη συμπεριφορά του στον δεύτερο αγώνα με τη Βαλένθια στην Ισπανία.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» δεν θα έχει τη δυνατότητα να δώσει το «παρών» στα επόμενα τρία ματς των «πράσινων», κάτι που σημαίνει ότι, εάν η ομάδα του Αταμάν αποκλείσει τη Βαλένθια με 3-0, δεν θα μπορεί να παραστεί στους αγώνες του Final 4, που βέβαια θα γίνουν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού!

Αν όμως η σειρά με τη Βαλένθια πάει σε τέταρτο αγώνα, θα μπορεί να βρεθεί στον τελικό, ενώ, αν η σειρά με την ισπανική ομάδα κριθεί σε πέμπτο ματς και προκριθεί ο Παναθηναϊκός, τότε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έχει εκτίσει την ποινή του πριν το F4.

Ο ίδιος πάντως αντέδρασε και έγραψε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα μου φέρει την κούπα στο Σούνιο;».

Η ανακοίνωση της Euroleague

«Η Euroleague Basketball ανακοίνωσε τις παρακάτω πειθαρχικές αποφάσεις που εκδόθηκαν από τον Ανεξάρτητο Δικαστή σε σχέση με τα περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Game 2 των Playoffs 2025-26:

Ο Μάικ Τζέιμς, παίκτης της Μονακό, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 6.000 ευρώ και ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής για τη συμπεριφορά του μετά την αποβολή του στον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Μονακό, σύμφωνα με το Άρθρο 27.2.b) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball. Ο αποκλεισμός της μίας αγωνιστικής έχει ανασταλεί υπό όρους και θα τεθεί σε ισχύ σε περίπτωση που ο παίκτης διαπράξει νέο παράπτωμα, σύμφωνα με το Άρθρο 8 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η Βαλένθια τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ για ρίψη αντικειμένων από τους φιλάθλους της κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Βαλένθια και Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το Άρθρο 29.2.g) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, βασικός μέτοχος του Παναθηναϊκού, τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα όπου θα αγωνίζεται η ομάδα του στα επόμενα τρία παιχνίδια Euroleague, καθώς και με πρόστιμο 10.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του Game 2 των Playoffs μεταξύ Valencia Basket και Panathinaikos AKTOR Athens, σύμφωνα με το Άρθρο 27.2.b) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague Basketball.

Η Euroleague Basketball επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής σχετικά με την ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Γιαννακόπουλο:

Η Euroleague Basketball ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία μετά το τέλος του αγώνα, βάσει των περιστατικών που καταγράφηκαν στο επίσημο φύλλο αγώνα και στις επίσημες εκθέσεις.

Ο Ανεξάρτητος Δικαστής, ο οποίος διασφαλίζει την ανεξαρτησία και τη δικαιοσύνη της διαδικασίας και των επιβαλλόμενων κυρώσεων, αξιολόγησε διεξοδικά όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Euroleague Basketball, εξέδωσε απόφαση εντός 24 ωρών από τη λήξη του αγώνα, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Στην απόφασή του, ο Ανεξάρτητος Δικαστής έλαβε υπόψη ότι, όπως προκύπτει από το επίσημο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις, ο κ. Γιαννακόπουλος εισήλθε κατά τη διάρκεια του αγώνα σε χώρο που προορίζεται αποκλειστικά για τη γραμματεία, παραβιάζοντας έτσι τους κανονισμούς περιορισμένης πρόσβασης στον αγωνιστικό χώρο.

Παρότι οι παραβιάσεις περιορισμένων χώρων θεωρούνται ελαφρά παραπτώματα βάσει των κανονισμών της Euroleague, ο Δικαστής έλαβε επίσης υπόψη ότι οι ενέργειες του κ. Γιαννακόπουλου συνέβαλαν στη δημιουργία μιας κατάστασης ικανής να προκαλέσει ένταση και ενδεχόμενη βία. Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Δικαστής έλαβε υπόψη την υποτροπή του κ. Γιαννακόπουλου.

Η Euroleague Basketball απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε συμπεριφορά που μπορεί να προκαλέσει βία και που έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αξίες της διοργάνωσης.

Η Euroleague Basketball θα προτείνει στους μετόχους της την επανεξέταση των σχετικών διατάξεων του Πειθαρχικού Κώδικα που διέπουν τέτοιες συμπεριφορές, με στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για τη σεζόν 2026-27, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού σαφών και συγκεκριμένων σοβαρών παραβάσεων που ενδέχεται να τιμωρούνται ακόμη και με ισόβιους αποκλεισμούς. Στόχος είναι η εξάλειψη συμπεριφορών που πλήττουν την εικόνα της διοργάνωσης και των συμμετεχουσών ομάδων.

Η Euroleague Basketball θα ήθελε επίσης να επισημάνει το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που παρουσίασαν η διοργάνωση και οι ομάδες της στους δύο πρώτους αγώνες των πλέι οφ και παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην παροχή μιας μοναδικής μπασκετικής εμπειρίας για τη συνέχεια των πλέι οφ και το φάιναλ φορ».

Η ανάρτηση του Γιαννακόπουλου

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα social media το προσεχές διάστημα, κάνοντας λόγο για πνευματική συντήρηση.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε μια απόφαση που προκάλεσε «σεισμό» στον κόσμο των social media, αφού, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Instagram ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού AKTOR, κλείνει τον λογαριασμό του στο μέσο για λόγους πνευματικής συντήρησης.

Η απόφασή του αυτή δημιούργησε αμέσως πανικό, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο Διαδίκτυο, με χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι παρακολουθούν καθημερινά τις αναρτήσεις του.

