Δευτέρα, 4 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
Η Κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη: Eργασία, χρηματιστήριο και SAFE
ΓΕΜΗ: Πρόστιμα από τη νέα χρονιά σε επιχειρήσεις που δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες
Χ. Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους
Εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: Τι αλλάζει για τις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων
Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος του 2027, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Βάσεις στα ΑΕΙ: Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

«Σφαγή» αριστούχων σε δεκάδες τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης θα φέρει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής η οποία αναμένεται στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο ανταγωνισμός στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών, «χτυπάει» και φέτος… κόκκινο καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» και τις τελευταίες εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής που παρουσιάζει με αναλυτικούς πίνακες για 85 σχολές, φαίνεται ότι ο πήχης στα στα υψηλόβαθμα τμήματα τα οποία προσφέρουν ταυτόχρονα ευοίωνες προοπτικές στην αγορά εργασίας θα παραμείνει σε πολύ υψηλά επίπεδα
ΣΤΟ 1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ οι βάσεις δεν αναμένεται να μεταβληθούν σημαντικά, θα δούμε μικρές αυξομειώσεις σε κάποιες σχολές ,εκτός από τα παιδαγωγικά τμήματα που η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, χωρίς όμως να υπερβαίνει τα 200 μόρια.

ΣΤΟ 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η πτώση θα είναι μεγάλη σε όλες σχεδόν τις σχολές λόγω της δυσκολίας των θεμάτων που δόθηκαν στις εξετάσεις και σε πολλές η πτώση μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 800 μόρια.

ΣΤΟ 3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι «χαλαρή», σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα πλησιάσει τα όρια πτώσης του 2ου Πεδίου.

ΣΤΟ 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ θα έχουμε την ίδια σχεδόν εικόνα με την περασμένη χρονιά για τα τμήματα που υπήρχαν στο μηχανογραφικό του 2018, δεν μπορεί όμως να γίνει εκτίμηση για τα ΤΕΙ που πανεπιστημοποιήθηκαν και βέβαια για τα νέα που δημιουργήθηκαν, γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις προτιμήσεις των υποψηφίων, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα τμήματα των άλλων Επιστημονικών Πεδίων.

Ο πήχης στα κορυφαία τμήματα
Η εικόνα για τις βάσεις εισαγωγής, τρεις εβδομάδες μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης μηχανογραφικών αρχίζει να ξεκαθαρίζει.

Σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις, στα ύψη θα κυμανθούν οι βάσεις σε τμήματα Νομικής, Ψυχολογίας, ενώ σημαντική άνοδος στο πρώτο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξει στα Παιδαγωγικά τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση του ΕΚΠΑ δεν αποκλείεται να «αγγίξει» τα 16.400 μόρια, ενώ όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα Ψυχολογίας θα βρεθούν πάνω από τα 17.250 μόρια, με την υψηλότερη βάση να διαμορφώνεται στο τμήμα της Αθήνας όπου οι υποψήφιοι θα χρειαστούν κοντά στα 18.000 μόρια.

Στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο, όπου δεσπόζουν οι πολυτεχνικές σχολές, αναμένεται πτώση των βάσεων. Πιο συγκεκριμένα, καθοδική τάση έχει η πορεία των βάσεων τόσο για τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ναυπηγών και Πολιτικών Μηχανικών, ενώ πτώση θα υπάρξει και στις λεγόμενες «καθηγητικές» σχολές.

Οι εκτιμήσεις για τις Ιατρικές
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, όπου παραδοσιακά καταγράφονται κάθε χρόνο οι υψηλότερες βαθμολογίες, φαίνεται πως οι βάσεις στα πρωτοκλασάτα τμήματα θα κυμανθούν κοντά στα περσινά επίπεδα, με μία μικρή τάση καθόδου.

Η πτώση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στα τμήματα Ιατρικής που εδρεύουν σε ιδρύματα της περιφέρειας. Για παράδειγμα, η βάση στην Ιατρική Λάρισας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 18.100 και 18.300 μορίων.

Πτωτική θα είναι η πορεία των βάσεων και για μία ακόμη σειρά σχολών όπως Φαρμακευτικής, Κτηνιατρικής, Επιστήμης Διαιτολογίας, και Οδοντιατρικής.

Οι βάσεις σε τμήματα Οικονομικών και Πληροφορικής

Μικρές αυξομειώσεις θα καταγραφούν στα τμήματα Πληροφορικής που εδρεύουν στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ενώ στα Οικονομικά τμήματα, η βάση στο τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, θα διαμορφωθεί κοντά στα 17.200 μόρια.

Κοντά στα 13.200 μόρια θα χρειαστούν όσοι στοχεύουν στο τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ ενώ το «ταβάνι» για το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων θα φτάσει το τα 15.500 μόρια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο Μητσοτάκης στο Υπ. Ναυτιλίας
Επόμενο άρθρο Μητσοτάκης για το άσυλο: Αναγέννηση των Πανεπιστημίων, δεν γίνονται αποδεκτές πρακτικές μπράβων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
4 ώρες ago
ΥΠΕΞ για Τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια, έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο»
6 ώρες ago
Κυβερνητικές πηγές: Σήμερα, μάθαμε ότι και η Χαριλάου Τρικούπη έχει τη φιλοδοξία να πιστοποιεί πανεπιστήμια
7 ώρες ago
ΕΚΤ: Τέλος στις μειώσεις επιτοκίων – Στάση αναμονής μπροστά στους νέους δασμούς ΗΠΑ
8 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ για μη κρατικά ΑΕΙ: Η πολυθρύλητη «Σορβόνη» με το ένα «ν» δεν έλαβε άδεια λειτουργίας
9 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Κυρ. Μητσοτάκη: «3η θητεία με αυτοδύναμη ΝΔ την Άνοιξη του 2027» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και αντιπολίτευση

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?