Παρασκευή, 28 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τραβάει το σχοινί ο Πούτιν: «Θα καταθέσουμε τα όπλα μόνο αν η Ουκρανία αποσυρθεί από τα εδάφη μας»
Σήμερα η επιστροφή ενοικίου στους δικαιούχους
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από διανομείς φαγητού
Στη μάχη της Black Friday
Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται από σήμερα τους Διεθνείς Αγώνες GoalBall “EGCA European Cup 2025” 
Σουδάν: Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζει τη συνεχιζόμενη βία και των δύο μερών
ΕΕ: Οι προτεραιότητες της στρατηγικής για την προστασία των δικαιώματων ΑμεΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Η ΕΕ να επιδείξει ηγετικές ικανότητες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση του πλαφόν 3% για την αναπροσαρμογή εμπορικών μισθωμάτων
Πολυετής Δημοσιονομικός Προϋπολογισμός: Αύξηση κόστους παρεμβάσεων έως τα 9 δισ. έως το 2027
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: 10 σημαντικές πρωτοβουλίες σε ένα μήνα

6 έτη πριν
Μοιραστείτε το
3 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας από την εκλογή της, αναφέρθηκε στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έκανε γρήγορα, αλλά όχι βιαστικά, βήματα για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος που ενέκριναν οι πολίτες με την ψήφο τους» και αναφέρθηκε σε δέκα σημαντικές πρωτοβουλίες: «Ταχεία συγκρότηση κυβέρνησης και στελέχωση γενικών γραμματειών, υπεύθυνη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, άμεσες αποφάσεις για το Μάτι, ξεμπλοκάρισμα της εφαρμογής του 112 και ενδιάμεση λύση, άμεσο νομοθετικό έργο με το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το διυπουργικό νομοσχέδιο, δράσεις για την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη, αναβάθμιση λειτουργιών του υπουργείου Οικονομικών, αποκατάσταση εμπιστοσύνης καθώς η Ελλάδα δανείστηκε με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ, με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%, Ελλάδα 2021, και ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κύπρο για λόγους συμβολικούς, αλλά και πολύ ουσιαστικούς».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία είναι οι μόνες χώρες που δεν μετέφεραν στο εθνικό Δίκαιο -εντός της προθεσμίας που είχε τεθεί- το κοινοτικό κεκτημένο και συγκεκριμένα την Οδηγία 680/2016 για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ο πρωθυπουργός -μόλις ενημερώθηκε για την καθυστέρηση εκ μέρους της χώρας και την επιβολή προστίμων- έδωσε οδηγίες στο αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. «Έτσι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο θα συμμορφώνεται η χώρα μας στο κοινοτικό κεκτημένο και θα διασφαλίζεται απολύτως η προστασία των προσωπικών δεδομένων» είπε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι έχει σήμερα συνάντηση με τον επενδυτή κ. Σαουίρις και την Πέμπτη, στις 11:00, πρόκειται να δει τον επενδυτή κ. Ουαλίντ. Επίσης αύριο στις 13:00 θα προεδρεύσει σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου Αθλητισμού και στις 18:00 θα συναντηθεί τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Την Παρασκευή, στις 10:00, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Ακόμη στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα υπουργεία την Πέμπτη στις 9:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τέλος για τα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι στις 29 Αυγούστου θα μεταβεί στο Βερολίνο, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Ολλανδία και από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 74ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:κυβέρνηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις στην Καρπασία
Επόμενο άρθρο Τέταρτη ισοπαλία στον πέμπτο αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραβάει το σχοινί ο Πούτιν: «Θα καταθέσουμε τα όπλα μόνο αν η Ουκρανία αποσυρθεί από τα εδάφη μας»
7 λεπτά πριν
Σήμερα η επιστροφή ενοικίου στους δικαιούχους
10 λεπτά πριν
Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από διανομείς φαγητού
14 λεπτά πριν
Στη μάχη της Black Friday
17 λεπτά πριν
Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται από σήμερα τους Διεθνείς Αγώνες GoalBall “EGCA European Cup 2025” 
21 λεπτά πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Βεργίνα TV: Τι θα ζητήσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αμερική-Να μετριαστούν οι δασμοί για τα ελληνικά προϊόντα-επενδύσεις σε έρευνα…

Αλεξία Χαρακίδα

 Βεργίνα TV-“Ράμπες” για τυφλούς, “Παγίδες” για διερχόμενους: Παναγία Φανερωμένη

«Ράμπες» στα πεζοδρόμια για άτομα με προβλήματα όρασης, μετατράπηκαν σε «παγίδες» για πεζούς και «πονοκέφαλο»…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος αποκλειστικά :”Ενδυνάμωση της Πίστης μέσω σεμιναρίων από την ΙΜΘ”

Ανήμερα της εορτής της Αγίας Αικατερίνης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Φιλόθεος καλεί τους πιστούς στα…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Μυστικό σχέδιο για πόλεμο με τη Ρωσία

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία Adel φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Κιλκίς 

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα ευλογιάς: Πάνω από 423.000 θανατώσεις ζώων σε 3 μήνες

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές – Στο Κτηματολόγιο οι οικοδομικές άδειες και οι κατασκευές

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?