Βέβαια, ακόμα κανείς δεν ξέρει τι εννοεί ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού AKTOR, δηλαδή αν όντως προτίθεται να τον απενεργοποιήσει ή αν η αναφορά του σε πνευματική συντήρηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι άλλη μια ανάρτηση με καυστικό χιούμορ, σαν πολλές από αυτές που πραγματοποιεί κατά καιρούς.

«Αυτός ο λογαριασμός θα κλείσει επ’ αόριστον καθώς ο χρήστης θα είναι μακριά για πνευματική συντήρηση», έγραψε, ανεβάζοντας μία φωτογραφία από το αγαπημένο του τραπεζάκι στο Σούνιο.

Euroleague – Το πανόραμα των playoffs

(1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – (8) ΜΟΝΑΚΟ

Game 1: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μονακό (Μονακό) 91-70 (1-0)

Game 2: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μονακό (Μονακό) 94-64 (2-0)

Game 3: Μονακό (Μονακό) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5/5 20:45

Game 4: Μονακό (Μονακό) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7/5 20:30 Game 5: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μονακό (Μονακό) 12/5 ή 13/5

(2) ΒΑΛΕΝΘΙΑ – (7) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Game 1: Βαλένθια (Ισπανία) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-68 (0-1)

Game 2: Βαλένθια (Ισπανία) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 105-107 παρ., 95-95κ.α. (0-2)

Game 3: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Βαλένθια (Ισπανία) 6/5 21:15

Game 4: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Βαλένθια (Ισπανία) 8/5 21:15 Game 5: Βαλένθια (Ισπανία) – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 12/5 ή 13/5

(3) ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – (6) ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Game 1: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 86-82 (1-0)

Game 2: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 102-75 (2-0)

Game 3: Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 5/5 19:00

Game 4: Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 7/5 21:00 Game 5: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 12/5 ή 13/5

(4) ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – (5) ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Game 1: Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 89-78 (1-0)

Game 2: Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 86-74 (2-0)

Game 3: Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 6/5 20:00

Game 4: Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) – Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 8/5 20:00 Game 5: Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) – Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 12/5 ή 13/5

    ΕΤΙΚΕΤΕΣ:EuroleagueΒαλένθιαΔημήτρης ΓιαννακόπουλοςΔημοφιλή
    Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
    Facebook Email Copy Link Print
    Προηγούμενο άρθρο Ιόνιο: Πλήθος νέων δραστηριοτήτων λόγω των γεωτρήσεων αναπτύσσονται στην περιοχή Ιόνιο: Πλήθος νέων δραστηριοτήτων λόγω των γεωτρήσεων αναπτύσσονται στην περιοχή
    Επόμενο άρθρο Τσουκαλάς: Τον αντίπαλο της ΝΔ δεν θα τον αποφασίσει ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο αγχωμένος Γεωργιάδης
    Δεν υπάρχουν Σχόλια

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Σύγκρουση πλοίων στη Σούδα: Ευτυχώς άθικτα τα εύφλεκτα βυτία
    21 Ιουλίου 2026
    Κυριάκος Πιερρακάκης: «Υπερδιπλασιάζουμε τους εθνικούς πόρους για ανάπτυξη. Με 23 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2030, χρηματοδοτούμε έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας»
    21 Ιουλίου 2026
    Συνάντηση της Καρυστιανού με εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού: “Ο Πολιτισμός μας δεν αποτελεί εμπόρευμα”
    21 Ιουλίου 2026
    Συνεχή μπλόκα της Τροχαίας για τα πατίνια στην Αθήνα -Κλήσεις για κράνη, ταχύτητα, στάθμευση, «υπολογίζονται πλέον ως οδηγοί»
    21 Ιουλίου 2026
    Κ. Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός επιλέγει να τοξικοποιήσει το πολιτικό σκηνικό χρησιμοποιώντας ακραία διχαστικό λόγο
    21 Ιουλίου 2026

    Ακολουθήστε μας στα social media

    Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
    FacebookLike
    XFollow
    InstagramFollow
    YoutubeSubscribe

    ΕΚΠΟΜΠΕΣ

    Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

    Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

    Newsroom

    Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

    Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

    Αλεξία Χαρακίδα

    «Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

    Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

    Newsroom

    Μπορεί επίσης να σας αρέσει

    Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Μουντιάλ: Ισπανία και Αργεντινή στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του Μουντιάλ: Ισπανία και Αργεντινή στη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο

    News Room
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Τσιτσιπάς: Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που σήκωσα ένα τρόπαιο και αυτό εδώ σημαίνει πολλά για μένα

    News Room
    Ο Γιαννακόπουλος απάντησε για τις αποχωρήσεις Όσμαν και Τολιόπουλου: Δεν έχετε καταλάβει ποιος επέστρεψε και τι εστί ΠΑΟ
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Ο Γιαννακόπουλος απάντησε για τις αποχωρήσεις Όσμαν και Τολιόπουλου: Δεν έχετε καταλάβει ποιος επέστρεψε και τι εστί ΠΑΟ

    News Room
    Το συγκινητικό μήνυμα του Μέσι πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Ό,τι κι αν συμβεί απόψε, αυτή η ομάδα έχει ήδη γράψει ιστορία
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Το συγκινητικό μήνυμα του Μέσι πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Ό,τι κι αν συμβεί απόψε, αυτή η ομάδα έχει ήδη γράψει ιστορία

    News Room
    Βεργίνα Τηλεόραση
    Facebook Twitter Youtube Rss
    Copyright © 2024 VerginaNews
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Όροι Χρήσης
    • Πολιτικη Cookies 
    • Διαφημιστείτε σε εμάς
    • Επικοινωνία

    Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?