Φέτος, οι τιμές των κρεάτων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αναμένεται να είναι υψηλότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2024, με σημαντικές αυξήσεις σε διάφορες κατηγορίες, τόσο στα κρεοπωλεία όσο και στα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το Mega.
Τον Δεκέμβριο του 2024, η γαλοπούλα κόστιζε 11–13 €/κιλό στα κρεοπωλεία και 8,99 €/κιλό στη Βαρβάκειο, ενώ φέτος οι τιμές παρουσιάζουν άνοδο.
Αναλυτικά οι αυξήσεις στα βασικά είδη κρέατος:
Αρνί – Κατσίκι:
- Δεκέμβριος 2024: 12–16 €/κιλό στα κρεοπωλεία, Βαρβάκειος: 10,90 €/κιλό
- Δεκέμβριος 2025: 14–17 €/κιλό στα κρεοπωλεία
Χοιρινό:
- Δεκέμβριος 2024: 4–5,50 €/κιλό
- Δεκέμβριος 2025: 5,98–6,50 €/κιλό
Κοτόπουλο ολόκληρο:
- Δεκέμβριος 2024: 3,50–5 €/κιλό
- Δεκέμβριος 2025: 3,50–5,50 €/κιλό
Μοσχάρι:
- Δεκέμβριος 2024: 12–14,50 €/κιλό
- Δεκέμβριος 2025: 15,90–19 €/κιλό
Στα σούπερ μάρκετ οι τιμές επίσης παραμένουν υψηλές:
- Μοσχάρι: 15–20,50 €/κιλό
- Φιλέτο νεαρού μοσχαριού Ολλανδίας: έως 34,50 €/κιλό
- Κοτόπουλο ολόκληρο: 2,99–7,30 €/κιλό
- Χοιρινό: 5–13,90 €/κιλό
- Αρνί: 13,60–13,80 €/κιλό
- Κατσίκι: 14–14,20 €/κιλό
- Παϊδάκια: έως 19 €/κιλό
Συνολικά, οι φετινές γιορτές θα φέρουν αυξημένο κόστος για το κρέας, επηρεάζοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό των καταναλωτών.
