Σταματούν να αγοράζουν καταναλωτές μοσχάρι από τα κρεοπωλεία, καθώς πλέον οι τιμές έχουν εκτοξευτεί σε απαγορευτικά επίπεδα. Σύμφωνα με κρεοπώλες παρατηρείται ότι πλέον αλλάζουν τις διατροφικές συνήθειες οι καταναλωτές και δυσκολεύονται ακόμα και για το πιο απλό και κάποτε φθηνό πιάτο που ήταν τα… μακαρόνια με κιμά.
Αυτή την στιγμή στα κρεοπωλεία της Θεσσαλονίκης το μοσχάρι πωλείται στα 16 με 17 ευρώ το κιλό, ενώ ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι στα 14,50 ευρώ το κιλό που κάποτε ήταν στα 8,50 ευρώ. Ωστόσο, ακόμα πιο τσουχτερές είναι οι τιμές σε σούπερ μάρκετ σε εκλεχτά κομμάτια κρέατος από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, στα ράφια των σούπερ μάρκετ υπάρχουν ετικέτες για μοσχαρίσιο κρέας από 15 ευρώ μέχρι και 34,50 ευρώ το κιλό για φιλέτο νεαρού μοσχαριού από την Ολλανδία. Στο ίδιο σούπερ μάρκετ, διακρίνεται ταμπελάκι με 18,50 ευρώ το κιλό για κότσι από μοσχάρι γάλακτος Ολλανδίας, νουά νεαρού μοσχαριού στα 19,40 ευρώ το κιλό και σπαλομπριζόλα στα 20,50 ευρώ το κιλό. Για τα κοτόπουλα οι τιμές κυμαίνονται στα 4,50 ευρώ έως 19,30 ευρώ το κιλό, για το χοιρινό κρέας από 5 έως 13,90 ευρώ το κιλό, ενώ για παϊδάκια η τιμή φτάνει έως 19 ευρώ το κιλό.
