Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: “Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί εκδικητικά, δεν υπάρχουν κατά προτεραιότητα έλεγχοι της ΑΑΔΕ”

Δημοσιεύθηκε: 22/12/2025 23:13
Μοιραστείτε το
12 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


“Η φάση των ελέγχων αφορά κυρίως την τακτική διασταύρωση και όχι εκδικητικές διαδικασίες” τόνισε για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ ο Παύλος Μαρινάκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ δεν γίνονται «κατά προτεραιότητα» για κανέναν και αφορούν όλους τους πολίτες ισότιμα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κανονικές διαδικασίες διασταύρωσης και όχι εκδικητικές κινήσεις. «Πού ξέρετε εσείς ότι είναι κατά προτεραιότητα; Πού το γνωρίζετε αυτό; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ελέγχονται; Απαντάω… Ξέρετε πόσοι έλεγχοι άλλοι είναι αυτή τη στιγμή εν εξελίξει; Γνωρίζετε ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται στην προκαταβολή των ποσών, αλλά στην εξόφληση;» τόνισε, εξηγώντας ότι η φάση των ελέγχων αφορά κυρίως την τακτική διασταύρωση και όχι εκδικητικές διαδικασίες.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε σε σχέση με τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από μικρή μερίδα του πρωτογενούς τομέα, ότι «κάποιοι λίγοι αγρότες φωνάζουν γιατί “τελειώνει το πάρτι”, γιατί τώρα η ΑΑΔΕ τα κοιτάει όλα, τα πάντα, διασταυρώνει τα πάντα. Τώρα είναι η ώρα των ελέγχων, άρα δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα. Να μην αγχώνονται, λοιπόν, όσοι δεν έχουν πρόβλημα, δεν θα έχουν και πρόβλημα».

Παύλος Μαρινάκης για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ: Δεν πρόκειται για εκδικητικούς ελέγχους ή πολιτική στοχοποίηση
Ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι οι έλεγχοι αυτοί δεν είναι από την κυβέρνηση κεντρικά και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι «είναι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν, επειδή με ρώτησε και ο συνάδελφός σας, αν θα συλληφθεί κάποιος, δεν γνωρίζω εγώ, δεν έχω κάτι, κάποια τέτοια ενημέρωση, αν υπάρχει ζήτημα όπως εκείνο το οποίο ήταν με τους κουμπάρους του κυρίου Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους, τότε θα έχουμε τις διαδικασίες αυτές, αλλά είναι ένα πράγμα το διοικητικό σκέλος, δηλαδή κάτι το οποίο δεν έπρεπε να πληρωθεί και πληρώθηκε το ανάποδο και ένα άλλο το ποινικό σκέλος για το οποίο ειδικά αυτό δεν μπορούμε να έχουμε και καμία εικόνα, είναι αποκλειστικά της Δικαιοσύνης».

«Άρα εδώ δεν υπάρχει κανένας διοικητικός έλεγχος, καμία εκδικητική διαδικασία, προχωράνε όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται, σας θυμίζω ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης της Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, αυτός είναι ο τίτλος, έχουμε ήδη δύο πολύ μεγάλους κύκλους ανακοινώσεων πολύ πριν τις κινητοποιήσεις, από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει αυτό και θα συνεχιστεί, έλεγχοι γίνονται καθημερινά», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με πρόσφατες καταγγελίες για συναυλίες και διαχείριση επιδοτήσεων, διευκρίνισε: «Το ένα που με ρωτάτε είναι μία διαδικασία ελέγχου σε δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις επιδοτήσεων που ελέγχονται σε όλη την Ελλάδα και κάθε εβδομάδα βγαίνουν διάφορα πορίσματα. Η άλλη περίπτωση είναι μια δημόσια καταγγελία, την οποία λογικά ελέγχει η ΑΑΔΕ, αλλά δεν είμαι εκπρόσωπός της για να σας το επιβεβαιώσω».

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για εκδικητικούς ελέγχους ή πολιτική στοχοποίηση, αναφέροντας «Καμία λοιπόν εκδικητική ενέργεια, ούτε στην μία περίπτωση ούτε στην άλλη, απλά το κράτος λειτουργεί, η κάθε υπηρεσία κάνει τη δουλειά της. Ας περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα των ελέγχων αυτών και ας μην κατηγορούμε κανέναν για τίποτα».

Παύλος Μαρινάκης: Ολόκληρη η τοποθέτησή του για τους ελέγχους της ΑΑΔΕ
«Πού ξέρετε εσείς ότι είναι κατά προτεραιότητα; Πού το γνωρίζετε αυτό; Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ελέγχονται; Απαντάω, απαντάω… Ξέρετε πόσοι άνθρωποι… ναι με ρωτήσατε, απαντάω. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ελέγχονται στον πρωτογενή τομέα; Ξέρετε εσείς πόσοι έλεγχοι άλλοι είναι αυτή τη στιγμή εν εξελίξει; Γνωρίζετε ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται στην προκαταβολή των ποσών, αλλά στην εξόφληση; Άρα αυτή είναι η φάση των ελέγχων και αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι εξεγείρονται και δεν έχει πάρει χαμπάρι, επιτρέψτε μου την συγκεκριμένη έκφραση, η αντιπολίτευση τι συμβαίνει στη χώρα, γι’ αυτό φωνάζουν κάποιοι από τον πρωτογενή τομέα, μειοψηφία, δεν αναφέρομαι στο σύνολο των αγροτών, για να αποφύγω και την «κοπτοραπτική» κάποιων Μέσων και κάποιων συναδέλφων σας.

Κάποιοι λίγοι αγρότες φωνάζουν γιατί «τελειώνει το πάρτι», γιατί τώρα η ΑΑΔΕ τα κοιτάει όλα, τα πάντα, διασταυρώνει τα πάντα, κοιτάει τα πάντα, τώρα είναι η ώρα των ελέγχων, άρα δεν υπάρχει καμία προτεραιότητα, να μην αγχώνονται, λοιπόν, όσοι δεν έχουν πρόβλημα, δεν θα έχουν και πρόβλημα. Οι έλεγχοι αυτοί δεν είναι από την κυβέρνηση κεντρικά, δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο, είναι από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν, επειδή με ρώτησε και ο συνάδελφός σας, αν θα συλληφθεί κάποιος, δεν γνωρίζω εγώ, δεν έχω κάτι, κάποια τέτοια ενημέρωση, αν υπάρχει ζήτημα όπως εκείνο το οποίο ήταν με τους κουμπάρους του κυρίου Ανδρουλάκη και τους υπόλοιπους, τότε θα έχουμε τις διαδικασίες αυτές, αλλά είναι ένα πράγμα το διοικητικό σκέλος, δηλαδή κάτι το οποίο δεν έπρεπε να πληρωθεί και πληρώθηκε το ανάποδο και ένα άλλο το ποινικό σκέλος για το οποίο ειδικά αυτό δεν μπορούμε να έχουμε και καμία εικόνα, είναι αποκλειστικά της Δικαιοσύνης.

Άρα εδώ δεν υπάρχει κανένας διοικητικός έλεγχος, καμία εκδικητική διαδικασία, προχωράνε όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται, σας θυμίζω ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης της Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, «φέρτε πίσω τα κλεμμένα», αυτός είναι ο τίτλος, έχουμε ήδη δύο πολύ μεγάλους κύκλους ανακοινώσεων πολύ πριν τις κινητοποιήσεις, από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει αυτό και θα συνεχιστεί, έλεγχοι γίνονται καθημερινά. Ως προς τον Σύλλογο των Τεμπών, σας θυμίζω ότι η συναυλία αυτή έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν έγινε τώρα η συναυλία. Τι έγινε τώρα που δεν το λένε διάφοροι «δήθεν» ευαίσθητοι δημοσιολογούντες; Ένας άλλος συγγενής, ένας άλλος πονεμένος άνθρωπος έκανε μια καταγγελία. Φαντάζομαι, γιατί δεν εκπροσωπώ την Ανεξάρτητη Αρχή ότι αυτό η ΑΑΔΕ το συνυπολόγισε, το είδε και το ελέγχει.

Υπάρχουν πολίτες σε αυτή τη χώρα που πρέπει να είναι υπεράνω ελέγχων ή υπάρχουν πονεμένοι συγγενείς τους οποίους πρέπει να ακούμε, προφανώς, και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι πονεμένοι συγγενείς που πρέπει να μιλάνε και να μην τους ακούμε; Όπου ακούμε, ο καθένας με τον ρόλο του, εμείς με τον δικό μας, η Δικαιοσύνη με τον δικό της και οι Ανεξάρτητες Αρχές με τον δικό τους ρόλο. Γιατί, δηλαδή, πρέπει μια καταγγελία δημόσια ενός ανθρώπου να μην ελέγχεται από μια Ανεξάρτητη Αρχή; Ποιος το λέει αυτό; Και ποιος μετά θα απαντήσει, τι θα απαντήσει και ποιος και τι θα απαντήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή, αν δεν γίνει αυτός ο έλεγχος; Καμία λοιπόν εκδικητική ενέργεια, ούτε στην μία περίπτωση ούτε στην άλλη, απλά το κράτος λειτουργεί, η κάθε υπηρεσία, είτε είναι υπηρεσία κρατική είτε είναι μία Ανεξάρτητη Αρχή κάνει την δουλειά της, ας περιμένουμε να δούμε πως θα γίνει η δουλειά αυτή και ας μην κατηγορούμε κανέναν για τίποτα, ας περιμένουμε τα πορίσματα των ελέγχων αυτών.

Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Το ένα που με ρωτάτε είναι μία, η πρώτη σας ερώτηση ήταν μία διαδικασία ελέγχου σε χιλιάδες περιπτώσεις επιδοτήσεων, δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις επιδοτήσεων που ένα ποσοστό αυτών “χτύπησαν” ως κόκκινες ή προβληματικές και ελέγχονται σε όλη την Ελλάδα και κάθε εβδομάδα βγαίνουν διάφορα πορίσματα και κάθε 1-1,5 μήνα βγαίνει το σύνολο των πορισμάτων αυτών.

Η άλλη περίπτωση είναι μια δημόσια καταγγελία που έγινε από έναν άνθρωπο που λογικά αυτό ελέγχει η ΑΑΔΕ, αλλά δεν είμαι εκπρόσωπος της ΑΑΔΕ για να σας το επιβεβαιώσω, εικάζω ότι είναι κάτι τέτοιο και το άλλο που με ρωτάτε είναι μια προπαγάνδα η οποία ξεκίνησε και προσπάθησαν κάποιοι να χτίσουν ένα αφήγημα περί εμπλοκής εταιρειών με το κόμμα, με την κυβέρνηση, επειδή ενοχλούσε η κριτική και ο τρόπος που αναδείκνυαν κάποιες αντιφάσεις, μιας συγκεκριμένης σελίδας. Αυτό νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα δύο, από κει και πέρα, αν υπάρχει κάτι, κάποια καταγγελία η οποία έχει γίνει στη Δικαιοσύνη και δεν προχωράει και γνωρίζετε την συγκεκριμένη καταγγελία ή την υπόθεση, ελάτε να μας το πείτε για να απευθύνουμε ένα ερώτημα όπου μπορούμε να το απευθύνουμε. Αλλά το ότι βγήκε ένα δημοσίευμα, έχουν γραφτεί σε αυτή τη χώρα…αφήστε το καλύτερα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΑΔΕΠαύλος Μαρινάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα σε τρεις αγρότες – Μεταξύ αυτών και γνωστός συνδικαλιστής στη Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες – Καλούν τους πολίτες και τους φορείς να παραμείνουν σύμμαχοι στον αγώνα τους
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στυλιανίδης για συνταγματική αναθεώρηση: ”Σημαντικό να μην εγκλωβιστεί η πολιτική σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις”
4 Ιουνίου 2026
Εξελέγη η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά από ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών
4 Ιουνίου 2026
Ιατρικές δομές σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
3 Ιουνίου 2026
Αποστολάκη: “Το ΠΑΣΟΚ δεν απορροφάται, ιδρύθηκε ως μεγάλη παράταξη – Δεν είναι επί της ουσίας νέο το κόμμα Τσίπρα”
3 Ιουνίου 2026
“Καμπανάκι” Συρεγγέλα για επικείμενες συνομιλίες εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους Ταλιμπάν
3 Ιουνίου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυρανάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπάρχουν στη δικογραφία ονόματα βουλευτών της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΠΑΣΟΚ που περιέργως δεν ζητείται άρση ασυλίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανατηφόρα τροχαία: Μείωση 22% στην Ελλάδα το 2025 -Ευρωπαϊκά εύσημα για Κυρανάκη

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κόμμα Κασσελάκη διαψεύδει τα σενάρια συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ: “Κατασκεύασμα που βασίζεται σε φαντασιώσεις”

News Room
Ν. Ανδρουλάκης: Έφτασε η ώρα για μια νέα Αλλαγή, που αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα του τόπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης στα Ποσειδώνια 2026: Να καταστεί εκ νέου ελκυστική η ελληνική σημαία

News Room
Μαρία Καρυστιανού: «Αποδέχομαι με τιμή να τεθώ επικεφαλής του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών» – Μέσα στον Μάιο η ίδρυση του κόμματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Ζητά ντιμπέιτ με τον Μητσοτάκη – “Θέλω να τον ρωτήσω πόσο μας στοιχίζει το Μαξίμου κάθε μήνα”

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?